Nem ellenzik az óvodaépítést
Utoljára módositva: 2018-04-21 11:18:57

Senkinek nem volt ellenvetése a Dâmboviţa utcai bölcsőde és óvoda megépítése ellen a beruházás ügyében tegnap megtartott városházi közmeghallgatáson.

A Szatmár-kültelki Református Egyházközség építene óvodát a Textile Ardeleana közelében lévő telken; már a közvitát követően leadták a városháza illetékeseinek az építkezéshez szükséges városrendezési bizonylat kiadásához kellő összes engedélyt. A Liviu Rebreanu utcára tervezett óvodával ellentétben ez esetben a szomszédoknak nincs ellenvetésük a beruházás ellen, az egyik szomszéd közjegyző előtt jelentette ki, hogy belegyezik az építkezésbe, a másik telekszomszéd, a román vasúttársaság szintén írásba adta, hogy részéről rendben van a beruházás. A probléma nélküli építkezés-előkészületek oka az lehet, hogy ez az utca a Rebreanu utcainál sokkal kisebb forgalmat vezet el, átmenő forgalom szinte egyáltalán nincs is, a sarkon lévő épület egyik oldala mellett futó Uzinei utcában pedig rengeteg a parkolóhely.

Ha készen lesz az épület, itt egy bölcsődei, egy óvodai és egy napközi csoportot indítanak majd, várhatóan hatvan gyerek teheti majd meg itt az első lépéseket a közösségbe való beilleszkedés felé. A tervező úgy számol, hogy a beruházást megelőző bürokratikus feladatokkal nyár közepére végeznek, így ősszel, legkésőbb jövő tavasszal elkezdenék a munkát. A pár hónapot igénylő építkezést 2019 őszére fejeznék be.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. június 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...