Nem jó üzenet Ponta részéről
Utoljára módositva: 2014-05-06 08:57:37

Victor Ponta miniszterelnök vasárnapi kijelentése felháborodást keltett a magyarság körében. Véleményéről kérdeztük Pataki Csaba megyei RMDSZ- elnököt és Kelemen Hunor szövetségi elnököt.

 

Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár megyei elnöke a témával kapcsolatban elmondta, hogy szomorú dolognak tartja, hogy ismét a balkáni politizálás került előtérbe. Huszonöt év demokrácia után nem a magyarellenesség kellene hogy legyen a kampány legfőbb eszköze, hanem a pártoknak a programjaikat kellene megismertetniük a választókkal. Pataki nagyon reméli, hogy a választópolgárok vannak már annyira érettek, hogy ne dőljenek be az ilyen jellegű félrevezetéseknek.

Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke kérdésünkre a következőket válaszolta: „Különösen nem jó üzenet ez Victor Ponta miniszterelnök részéről, amikor együtt kormányozunk, ezzel nem erősíti a koalícióban az összetartást, és ilyen körülmények között nehéz lesz együttműködni az államelnök-választás idején, amennyiben magyar választók támogatására is számít Ponta. Márpedig magyar választók nélkül nagyon nehéz Romániában államelnöki választást nyerni. Szatmár megye esetében egy elég fura helyzet áll fenn. Ovidiu Silaghi egy olyan ember, aki egyik nap még a Nemzeti Liberális Párt (PNL) megyei elnöke, másik nap már a Szociáldemokrata Párt (PSD) parlamenti képviselőjelöltje. Milyen hitele lehet egy ilyen embernek a választók előtt? Számunkra pozitív hatású is lehet egy ilyen nyilatkozat, mozgósítani fogja a magyar választókat. Itt a lehetőség, hogy megmutassuk, képesek vagyunk összefogni és Szatmár megye még egy magyar képviselőt küldhet a Román Parlamentbe. Nagy Szabolcs megfelelő ember erre a feladatra. Az ilyen típusú üzenet azt hiszem, a mi választóinkat is szolidaritásra készteti és igen, meg kell mutatnunk, hogy van erőnk még egy magyar embert a parlamentbe küldeni. Egyébként a választási kampányok idején annyi butaság elhangzik, amit az emberek később szégyllni fognak, remélem, hogy Victor Ponta kijelentése is azok közé tartozik, amelyekről majd nem szívesen fog beszélni”.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...