Nem fog nyitni csütörtökön a Lidl
Utoljára módositva: 2017-10-10 17:01:15

A bolt hivatalos ügyfélszolgálati telefonszámán még nem tudták megmondani a boltnyitás időpontját, de időközben megegyezett a bolt és a városvezetés, hogy 24-én lesz a boltavató.

Jól időzített humbuk az, amit azon a szórólapon írnak, amit 14-es lakótelepi postaládákba dobáltak be az elmúlt időszakban Szatmárnémetiben. Már maga a nyomtatvány is gyanús, hiszen egy olyan multinacionális cég, mint a Lidl nem egy egyszerű papírlapra nyomtatna rá pár sort, hogy új boltot nyit a városban, hanem fényes papírra, a választékot képi formában is hirdető fotókkal együtt kelletné a portékát. Plusz, nem csak azt írná rá, hogy melyik napon kezd, hanem azt is, hogy hány órakor, de ezt a szórólapon nem írta. Nincs plakát a bolt ajtaján sem a nyitással kapcsolatban, illetve a szerkesztőségünk által megkeresett Lidl ügyfélszolgálatnál még kedden sem ismerték a pontos dátumát a károlyi úti bolt megnyitásának. A szórólapot hangulatkeltés céljából terjeszthették a városban, a helyzetet jól felismerő „elkövetők” politikai bajkeverőktől kezdve unatkozó diákokig bárkik lehettek.

Nincsenek engedélyek

Kereskényi Gábor hétfőn, az Informaţia Tv délutáni adásában beszélt további részleteiről az ügynek, a polgármester elmondta, maradnak eddigi álláspontjuknál és nem adnak működési engedélyt a Lidl-nek addig, amíg nincsen kész a körforgalom. És nem csak a közlekedésbiztonsági hiányosságokra hivatkozva tagadhatja meg a működési engedély kiadását a városháza, hanem amiatt is, hogy a boltnak nincs tűzvédelmi engedélye, hiányzik a környezetvédelmi és a közegészségügyi beleegyezés is és az egyébként teljesen kész épület még nincs felvezetve a telekkönyvbe. Ennek ellenére a polgármesteri hivatal nem tehetne lakatot a boltra, ha a Lidl ezek fényében mégis korábban nyitna, mint ahogy megkapja a működési engedélyt, ilyet csak az adóhatóság, vagy a tűzoltóság tehet meg, jelentette ki Maskulik Csaba városmenedzser ugyanebben a tévéadásban. Ha működési engedély nélkül üzemel egy kereskedelmi egység, azt a polgármesteri hivatal napi 2 500 lejes bírsággal „jutalmazhatja”. A Lidl számára ez nem lenne egy megterhelő összeg akár hónapokon át is kifizetni, azonban a működési engedély nélküli nyitás nem csak pénzkérdés, hanem arculati kérdés is a bolthálózat üzemeltetői számára.

Talán még két hét

Kedden délelőtt a boltnyitás ügyében egyeztetett az üzletlánc képviselőivel Kereskényi Gábor polgármester és Maskulik Csaba városmenedzser. Az egyezség szerint eldőlni látszik, hogy két hét múlva, október 24-én, kedden nyitja ki szatmárnémeti második üzletét a Lidl, ezt írja egy ma kiadott közleményében a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. Az üzletlánc vezetőinek ígéretei szerint eddig a dátumig befejezik a körforgalom építését.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az elrabol hercegnő
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Bosszúvágy
Ma, 16:40
A chicagói sebészorvos, Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) csak közvetetten ismeri az utcai erőszakot, amit a műtőjébe került számtalan áldozat szenved el. Ám mindez megváltozik, mikor feleségét (Elisabeth Shue) és lányát (Camila Morrone) brutális támadás éri külvárosi otthonukban. Megelégelve a túlterhelt rendőrség tétlenségét, a bosszúvágytól fűtött Paul maga ered az elkövetők nyomába, hogy igazságot szolgáltasson. A megszaporodó önítélkezésekre a média is felfigyel, a lakosság pedig azt találgatj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 22.
Bánjon ma óvatosan a pénzzel! Ez vonatkozik saját pénztárcájára is, de üzleti döntéseiben sem árt most megfontoltabbnak lennie, mint általában.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...