Nem ellenzik az óvodaépítést
Utoljára módositva: 2018-04-21 11:18:57

Senkinek nem volt ellenvetése a Dâmboviţa utcai bölcsőde és óvoda megépítése ellen a beruházás ügyében tegnap megtartott városházi közmeghallgatáson.

A Szatmár-kültelki Református Egyházközség építene óvodát a Textile Ardeleana közelében lévő telken; már a közvitát követően leadták a városháza illetékeseinek az építkezéshez szükséges városrendezési bizonylat kiadásához kellő összes engedélyt. A Liviu Rebreanu utcára tervezett óvodával ellentétben ez esetben a szomszédoknak nincs ellenvetésük a beruházás ellen, az egyik szomszéd közjegyző előtt jelentette ki, hogy belegyezik az építkezésbe, a másik telekszomszéd, a román vasúttársaság szintén írásba adta, hogy részéről rendben van a beruházás. A probléma nélküli építkezés-előkészületek oka az lehet, hogy ez az utca a Rebreanu utcainál sokkal kisebb forgalmat vezet el, átmenő forgalom szinte egyáltalán nincs is, a sarkon lévő épület egyik oldala mellett futó Uzinei utcában pedig rengeteg a parkolóhely.

Ha készen lesz az épület, itt egy bölcsődei, egy óvodai és egy napközi csoportot indítanak majd, várhatóan hatvan gyerek teheti majd meg itt az első lépéseket a közösségbe való beilleszkedés felé. A tervező úgy számol, hogy a beruházást megelőző bürokratikus feladatokkal nyár közepére végeznek, így ősszel, legkésőbb jövő tavasszal elkezdenék a munkát. A pár hónapot igénylő építkezést 2019 őszére fejeznék be.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 20:45
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...