Nem fogadták el a VSK nevezését – egyelőre
Utoljára módositva: 2019-08-07 11:20:38

Gellert kapott a Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapatának a késői Liga 3-as nevezése: ami eddig úgy tűnt, hogy csak formaság, a hét elején kiderült, hogy az ügy bonyolultabb, és akár a divíziós hely elvesztése is szóba kerülhet.

Úgy tűnik, hogy nagyot hibázott a Szatmárnémeti VSK vezetősége, ugyanis a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) nem fogadta el a csapat Liga 3-as nevezését. Erről hétfő este döntött a FRF etikai bizottsága, a határozatot viszont csak kedd este hozták nyilvánosságra a szövetség honlapján. Igaz, ott is csak annyi áll röviden: „Elutasítják a Szatmárnémeti VSK megalapozatlan kérését.”

Mint arról beszámoltunk, a VSK nem tudta kifizetni a július 18-i határidőre a 20 ezer lej szereplési garanciát. A helyi tanács csak a hónap végén ült össze, hogy megszavazza a vonatkozó határozatot, így a klub vezetősége másnap már utalta az összeget. Viszont kiderült, rossz számlaszámra ment a pénz, mivel a FRF etikai bizottsága arra hivatkozva utasította vissza a kérését, hogy a szövetség számláján nem jelent meg a kért összeg.

Az üggyel kapcsolatban Fogel László klubelnök azt mondta a lapunknak, hogy már szerda kora reggeltől foglalkoznak az üggyel, és készítik a fellebbezést. Ügyvédet fogadnak, hogy tisztázzák az ügyet, és bízik abban, hogy hamarosan rendeződni fog a csapat divíziós helye is.

A VSK a megyei bajnokság után az osztályzót is megnyerte Óradna ellen, vagyis a pályán vívta ki a Liga 3-as szereplést. Viszont a nevezéshez szükség volt a fentebb említett összegre is.

A játékoskeret is körvonalazódott, a legénység közel egy hónapja alapoz az augusztus 24-i kezdésre. Ritli Zoltán vezetőedzőt viszont sokként érhette a hír, megkeresésünkre nem is kívánta kommentálni az ügyet. Annyit elmondott, hogy visszamondták a Zilahi SCM ellen szombatra tervezett felkészülési mérkőzést, és megpróbál a srácokkal tovább dolgozni. „Nem tudom, hogy milyen lesz a hangulat a csapatnál” — mondta röviden a szakvezető.

Szerdán megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot a FRF versenybizottságát, viszont nem válaszoltak többszöri telefonhívásunkra. Ezután a szövetség sajtófőnökének küldtünk e-mailt, amelyben kérdeztük, hogy az etikai bizottság döntése után fog-e számolni a versenybizottság a Szatmárnémeti VSK-val a Liga 3-as csoportbeosztásnál? Választ egyelőre nem kaptunk.

Ez tehát egy váratlan fordulat ebben az ügyben, hiszen a klubnál is úgy gondolták, hogy formalitás lesz a bizottság ülése. Viszont, a Liga 3 jelenlegi helyzetét tekintve, nehezen elképzelhető, hogy a FRF megengedi magának azt a „luxust”, hogy kizárjon egy csapatot a harmadosztályból, amely viszonylag stabil anyagi helyzettel rendelkezik. Az előző idények mindegyikében hívtak vissza kieső csapatokat, illetve kérték az élvonalbeli alakulatokat, hogy nevezzék ifijeiket a Liga 3-ba, ezzel egészítve ki a csonka csoportokat, amit a szereplést nem vállaló vidéki gárdák okoznak. Éppen ezért feltételezzük, hogy ha a VSK vezetősége bizonyítani tudja, hogy (valahova) kifizette a szereplési garanciát, akkor a FRF nem fog habozni, és számolni fog a csapattal a Liga 3 2019–2020-as idényében.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...