Nekimentek a sztrájkolóknak
Utoljára módositva: 2019-02-20 09:17:19

Jó ügyvédje van az Electroluxnak, az élő fába is belekötött a sztrájk miatt, bíróságra vitte az ügyet. A szakszervezet nem kockáztatná az esetleges elmarasztaló ítéletet, ezért egyelőre felfüggesztette a munkabeszüntetést, és újrakezdi az egész folyamatot a formaságokkal együtt.

Azért nem tartották meg tegnap a múlt héten bejelentett első figyelmeztető, kétórás munkabeszüntetést, mert a gyárvezetést képviselő ügyvéd minden törvényi kiskaput kihasználva bíróságon támadta meg a sztrájk szabályosságát, tájékoztatta lapunkat az Electrolux szakszervezeti vezetője. Sorin Faur elmondta, hogy az ügyvéd visszaélt azzal, hogy a sztrájktörvény nem mindenben fogalmaz egyértelműen, és ha hasonlóan állt volna hozzá a bíró is az esethez, nagy eséllyel veszített volna a munkaközösség, ezért lemondtak minden erre a hétre tervezett munkabeszüntetésről. Újra összegyűjti a szakszervezet a tagok sztrájkot támogató aláírásait, megint bejelenti a gyárvezetés felé, hogy be fogják szüntetni a munkát, és hétfőtől reméli, hogy úgy tudják majd letenni a szerszámokat a dolgozók, hogy nem kell jogi ügyeskedéstől tartaniuk.

Azt mindenki az eszébe véste a gyárban, emelte ki Faur, hogy a gyárvezetés az egyezségre törekedés helyett csak akadályokat gördített a békés rendezés útjába, ami miatt konfliktuskezelésből elégtelen minősítést kapott a képzeletbeli vizsgán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...