Nem ez a végleges forma!
Utoljára módositva: 2014-02-26 10:36:14

Hónapok óta zajlik a kastélykert arculatának átalakítása egy HU-RO-s finanszírozású projekt keretében.

Nem ez a végleges formája a kastélykertbeli sétányok burkolatának

Új szökőkút, számos új sétány, új sportpályák s a közvilágítási hálózat kibővítése is szerepel a munkálatok között. Többek között az utak burkolatát is kicserélik, illetve kijavítják. Ezzel kapcsolatban azonban komoly kritikai észrevételek érkeztek a nagykárolyiak részéről. Az új borítás ugyanis törtkőből áll, s ez az anyag igencsak kellemetlenné teheti az sétányokon való közlekedést, főleg nyáron, vékony talpú cipőben, s a babakocsit toló anyukák dolgát sem könnyíti meg ez a fajta burkolat. Kovács Jenő polgármestert kérdeztük: ez a végleges burkolat, vagy esetleg erre még kerül valami? Nagykároly elöljárója elmondta, ő maga is felháborodott, amikor meglátta, mivel borították az utakat a parkban. Számon is kérte mindezt a projekt tervezőjén, akivel hosszas egyeztetés után jutottak csak közös nevezőre: „Már az is komoly vitákat eredményezett, amiért több helyre térkövet tetettünk, mivel a projekt készítői mindenképpen a korhű és a külföldi kastélyokhoz tartozó parksétányok burkolatának mintáját vették alapul. Végül annyit sikerült elérnünk, hogy ezt a törtkő-réteget lekenik még valamivel, s ennek eredménye egy, az aszfalthoz, betonhoz hasonló szerkezetű, de esztétikailag az épülettel és a környezettel harmonizáló borítás lesz. Megnyugtathatok mindenkit: ez nem a végleges forma, és remélem, az eredmény mindenki számára kielégítő lesz majd” — mondta Kovács.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...