Nem ellenzik az óvodaépítést
Utoljára módositva: 2018-04-21 11:18:57

Senkinek nem volt ellenvetése a Dâmboviţa utcai bölcsőde és óvoda megépítése ellen a beruházás ügyében tegnap megtartott városházi közmeghallgatáson.

A Szatmár-kültelki Református Egyházközség építene óvodát a Textile Ardeleana közelében lévő telken; már a közvitát követően leadták a városháza illetékeseinek az építkezéshez szükséges városrendezési bizonylat kiadásához kellő összes engedélyt. A Liviu Rebreanu utcára tervezett óvodával ellentétben ez esetben a szomszédoknak nincs ellenvetésük a beruházás ellen, az egyik szomszéd közjegyző előtt jelentette ki, hogy belegyezik az építkezésbe, a másik telekszomszéd, a román vasúttársaság szintén írásba adta, hogy részéről rendben van a beruházás. A probléma nélküli építkezés-előkészületek oka az lehet, hogy ez az utca a Rebreanu utcainál sokkal kisebb forgalmat vezet el, átmenő forgalom szinte egyáltalán nincs is, a sarkon lévő épület egyik oldala mellett futó Uzinei utcában pedig rengeteg a parkolóhely.

Ha készen lesz az épület, itt egy bölcsődei, egy óvodai és egy napközi csoportot indítanak majd, várhatóan hatvan gyerek teheti majd meg itt az első lépéseket a közösségbe való beilleszkedés felé. A tervező úgy számol, hogy a beruházást megelőző bürokratikus feladatokkal nyár közepére végeznek, így ősszel, legkésőbb jövő tavasszal elkezdenék a munkát. A pár hónapot igénylő építkezést 2019 őszére fejeznék be.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Deadpool 2
Ma, 21:00
Miután túlél egy csaknem halálos kimenetelű találkozást egy tehénnel, az eltorzult ábrázatú büfés szakács (Wade Wilson) azon fáradozik, hogy beteljesítve álmát ő legyen varázslatos városának legszexibb pultosa, s közben azzal is kénytelen megbarátkozni, hogy elveszítette ízl(el)ését. Hogy ismét megfűszerezze életét, no meg hogy szert tegyen egy fluxuskondenzátorra, Wade nindzsákkal, a jakuzával és pár szexuálisan túlfűtött kutyával is megbirkózik. Beutazza a világot, s közben felfedezi a család,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 22.
A Merkúr az ön második sorsterületéről a Bika jegyéből, aki mindig realitásokban gondolkodik és folyamatosan gyarapodik, most egy szembenállást alkot az ön nyolcadik sorsterületén álló Jupiterrel. Fogja vissza fennhéjázó hajlamát másokkal szemben, készséggel hallgassa meg a többieket, és maradjon rugalmas, őrizze meg humorérzékét.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. május 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...