Nem a közhangulat dönt! — figyelmeztet az önkormányzat
Utoljára módositva: 2018-04-17 11:17:05

Annyi eltérő állásponttal találkozott a szatmárnémeti városvezetés a Károlyi úti aszfaltozási munkálatok kapcsán, hogy nyilvános internetes bejegyzésben látta szükségesnek reagálni ezekre.

Miután a szatmárnémeti Károlyi út felújítása kapcsán az utóbbi időszakban több félrevezető információ is megjelent a közösségi médiában a város lakói részéről, a szatmárnémeti városvezetés Facebook-oldalán reagált a jelenségre. A bejegyzésben az aszfaltozással kapcsolatos félreértések tisztázása érdekében — és mert ezt a projektet néhány évvel ezelőtt Dorel Coica akkori polgármester indította el, azonban a jelenlegi városvezetésnek is az egyik kiemelt beruházása — a következőket írják:

A Károlyi úti munkálatok elvégzését a román kormány finanszírozza az Országos Helyi Fejlesztési Program (PNDL) keretén belül, ezért az erre kiutalt összeg rendeltetésellenes felhasználása illegális.

A Károlyi út felújítása a Burdea sarok és Szatmárnémeti bejárata között egy szükséges és prioritást élvező beruházás, amelynek összértéke 14 millió lej.

Akinek egy kicsit is fontos a város, az nem utasít vissza egy felajánlott összeget arra hivatkozva, hogy az „út még jó”, ami az előző városvezetés számára is természetes volt. Az egykori kenyérgyár környékén repedések jelentek meg az aszfalt alatt, emiatt ez a következő időszakban teljesen tönkrement volna. Most egy sokkal erősebb összetételű aszfaltréteget kap.

Azoknak, akik úgy vélik, hogy minden valóságot nélkülöző „tákolmányaikkal” befolyásolni tudják a városvezetést — írják a bejegyzésben —, annak azt üzenik, hogy ez a korszak véget ért. Ugyanis a városházán nem a közhangulat, hanem a szakmai érvek alapján döntik el azt, hogy mire van szüksége a városnak, aminek bizonyítéka, hogy huszonkét hónap alatt egyetlen olyan munkálatot sem vettek át, amelynek nem volt megfelelő a minősége.

A bejegyzésben megformált városházi álláspont szerint azok, akik megalapozatlanul felelőtlenségeket állítanak, nem tudják, hogy mit jelent egy ilyen beruházás, vagy szándékosan elferdítik a valóságot.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...