Nem fog nyitni csütörtökön a Lidl
Utoljára módositva: 2017-10-10 17:01:15

A bolt hivatalos ügyfélszolgálati telefonszámán még nem tudták megmondani a boltnyitás időpontját, de időközben megegyezett a bolt és a városvezetés, hogy 24-én lesz a boltavató.

Jól időzített humbuk az, amit azon a szórólapon írnak, amit 14-es lakótelepi postaládákba dobáltak be az elmúlt időszakban Szatmárnémetiben. Már maga a nyomtatvány is gyanús, hiszen egy olyan multinacionális cég, mint a Lidl nem egy egyszerű papírlapra nyomtatna rá pár sort, hogy új boltot nyit a városban, hanem fényes papírra, a választékot képi formában is hirdető fotókkal együtt kelletné a portékát. Plusz, nem csak azt írná rá, hogy melyik napon kezd, hanem azt is, hogy hány órakor, de ezt a szórólapon nem írta. Nincs plakát a bolt ajtaján sem a nyitással kapcsolatban, illetve a szerkesztőségünk által megkeresett Lidl ügyfélszolgálatnál még kedden sem ismerték a pontos dátumát a károlyi úti bolt megnyitásának. A szórólapot hangulatkeltés céljából terjeszthették a városban, a helyzetet jól felismerő „elkövetők” politikai bajkeverőktől kezdve unatkozó diákokig bárkik lehettek.

Nincsenek engedélyek

Kereskényi Gábor hétfőn, az Informaţia Tv délutáni adásában beszélt további részleteiről az ügynek, a polgármester elmondta, maradnak eddigi álláspontjuknál és nem adnak működési engedélyt a Lidl-nek addig, amíg nincsen kész a körforgalom. És nem csak a közlekedésbiztonsági hiányosságokra hivatkozva tagadhatja meg a működési engedély kiadását a városháza, hanem amiatt is, hogy a boltnak nincs tűzvédelmi engedélye, hiányzik a környezetvédelmi és a közegészségügyi beleegyezés is és az egyébként teljesen kész épület még nincs felvezetve a telekkönyvbe. Ennek ellenére a polgármesteri hivatal nem tehetne lakatot a boltra, ha a Lidl ezek fényében mégis korábban nyitna, mint ahogy megkapja a működési engedélyt, ilyet csak az adóhatóság, vagy a tűzoltóság tehet meg, jelentette ki Maskulik Csaba városmenedzser ugyanebben a tévéadásban. Ha működési engedély nélkül üzemel egy kereskedelmi egység, azt a polgármesteri hivatal napi 2 500 lejes bírsággal „jutalmazhatja”. A Lidl számára ez nem lenne egy megterhelő összeg akár hónapokon át is kifizetni, azonban a működési engedély nélküli nyitás nem csak pénzkérdés, hanem arculati kérdés is a bolthálózat üzemeltetői számára.

Talán még két hét

Kedden délelőtt a boltnyitás ügyében egyeztetett az üzletlánc képviselőivel Kereskényi Gábor polgármester és Maskulik Csaba városmenedzser. Az egyezség szerint eldőlni látszik, hogy két hét múlva, október 24-én, kedden nyitja ki szatmárnémeti második üzletét a Lidl, ezt írja egy ma kiadott közleményében a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. Az üzletlánc vezetőinek ígéretei szerint eddig a dátumig befejezik a körforgalom építését.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 17.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...