Nem lesz államfőjelölti vita
Utoljára módositva: 2019-11-12 19:20:03

Klaus Iohannis hivatalban lévő államfő kategorikusan elutasítja, hogy a PSD felkérésére nyilvános vitára álljon ki Viorica Dăncilával. Ígéri, folytatja a kiszállásokat, ismerteti a terveit.

Elutasítja Klaus Iohannis az államfőjelöltek vitájának ötletét, hangsúlyozva, nem kíván kiállni nyilvános vitára egy olyan párt jelöltjével, amelyik három éven át a román állampolgárok érdekei ellen kormányzott.

„Nem kerülhet sor semmiféle eszmecserére annak a PSD-nek a jelöltjével, amelyik lábbal tiporta a jogállamot, amelyik egy bűnözőkből álló klikk kedvéért el akarta téríteni az országot európai útjáról. Egy olyan párt jelöltjéről beszélünk, amelyik most a demokráciát mímeli, de korábban dacolt a demokratikus értékekkel és elvekkel, megalázta a román embereket, pajzsot vont a korruptak és bűnözők köré” — fogalmaz bejegyzésében Iohannis.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) államfőjelöltje leszögezi, számára az állampolgárokkal való párbeszéd elsődleges fontosságú.

„Az első fordulóban önöktől kapott szavazat igazolja a belém vetett bizalmat. Az államfő azonban egymagában nem tudja újraépíteni az országot, ezért mindannyiukra szükség van. Szeretném, ha világos lenne mindenki számára: az elkövetkezőkben párbeszédet fogok folytatni az állampolgárokkal, újságírókkal, a civil társadalommal, folytatom a kiszállásokat az országban, találkozom az emberekkel, és mindenkinek elmagyarázom, milyen terveim vannak” — nyomatékosította.

Megszólalt az ügyben Ludovic Orban miniszterelnök is, azt nyilatkozta, hogy az államfő a választási kampány alatt állandó jelleggel kommunikál a román társadalommal. „Jövőképét, projektjeit, megoldási javaslatait a román állampolgároknak kell ismerniük, hogy ennek tudatában menjenek szavazni. Ha Viorica Dăncilă mindenképpen vitát akar valakivel, vitázzon velem, beszéljünk például arról, hogy menesztett kormányfőként milyen katasztrofális állapotokat hagyott maga után” — fogalmazott a PNL elnöke tegnap a párt végrehajtó bizottságának ülése előtt.

A PSD hétfőn azzal a felkéréssel fordult a PNL-hez, hogy az elnökválasztás november 24-én sorra kerülő második fordulója előtt közös megegyezéssel szervezzenek legalább két vitát a két jelölt, Viorica Dăncilă és Klaus Iohannis között.

A PNL jelöltjének kampányfőnöke, Dan Motreanu hétfő este kijelentette, a második fordulót megelőző kampányban a területi szervezetekkel és a választókkal való találkozókra fognak összpontosítani. Hozzátette, úgy vélik, nincs szükség a jelöltek közti vitára, mert az nem hozna semmiféle többletet „Nem hiszem, hogy lenne bármiféle tisztázni való” — fogalmazott Motreanu.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...