Nem ellenzik az óvodaépítést
Utoljára módositva: 2018-04-21 11:18:57

Senkinek nem volt ellenvetése a Dâmboviţa utcai bölcsőde és óvoda megépítése ellen a beruházás ügyében tegnap megtartott városházi közmeghallgatáson.

A Szatmár-kültelki Református Egyházközség építene óvodát a Textile Ardeleana közelében lévő telken; már a közvitát követően leadták a városháza illetékeseinek az építkezéshez szükséges városrendezési bizonylat kiadásához kellő összes engedélyt. A Liviu Rebreanu utcára tervezett óvodával ellentétben ez esetben a szomszédoknak nincs ellenvetésük a beruházás ellen, az egyik szomszéd közjegyző előtt jelentette ki, hogy belegyezik az építkezésbe, a másik telekszomszéd, a román vasúttársaság szintén írásba adta, hogy részéről rendben van a beruházás. A probléma nélküli építkezés-előkészületek oka az lehet, hogy ez az utca a Rebreanu utcainál sokkal kisebb forgalmat vezet el, átmenő forgalom szinte egyáltalán nincs is, a sarkon lévő épület egyik oldala mellett futó Uzinei utcában pedig rengeteg a parkolóhely.

Ha készen lesz az épület, itt egy bölcsődei, egy óvodai és egy napközi csoportot indítanak majd, várhatóan hatvan gyerek teheti majd meg itt az első lépéseket a közösségbe való beilleszkedés felé. A tervező úgy számol, hogy a beruházást megelőző bürokratikus feladatokkal nyár közepére végeznek, így ősszel, legkésőbb jövő tavasszal elkezdenék a munkát. A pár hónapot igénylő építkezést 2019 őszére fejeznék be.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...