Nem lesz aki dolgozzon a plázákban
Utoljára módositva: 2016-03-29 13:26:28

Négyszázhetven középfokú végzettségű munkanélküli van az egész megyében, miközben a csak Szatmárnémetiben épülő beruházásokban másfél ezer emberre lesz szükség rövid időn belül.

Száz ember dolgozhat a márciusban nyílt Shopping plázában/Illusztráció

Február végén 5584 elemi, általános iskolai vagy alapfokú szakiskolai képzettségű munkanélküli személyről van adata a Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökségnek (AJOFM), nyilvántartásukban további 472 érettségizett és 140 felsőfokú végzettséggel rendelkező személy szerepel megyei szinten. Csak Szamárnémetiben, két éven belül olyan beruházások fognak megvalósulni, amelyeknek nagyvonalakban számolva 1500, nagyrészt középfokú elméleti vagy szakmai végzettséggel rendelkező alkalmazottra lesz szükségük a megyeszékhelyen és annak vonzáskörzetében: száz ember dolgozhat a márciusban nyílt Shopping plázában (ha belakják azt a kereskedők), százhatvan kollégát keres a Dedeman, ötvenen dolgozhatnának az új szatmárnémeti Kauflandban, nyolcszáz embernek lehet munkahelye, ha megnyílik a Mega Mall, új boltot készül a Lidl is nyitni, de őszre készen lesz az ipari parki GP Sofa is, ahol 2018-ig háromszáz embert készül alkalmazásba venni az olasz. A hivatalos adatokban szereplő munkanélküliek minden jel szerint nem fogják tudni betölteni ezeket a Szatmárnémetiben összpontosuló állásokat. Persze a reális munkanélküli arány a hivatalosnál magasabb, vagyis több a munkanélküli, az alkalmi bevételekből élő személy, mint amennyi papíron szerepel, de ezek alkalmazottakhoz mért pontos arányát senki sem ismeri.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 21:10
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...