Nem ellenzik az óvodaépítést
Utoljára módositva: 2018-04-21 11:18:57

Senkinek nem volt ellenvetése a Dâmboviţa utcai bölcsőde és óvoda megépítése ellen a beruházás ügyében tegnap megtartott városházi közmeghallgatáson.

A Szatmár-kültelki Református Egyházközség építene óvodát a Textile Ardeleana közelében lévő telken; már a közvitát követően leadták a városháza illetékeseinek az építkezéshez szükséges városrendezési bizonylat kiadásához kellő összes engedélyt. A Liviu Rebreanu utcára tervezett óvodával ellentétben ez esetben a szomszédoknak nincs ellenvetésük a beruházás ellen, az egyik szomszéd közjegyző előtt jelentette ki, hogy belegyezik az építkezésbe, a másik telekszomszéd, a román vasúttársaság szintén írásba adta, hogy részéről rendben van a beruházás. A probléma nélküli építkezés-előkészületek oka az lehet, hogy ez az utca a Rebreanu utcainál sokkal kisebb forgalmat vezet el, átmenő forgalom szinte egyáltalán nincs is, a sarkon lévő épület egyik oldala mellett futó Uzinei utcában pedig rengeteg a parkolóhely.

Ha készen lesz az épület, itt egy bölcsődei, egy óvodai és egy napközi csoportot indítanak majd, várhatóan hatvan gyerek teheti majd meg itt az első lépéseket a közösségbe való beilleszkedés felé. A tervező úgy számol, hogy a beruházást megelőző bürokratikus feladatokkal nyár közepére végeznek, így ősszel, legkésőbb jövő tavasszal elkezdenék a munkát. A pár hónapot igénylő építkezést 2019 őszére fejeznék be.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 17.
Jólesik Önnek, hogy barátai az Ön tanácsára vagy véleményére kíváncsiak, mert ebből érzi, mennyire elismerik gondolkodásmódját, értékeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...