Nem jellemző az antiszemitizmus
Utoljára módositva: 2014-01-20 11:19:39

Traian Băsescu államfő szombati nyilatkozatában elmondta, megítélése szerint nem létezik tömeges szintű antiszemitizmus hazánkban.

 

Szombati nyilatkozatában Traian Băsescu államfő elmondta, megítélése szerint Romániában nem lehet tömeges szintű antiszemitizmusról beszélni, bár már volt rá példa, hogy politikusok száját hagyják el antiszemita kijelentések — itt Dan Şova miniszter korábbi nyilatkozatára utalt —, majd megjegyezte, ez az eset olyan benyomást kelthet, amely nem tükrözi a romániai valóságot. Băsescu szerint az antiszemita megnyilvánulások visszaszorítása nevelési-oktatási kérdés. Az államfő kihangsúlyozta, hogy Románia tíz éve elismerte a holokausztot, mint a 40-es évek első felének realitását, és számos antiszemitizmust tiltó törvényt fogadott el. Traian Băsescu rávilágított, hogy az Elie Wiesel vezette szakértői csoport jelentése alapján Romániában tíz éve elismerték a holokausztot. „Amennyiben ezen jelentés következtetéseit a következőkben is sikerül gyakorlatba ültetni, akkor minden bizonnyal csökkenni fog az antiszemita megnyilvánulások száma hazánkban” — pontosított az államfő, aki azt is elmondta, hogy idén már 109 iskolában oktatják a diákokat a holokausztról és a zsidókról, melyet jó dolognak tart, s reméli, hogy az iskolai programot sikerül továbbfejleszteni. „Nemzetközileg is elismerik, hogy Románia beismerte hibáit, melyeket a ’40-es évek elején követett el, s szeretnénk, ha minden romániai lakos látná, hogy megbántuk akkori tetteinket. Ezért is pályáztuk meg a Nemzetközi Holokauszt Emlékezet Szövetség (IHRA) 2016-os elnöki tisztségét” — összegzett Traian Băsescu.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...