Nem jár két kört a Florisal
Utoljára módositva: 2018-07-04 20:25:09

Apróságok miatt akadozik a szelektív gyűjtés rendes menete Szatmárnémetiben, a későn kitett sárga zsákokat nem viszi el a Florisal, a házban lakók nem akarnak a sárga zsák miatt korábban kelni.

Szatmárnémetiben gyakran okoz problémát a szelektív háztartási szemétgyűjtés sárga műanyag zsákos alkalmazása. A magánházban lakók a Florisalt hibáztatják az akadozva működő szolgáltatásért, a hulladékgyűjtő részéről óvatosan fogalmaznak: az embereknek is alkalmazkodniuk kellene a rendszerhez.

A szerkesztőségünkhöz legutóbb eljutott panasz az volt, hogy bár a Florisal ütemterve egész napos elszállításról szól, nincs órához kötve, ennek ellenére a délben vagy délután kitett sárga zsákokat már nem viszi el. Aki nem teszi ki korán, lehetőleg még fél hét előtt az újrahasznosítható hulladékot tartalmazó zsákot, az caplathat vele vissza az udvarra, amikor este hazaér. Két hét múlva jön érte a Florisal megint.

Murg István, a cég technikai igazgatója lapunk megkeresésére elmondta, hogy a fél hétről szóló panasz alaptalan, ilyen korán még soha nem indultak el ezekért a szemetesek, ekkor még csak a gyülekező van a cég telephelyén. Az viszont igaz, hogy ha egyszer végigment az utcán a gyűjtőkocsi, ott még egyszer már nem jár aznap, Murg szerint sehol a világon nincs olyan, hogy kétszer járna a szemetes, „még Monacóban sem”. Az első után egy második kocsit küldeni valamikor a délutáni órákban lehetetlen küldetésnek számít a Florisal számára, mert az további egy autót és sofőrt, még két rakodót, még egyszer annyi üzemanyagot feltételezne, ez pedig nem fér bele a költségvetésbe. A kukákba gyűjtött konyhai szeméttel nincsenek ilyen gondok, mutatott rá Murg, azt megszokták az emberek, hogy mikor kellene kitenni, ugyanezt kellene megszokni a sárga zsákokkal is; ahogy a Florisal alkalmazkodott a szelektív gyűjtési rendszerhez, ugyanúgy a lakosságnak is alkalmazkodnia kellene. A szemetesek szerint este is ki lehet tenni a szelektív zsákokat a ház elé, mert ha az úgy van gyűjtve, ahogy kell, nem lehet szaga, az éjszaka portyázó kóbor kutyák és macskák nem nyúlnak hozzá.

Hibák előfordulnak, azt Murg is elismerte, hogy volt már olyan, hogy egy ház elé parkolt autó takarta zsákot nem vettek észre, és ott hagyták, miközben a két másik szomszéd zsákjait elvitték. Ilyen esetben, ha hívást kapnak, javítják a hibát, de rendszeresen két utat vállalni a szemetet későn kirakók miatt nem tudnak.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. április 25.
Hagyja a csudába a másokkal való rivalizálást! Inkább gondolja végig, megvalósította-e mindazt, amit egy évvel ezelőtt eltervezett!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...