Nem jó üzenet Ponta részéről
Utoljára módositva: 2014-05-06 08:57:37

Victor Ponta miniszterelnök vasárnapi kijelentése felháborodást keltett a magyarság körében. Véleményéről kérdeztük Pataki Csaba megyei RMDSZ- elnököt és Kelemen Hunor szövetségi elnököt.

 

Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár megyei elnöke a témával kapcsolatban elmondta, hogy szomorú dolognak tartja, hogy ismét a balkáni politizálás került előtérbe. Huszonöt év demokrácia után nem a magyarellenesség kellene hogy legyen a kampány legfőbb eszköze, hanem a pártoknak a programjaikat kellene megismertetniük a választókkal. Pataki nagyon reméli, hogy a választópolgárok vannak már annyira érettek, hogy ne dőljenek be az ilyen jellegű félrevezetéseknek.

Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke kérdésünkre a következőket válaszolta: „Különösen nem jó üzenet ez Victor Ponta miniszterelnök részéről, amikor együtt kormányozunk, ezzel nem erősíti a koalícióban az összetartást, és ilyen körülmények között nehéz lesz együttműködni az államelnök-választás idején, amennyiben magyar választók támogatására is számít Ponta. Márpedig magyar választók nélkül nagyon nehéz Romániában államelnöki választást nyerni. Szatmár megye esetében egy elég fura helyzet áll fenn. Ovidiu Silaghi egy olyan ember, aki egyik nap még a Nemzeti Liberális Párt (PNL) megyei elnöke, másik nap már a Szociáldemokrata Párt (PSD) parlamenti képviselőjelöltje. Milyen hitele lehet egy ilyen embernek a választók előtt? Számunkra pozitív hatású is lehet egy ilyen nyilatkozat, mozgósítani fogja a magyar választókat. Itt a lehetőség, hogy megmutassuk, képesek vagyunk összefogni és Szatmár megye még egy magyar képviselőt küldhet a Román Parlamentbe. Nagy Szabolcs megfelelő ember erre a feladatra. Az ilyen típusú üzenet azt hiszem, a mi választóinkat is szolidaritásra készteti és igen, meg kell mutatnunk, hogy van erőnk még egy magyar embert a parlamentbe küldeni. Egyébként a választási kampányok idején annyi butaság elhangzik, amit az emberek később szégyllni fognak, remélem, hogy Victor Ponta kijelentése is azok közé tartozik, amelyekről majd nem szívesen fog beszélni”.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 19.
Most tisztázhatja azokat a problémákat barátaival vagy ismerőseivel, amelyek érzése szerint a mostani félreértéseket generálták.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 19.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...