Nem fogadták el a VSK nevezését – egyelőre
Utoljára módositva: 2019-08-07 11:20:38

Gellert kapott a Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapatának a késői Liga 3-as nevezése: ami eddig úgy tűnt, hogy csak formaság, a hét elején kiderült, hogy az ügy bonyolultabb, és akár a divíziós hely elvesztése is szóba kerülhet.

Úgy tűnik, hogy nagyot hibázott a Szatmárnémeti VSK vezetősége, ugyanis a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) nem fogadta el a csapat Liga 3-as nevezését. Erről hétfő este döntött a FRF etikai bizottsága, a határozatot viszont csak kedd este hozták nyilvánosságra a szövetség honlapján. Igaz, ott is csak annyi áll röviden: „Elutasítják a Szatmárnémeti VSK megalapozatlan kérését.”

Mint arról beszámoltunk, a VSK nem tudta kifizetni a július 18-i határidőre a 20 ezer lej szereplési garanciát. A helyi tanács csak a hónap végén ült össze, hogy megszavazza a vonatkozó határozatot, így a klub vezetősége másnap már utalta az összeget. Viszont kiderült, rossz számlaszámra ment a pénz, mivel a FRF etikai bizottsága arra hivatkozva utasította vissza a kérését, hogy a szövetség számláján nem jelent meg a kért összeg.

Az üggyel kapcsolatban Fogel László klubelnök azt mondta a lapunknak, hogy már szerda kora reggeltől foglalkoznak az üggyel, és készítik a fellebbezést. Ügyvédet fogadnak, hogy tisztázzák az ügyet, és bízik abban, hogy hamarosan rendeződni fog a csapat divíziós helye is.

A VSK a megyei bajnokság után az osztályzót is megnyerte Óradna ellen, vagyis a pályán vívta ki a Liga 3-as szereplést. Viszont a nevezéshez szükség volt a fentebb említett összegre is.

A játékoskeret is körvonalazódott, a legénység közel egy hónapja alapoz az augusztus 24-i kezdésre. Ritli Zoltán vezetőedzőt viszont sokként érhette a hír, megkeresésünkre nem is kívánta kommentálni az ügyet. Annyit elmondott, hogy visszamondták a Zilahi SCM ellen szombatra tervezett felkészülési mérkőzést, és megpróbál a srácokkal tovább dolgozni. „Nem tudom, hogy milyen lesz a hangulat a csapatnál” — mondta röviden a szakvezető.

Szerdán megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot a FRF versenybizottságát, viszont nem válaszoltak többszöri telefonhívásunkra. Ezután a szövetség sajtófőnökének küldtünk e-mailt, amelyben kérdeztük, hogy az etikai bizottság döntése után fog-e számolni a versenybizottság a Szatmárnémeti VSK-val a Liga 3-as csoportbeosztásnál? Választ egyelőre nem kaptunk.

Ez tehát egy váratlan fordulat ebben az ügyben, hiszen a klubnál is úgy gondolták, hogy formalitás lesz a bizottság ülése. Viszont, a Liga 3 jelenlegi helyzetét tekintve, nehezen elképzelhető, hogy a FRF megengedi magának azt a „luxust”, hogy kizárjon egy csapatot a harmadosztályból, amely viszonylag stabil anyagi helyzettel rendelkezik. Az előző idények mindegyikében hívtak vissza kieső csapatokat, illetve kérték az élvonalbeli alakulatokat, hogy nevezzék ifijeiket a Liga 3-ba, ezzel egészítve ki a csonka csoportokat, amit a szereplést nem vállaló vidéki gárdák okoznak. Éppen ezért feltételezzük, hogy ha a VSK vezetősége bizonyítani tudja, hogy (valahova) kifizette a szereplési garanciát, akkor a FRF nem fog habozni, és számolni fog a csapattal a Liga 3 2019–2020-as idényében.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...