Nem sikerült a bravúr Oláh Gábornak
Utoljára módositva: 2013-12-29 21:22:09

A nagykárolyi Oláh Gábor a második helyen végzett a City Club Biliard & Café biliárdszalonban megrendezett országos szintű bajnokságon. Az amatőrök versenyét Péter György nyerte meg.

Cristian Surdea, Ciprian Gabriel Gîndac és Oláh Gábor

Szombaton országos szintű biliárdbajnokságot rendeztek Nagykárolyban, a nemrég megnyílt City Club Biliard & Café biliárdszalonban. A versenyen tizenhat játékos vett részt, Nagykároly és Szatmárnémeti mellett Temesvárról, Nagybányáról, Kolozsvárról, Nagyváradról, Zilahról, valamint Debrecenből érkeztek játékosok. A dupla piramisos rendszerben zajlott tornát végül a nagybányai származású, ám jelenleg Spanyolországban élő Ciprian Gabriel Gîndac nyerte meg. A több európai szintű versenyen is bizonyító biliárdos a döntőben 9-2 arányban győzte le a nagykárolyi Oláh Gábort.

„Esélyem sem volt Gîndac ellen, ha nagyon jól játszom, akkor is legfeljebb még három játékot nyerhettem volna” — vélekedett Oláh Gábor, aki hozzátette, hogy magas színvonalú verseny volt, hiszen Gîndac európai színvonalat képviselő játékos, Surdea idén 4. lett az országos bajnokságon, Kercsó Zoltán, akit Oláh a negyedik körben búcsúztatott, tavaly 2. helyen végezte az ob-t, és a debreceniek is nagyon jól játszottak. A harmadik helyért kiírt mérkőzésen a temesvári Cristian Surdea egy rendkívül izgalmas meccsen 9-8-ra verte meg a szatmárnémeti Traian Marincát, annak ellenére, hogy utóbbi játékos 8-6-ra vezetett. A tornát a nagykárolyi Ginál Lóránt a hatodik helyen zárta, a szintén nagykárolyi Gergely Ferenc, valamint Cosmin Ardelean, Cătălin Ardelean és Cătălin Filimon (Szatmárnémeti) a második körben búcsúztak.

Elek Roland, Péter György és Ginál Albert

Vasárnap egy amatőr versennyel folytatódott a nagykárolyi biliárdhétvége. A 16 nagykárolyi, illetve környékbeli játékost felvonultató küzdelmeket végül a nagykárolyi Péter György nyerte meg, miután a döntőben 5-2-re győzte le a szintén nagykárolyi Ginál Albertet. A harmadik helyen a tasnádi Elek Roland végzett. Gergely Ferenc főszervező megemlítette, hogy a legközelebbi amatőr versenyre már 32 játékos nevezését várják. Ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy szeretne egy junior csapatot kialakítani Nagykárolyban. Ennek érdekében minden héten keddtől péntekig délután 3 és 5 óra között biliárdórára várja a 8 és 16 év közötti fiatalokat, akiket a jövőben országos versenyeken is fognak szerepeltetni. Természetesen idősebbek is jelentkezhetnek oktatásra az említett időszakban. További információkat Gergely Ferencnél (0744-395790) kaphatnak az érdeklődők.

ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...