Nem kapja a támogatást, bár jogosult lenne rá
Utoljára módositva: 2018-01-16 17:58:06

Kedden egy szamoskrassói négygyermekes özvegyasszony kért útbaigazítást, mert gyereke fogyatékkal élő, s a határozat értelmében jogosult lenne támogatásra mind ő, mind pedig a gyerek, ám a község jegyzője ezt nem így gondolta, ezért tavaly februárban felfüggesztették a támogatás folyósítását az anya számára.

Ezt követően a nő munkába állt, de még mindig nem érti, hogy ő miért nem kapja meg az őt megillető támogatást. A prefektus a fogyatékosságról szóló határozatot áttanulmányozva megállapította, hogy az asszony jogosult lenne a támogatásra. A prefektus azt ígérte, utána jár annak, hogy miért vonta meg a hivatal a nőtől a támogatást, amikor az jogosult rá.

Zaklatja családját

A kedden megszervezett prefektusi fogadóórán megjelent egy szokondi illetőségű anya gyermekével, s a kormánymegbízott segítségét kérte, mivel volt férje zaklatja őket. A nő elmondta, hogy májusban költözött el volt férjétől, akitől novemberben el is vált. Közös kislányuk felügyeleti joga az anyánál maradt. A férfi azonban nem nyugszik bele a válásba és állandóan zaklatja volt feleségét, kislányukat és a volt anyósát is, akinél jelenleg él a nő a gyermekével. A panaszos elmondta, már hat bűnügyi feljelentés történt a férfi ellen, távolmaradási határozat is született, melyet számtalanszor megszegett, s állandó jelleggel fenyegeti volt feleségét, anyósa portáján többször is anyagi kárt okozott őrjöngéseivel. Az esetről a helyi rendőrség is tud, azonban csak annyit tudnak tenni, hogy időnként megbírságolják a férfit. A panaszos állítása szerint a rendőrség nem tesz meg mindent az ő és családja biztonsága érdekében, ezért végső elkeseredésében kért segítséget a prefektúrától. Darius Filip meglepetten hallgatta végig a panaszost, majd arra kérte, hogy fogalmazzon meg egy petíciót, pontosan írja le gondját, és az alapján a rendőrségtől határozottabb fellépést kér majd.

A törvény mindenkire vonatkozik

Egy szokondi házaspár egy évek óta fennálló probléma miatt kereste fel a prefektusi hivatalt. Elmondták, hogy ők állattartással foglalkoznak, 24 tehenet és 80 kecskét tartanak, s húsz év külföldi munka után itthon gazdálkodásból szeretnének megélni, azonban egy unokatestvér pár, akiknek 1000 juhuk van, terrorizálják nem csak őket, hanem az egész községet. A két férfi ugyanis éjszaka és hét végén áttereli juhnyáját a mezőn, s letiporja más megművelt mezőgazdasági területét, legelőjét. Amennyiben a károsultak közül bárki is panaszkodni mert vagy hivatalosan feljelentést tett, annak területein szánt szándékkal még nagyobb mértékű kárt tettek. Ezenkívül testi bántalmazással fenyegetnek meg mindenkit, aki számon meri kérni tőlük tetteik következményeit. Egy másik szokondi férfi már hat éve pereskedik velük, eddig azonban eredmény nélkül. Darius Filip prefektus felháborodott a hallottak miatt, s arra kérte a panaszosokat, hogy írásban jelezzék problémájukat, ugyanakkor ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy a megyei rendőrfőkapitánnyal tárgyal, s kérni fogja, hogy Szokond környékén határozottabb fellépésük legyen, mert a törvényt be kell tartani mindenkinek, s az tűrhetetlen, hogy mások munkáját tönkretegye valaki szánt szándékkal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...