Nem marad el az elemisek felmérője
Utoljára módositva: 2014-04-28 10:54:22

Egyes híresztelésekkel ellentétben nem marad el a II., a IV. és a VI. osztályok végzősei számára szervezett szintfelmérő vizsga. A szessziókat május 6. és 29. között szervezik meg.

 

Májusban felmérik a kisdiákok tudásszintjét

Nem történt változás a 2013–2014-es tanév tervében, így a II., a IV. és a VI. osztályosok a korábban bejelentett program szerint tesznek szintfelmérő vizsgát. Egyes közösségi oldalakon jelent meg a napokban egy értesülés, miszerint nem szervezi meg az oktatásügyi tárca a szóban forgó tudásszint-ellenőrzést, az információ azonban téves. Remus Pricopie tanügyminiszter e hét során ismertette újból a tesztelés menetrendjét, mely nem változott. A korábbi programmal megegyezően két vizsgaszessziót tartanak, a második felmérőn azokat fogadják, akik valamilyen okból kifolyólag az elsőn nem tudnak részt venni. Az első felmérő keretében a második osztályosok románból május 6-án, anyanyelvből május 7-én, matematikából pedig május 8-án vizsgáznak. A negyedikesek román és anyanyelvi felmérője május 13-án, a matematika pedig május 14-én lesz. A hatodikosok számára május 14-én nyelvből és kommunikációból, május 15-én pedig matematikából és tudományokból szerveznek vizsgát. A legkisebbek, azaz a másodikosok második felmérője románból május 20-án, anyanyelvből május 21-én, matematikából pedig május 22-én lesz. A második szesszióban a hatodikosok május 27-én nyelvből és kommunikációból, május 28-án pedig matematikából és tudományokból vizsgáznak. A negyedikesek május 28-án román, illetve anyanyelvi, 29-én pedig matematika felmérőt írnak. A tantervvel kapcsolatosan egyébként egyre gyakoribbnak számít a félretájékoztatás, pár napja például a tárcavezető közleményben cáfolta azt az értesülést, miszerint nem adják meg szabadnapnak május elsejét és másodikát.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...