Nekimentek a sztrájkolóknak
Utoljára módositva: 2019-02-20 09:17:19

Jó ügyvédje van az Electroluxnak, az élő fába is belekötött a sztrájk miatt, bíróságra vitte az ügyet. A szakszervezet nem kockáztatná az esetleges elmarasztaló ítéletet, ezért egyelőre felfüggesztette a munkabeszüntetést, és újrakezdi az egész folyamatot a formaságokkal együtt.

Azért nem tartották meg tegnap a múlt héten bejelentett első figyelmeztető, kétórás munkabeszüntetést, mert a gyárvezetést képviselő ügyvéd minden törvényi kiskaput kihasználva bíróságon támadta meg a sztrájk szabályosságát, tájékoztatta lapunkat az Electrolux szakszervezeti vezetője. Sorin Faur elmondta, hogy az ügyvéd visszaélt azzal, hogy a sztrájktörvény nem mindenben fogalmaz egyértelműen, és ha hasonlóan állt volna hozzá a bíró is az esethez, nagy eséllyel veszített volna a munkaközösség, ezért lemondtak minden erre a hétre tervezett munkabeszüntetésről. Újra összegyűjti a szakszervezet a tagok sztrájkot támogató aláírásait, megint bejelenti a gyárvezetés felé, hogy be fogják szüntetni a munkát, és hétfőtől reméli, hogy úgy tudják majd letenni a szerszámokat a dolgozók, hogy nem kell jogi ügyeskedéstől tartaniuk.

Azt mindenki az eszébe véste a gyárban, emelte ki Faur, hogy a gyárvezetés az egyezségre törekedés helyett csak akadályokat gördített a békés rendezés útjába, ami miatt konfliktuskezelésből elégtelen minősítést kapott a képzeletbeli vizsgán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...