Nem elég a pénzünk fizetésig
Utoljára módositva: 2019-08-13 19:36:10

Az elmúlt hónapban elkészített friss felmérés szerint az alkalmazásban lévők több mint negyedének nem elég a pénze fizetésig. Nyaraláson, ruházkodáson és kultúrán spórolunk leginkább.

A BestJobs felméréséből az derül ki, hogy az alkalmazottak egynegyedének nem elég a pénze egyik fizetéstől a másikig. A július 15. és augusztus 5. között zajló, 922 személy megkérdezésével készült felmérés szerint az alkalmazásban lévők egynegyede (27 százalék) nem hogy nem tud havonta megtakarítani, hanem kölcsön kell kérnie a barátoktól, a családtagoktól, hogy fedezni tudja a kiadásait egyik fizetéstől a másikig. A megkérdezettek másik negyede, 26 százaléka havonta nettó 2500 lejnél kevesebbet keres. A kérdőívet kitöltők 47 százaléka vallotta azt, hogy 2500 lejnél több fizetést kap. A felmérés készítői rámutatnak, hogy a megkérdezettek 32 százaléka mondta azt, hogy az utóbbi 12 hónapban az anyagi helyzete romlott amiatt, mert a megélhetés drágább lett, további tíz százalék szerint kimondottan rosszabb lett a helyzete. A válaszadók 37 százaléka úgy látja, anyagi helyzete nem változott az elmúlt egy évben. A felmérésben résztvevőknek mindössze 20,7 százaléka válaszolta azt, hogy anyagi helyzete javult az elmúlt egy évben. Tízből három válaszadó azt nyilatkozta, hogy a fizetése több mint 45 százaléka adósságra megy el. További 25 százalék a fizetése 25–45 százalékát fizeti ki minden hónapban az adósságai fedezésére. A megkérdezettek közel fele mondta azt, hogy egyetlen lejt sem tesz félre havonta. A válaszadók egyharmada jövedelme tíz százalékát tudja félretenni, és további 11 százalékuk vallotta azt, hogy ennél többet tud megtakarítani, de nem többet, mint fizetése 25 százalékát. A megkérdezettek több mint fele azt vallotta, hogy leginkább a nyaraláson, a ruházaton és a kultúrán spórol.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...