Nem marad el az elemisek felmérője
Utoljára módositva: 2014-04-28 10:54:22

Egyes híresztelésekkel ellentétben nem marad el a II., a IV. és a VI. osztályok végzősei számára szervezett szintfelmérő vizsga. A szessziókat május 6. és 29. között szervezik meg.

 

Májusban felmérik a kisdiákok tudásszintjét

Nem történt változás a 2013–2014-es tanév tervében, így a II., a IV. és a VI. osztályosok a korábban bejelentett program szerint tesznek szintfelmérő vizsgát. Egyes közösségi oldalakon jelent meg a napokban egy értesülés, miszerint nem szervezi meg az oktatásügyi tárca a szóban forgó tudásszint-ellenőrzést, az információ azonban téves. Remus Pricopie tanügyminiszter e hét során ismertette újból a tesztelés menetrendjét, mely nem változott. A korábbi programmal megegyezően két vizsgaszessziót tartanak, a második felmérőn azokat fogadják, akik valamilyen okból kifolyólag az elsőn nem tudnak részt venni. Az első felmérő keretében a második osztályosok románból május 6-án, anyanyelvből május 7-én, matematikából pedig május 8-án vizsgáznak. A negyedikesek román és anyanyelvi felmérője május 13-án, a matematika pedig május 14-én lesz. A hatodikosok számára május 14-én nyelvből és kommunikációból, május 15-én pedig matematikából és tudományokból szerveznek vizsgát. A legkisebbek, azaz a másodikosok második felmérője románból május 20-án, anyanyelvből május 21-én, matematikából pedig május 22-én lesz. A második szesszióban a hatodikosok május 27-én nyelvből és kommunikációból, május 28-án pedig matematikából és tudományokból vizsgáznak. A negyedikesek május 28-án román, illetve anyanyelvi, 29-én pedig matematika felmérőt írnak. A tantervvel kapcsolatosan egyébként egyre gyakoribbnak számít a félretájékoztatás, pár napja például a tárcavezető közleményben cáfolta azt az értesülést, miszerint nem adják meg szabadnapnak május elsejét és másodikát.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...