Nem a közhangulat dönt! — figyelmeztet az önkormányzat
Utoljára módositva: 2018-04-17 11:17:05

Annyi eltérő állásponttal találkozott a szatmárnémeti városvezetés a Károlyi úti aszfaltozási munkálatok kapcsán, hogy nyilvános internetes bejegyzésben látta szükségesnek reagálni ezekre.

Miután a szatmárnémeti Károlyi út felújítása kapcsán az utóbbi időszakban több félrevezető információ is megjelent a közösségi médiában a város lakói részéről, a szatmárnémeti városvezetés Facebook-oldalán reagált a jelenségre. A bejegyzésben az aszfaltozással kapcsolatos félreértések tisztázása érdekében — és mert ezt a projektet néhány évvel ezelőtt Dorel Coica akkori polgármester indította el, azonban a jelenlegi városvezetésnek is az egyik kiemelt beruházása — a következőket írják:

A Károlyi úti munkálatok elvégzését a román kormány finanszírozza az Országos Helyi Fejlesztési Program (PNDL) keretén belül, ezért az erre kiutalt összeg rendeltetésellenes felhasználása illegális.

A Károlyi út felújítása a Burdea sarok és Szatmárnémeti bejárata között egy szükséges és prioritást élvező beruházás, amelynek összértéke 14 millió lej.

Akinek egy kicsit is fontos a város, az nem utasít vissza egy felajánlott összeget arra hivatkozva, hogy az „út még jó”, ami az előző városvezetés számára is természetes volt. Az egykori kenyérgyár környékén repedések jelentek meg az aszfalt alatt, emiatt ez a következő időszakban teljesen tönkrement volna. Most egy sokkal erősebb összetételű aszfaltréteget kap.

Azoknak, akik úgy vélik, hogy minden valóságot nélkülöző „tákolmányaikkal” befolyásolni tudják a városvezetést — írják a bejegyzésben —, annak azt üzenik, hogy ez a korszak véget ért. Ugyanis a városházán nem a közhangulat, hanem a szakmai érvek alapján döntik el azt, hogy mire van szüksége a városnak, aminek bizonyítéka, hogy huszonkét hónap alatt egyetlen olyan munkálatot sem vettek át, amelynek nem volt megfelelő a minősége.

A bejegyzésben megformált városházi álláspont szerint azok, akik megalapozatlanul felelőtlenségeket állítanak, nem tudják, hogy mit jelent egy ilyen beruházás, vagy szándékosan elferdítik a valóságot.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jönnek a kacsák
Ma, 15:00
A megrögzött szeleburdi agglegény lúd miatt - aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne a vándorlásra - két kiskacsa elszakad csapatától. Habár a bájgúnárnak semmi kedve, hogy segítsen a két kiskacsának visszatalálni a csapatához, egy véletlen folytán megsérül, így a kacsákkal marad. A furcsa trió nekivág egy veszélyekkel teli útnak, hogy még az első hó megérkezése előtt biztonságos búvóhelyet találjanak.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
România neîmblânzită
Ma, 16:45
Dokumentumfilm.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:35
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Éjjeli napfény
Ma, 20:35
A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price (Bella Thorne) extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét - amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este Charlie (Patrick Schwarzenegger) is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hova kirándulsz legszívesebben?
A megye összes kirándulóhelyét ismerem már
A szomszédos megyékbe szívesen járok el hétvégente
Az országban számos kirándulóhelyet felkerestem már
Kirándulni nem szoktam, inkább nagyobb nyaralásra ruházok be
Nem szeretek kirándulni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. április 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...