Nem hibáztak a röpis lányok
Utoljára módositva: 2014-02-15 18:27:06

Szombaton véget ért a női röplabda A2-osztály alapszakasza, a Szatmárnémeti ADEP-VSK csapata pedig – első évében – a második vonal legjobbjai között folytatja szereplését márciusban.

Vaida Beáta (narancssárga mez) és társai szettvereség nélkül nyerték a meccset

Győzelemmel zárta a női röplabda másodosztályos bajnokság alapszakaszát a Szatmárnémeti ADEP-VSK csapata. A felnőtt-bajnokságban debütáló szatmáriak ezzel kisebb meglepetésre a Nyugati Csoport második helyéről várják a rájátszást, és eséllyel pályáznak az osztályzós tornán való részvételre is.

Szombaton a Marosvásárhelyi CSU Medicina CNUE volt az ellenfél a szatmárnémeti Both Katalin Sportteremben, amely ősszel nagy csatában verte Adrian Pricop edző tanítányait 3-2-re. A szatmári visszavágón viszont nem sikerült a szettgyőzelem sem a Maros-partiaknak, bár Ciprian Dârnescu edző csapata szívós ellenfélnek bizonyult az első két játszmában. A szombati meccset mindkét alakulat görcsösen kezdte, sok volt a hibás szerva, gyenge emelés vagy pontatlan lövés. 10-9-ig fej-fej mellett haladt a két csapat, majd Vaida Beáta és társai rákapcsoltak, és három győztes szervát köttek össze (13-9). Bár a vásárhelyeiknek voltak pillanatnyi villanásai (13-12, 22-20), a szatmári lányoknak nem remeget meg a kezük (19-14) és behúzták 20-ra az első szettet. A második játszma volt a legizgalmasabb: a vendégek is vezettek, de legfeljebb csak egy ponttal (0-1, 2-3, 3-4), majd úgy tűnt, hogy felébredtek a szatmáriak és fokozatosan növelték előnyüket. 18-9-nél viszont szétesett a hazaiak játéka, egyszerű passzokat vagy emeléseket rontottak, a védőfal pedig lyukas háló volt. 10-1-es sorozat után egyenlítettek a „medikusok”, de hibás adogatásokkal előnybe hagyták a szatmáriakat. 23-22-nél elfogyott a vásárhelyi lendület és két remek szervával az ADEP-VSK megnyerte a második szettet is.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A MÉRKŐZÉSEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET!

A harmadik felvonás csak az elején volt szoros, mikor a Maros megyeiek még vezetést is szereztek (0-1, 2-3, 4-5), de a Pricop-csapat ezúttal már nem „bobiskolt el”, és magabiztos játékkal 16-ra hozta a harmadik, győzelmet jelentő játszmát.

Angelica Podină

„Nagyon nehéz meccs volt, de a lényeg az, hogy nyerni tudtunk – nyilatkozta az 1 óra 20 perces bajnoki végén a szatmári alakulat rangidős liberója, Angelica Podină. – Szépen zártuk az alapszakaszt, és a csoportban megszerzett második hely remek eredmény, talán kisebb meglepetés. Ezért választottam, hogy Kolozsvárról hazaszerződjek, mivel tetszett az itteni projekt, és öröm, Románia talán legjobb edzőjével dolgozni” – tette hozzá az élvonalbeli rutinnal is rendelkező kulcsjátékos.

Adrian Pricop

Pricop úgy gondolja, hogy beért a munkája gyümölcse, ezt is bizonyítja, hogy szettvereség nélkül győzték le a vásárhelyeket, ahol elvileg az utánpótlás legjobbjai készülnek. „Rengeteget dolgoztunk, így elvártam, hogy ilyen eredményt érjünk el” – mondta Pricop, aki úgy véli, hogy a rájátszás első számú favoritja a Kolozsvári CSU, az ADEP-VSK pedig a Keleti Csoportból jövő Iaşi-al fog küzdeni az osztályzóba való jutásért.

A szatmáriak március 8-ig, a play-off rajtjáig pihenhetnek, a bajnokság addig a play-out csoport küzdelmeivel folytatósik, ahol a két szériak 3-6. helyén záró együttesei fognak küzdeni két továbbjutó helyért.

Felnőtt női röplabda, A2-osztály, alapszakasz, Nyuagti Csoport, 10., utolsó forduló

Megérdemelten nyertek a lányok (15-ös számú mezben az ADEP-VSK szombati legjobbja, Molnár Alexandra)

Szatmárnémeti ADEP-VSK – Marosvásárhelyi CSU Medicina CNUE 3-0 (25:20, 25:22, 25:16).

ADEP-VSK: Adiana Matei, Natalia Preda, Alexandra Mişca, Denisa Mocar, Vaida Beáta, Andreea Maxim, Ács Natália, Angelica Podină (libero), Molnár Alexandra (a meccs legjobbja). Edző: Adrian Pricop.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A MÉRKŐZÉSEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:20
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hogyan védekezel a megfázás ellen?
Különféle vitaminokat szedek
Rengeteg gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor
Mindig figyelek arra, hogy kellően fel legyek öltözve
Nem szoktam megfázni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 23.
Irigylésre méltóan sok energiája van, senki és semmi nem tartóztathatja fel, ha valamit a fejébe vesz, márpedig ma tele van jobbnál jobb ötletekkel.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...