Nem jellemző az antiszemitizmus
Utoljára módositva: 2014-01-20 11:19:39

Traian Băsescu államfő szombati nyilatkozatában elmondta, megítélése szerint nem létezik tömeges szintű antiszemitizmus hazánkban.

 

Szombati nyilatkozatában Traian Băsescu államfő elmondta, megítélése szerint Romániában nem lehet tömeges szintű antiszemitizmusról beszélni, bár már volt rá példa, hogy politikusok száját hagyják el antiszemita kijelentések — itt Dan Şova miniszter korábbi nyilatkozatára utalt —, majd megjegyezte, ez az eset olyan benyomást kelthet, amely nem tükrözi a romániai valóságot. Băsescu szerint az antiszemita megnyilvánulások visszaszorítása nevelési-oktatási kérdés. Az államfő kihangsúlyozta, hogy Románia tíz éve elismerte a holokausztot, mint a 40-es évek első felének realitását, és számos antiszemitizmust tiltó törvényt fogadott el. Traian Băsescu rávilágított, hogy az Elie Wiesel vezette szakértői csoport jelentése alapján Romániában tíz éve elismerték a holokausztot. „Amennyiben ezen jelentés következtetéseit a következőkben is sikerül gyakorlatba ültetni, akkor minden bizonnyal csökkenni fog az antiszemita megnyilvánulások száma hazánkban” — pontosított az államfő, aki azt is elmondta, hogy idén már 109 iskolában oktatják a diákokat a holokausztról és a zsidókról, melyet jó dolognak tart, s reméli, hogy az iskolai programot sikerül továbbfejleszteni. „Nemzetközileg is elismerik, hogy Románia beismerte hibáit, melyeket a ’40-es évek elején követett el, s szeretnénk, ha minden romániai lakos látná, hogy megbántuk akkori tetteinket. Ezért is pályáztuk meg a Nemzetközi Holokauszt Emlékezet Szövetség (IHRA) 2016-os elnöki tisztségét” — összegzett Traian Băsescu.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gyilkosság az Orient expresszen
Ma, 21:50
Az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, s mindegyikük gyanúsított. Mindenkinek van múltja, mindenkinek vannak titkai, mindenki gyanús. Csak egyetlen férfi oldhatja meg a rejtélyt, versenyt futva az idővel, mielőtt a gyilkos újra lecsap. Agatha Christie világhírű regényének vadonatúj filmváltozatát az ötszörös Oscar-jelölt Kenneth Branagh rendezte, s ő alakítja a jól ismert detektívet, Hercule Poirot-t is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...