Nem szabad csüggedni, hisz Jézus megváltott
Utoljára módositva: 2014-04-14 10:25:27

A virágvasárnapi istentisztelet keretében az igehirdető kihangsúlyozta, nem szabad csüggedni, amikor már nem vélünk felfedezni igaz embereket, hiszen Jézus mindenkit megváltott halálával.

 

A gyülekezet kórusa szolgált a virágvasárnapi istentiszteleten

Virágvasárnap a Szatmár-Szamos-negyedi református templomban az ünnepi istentiszteleten a gyülekezet lelkipásztora, Bogya-Kis Mária hirdette az igét, aki János apostol jelenésekről írt könyvének 5. rész 9-10. verseit olvasta fel. Az igemagyarázat során elhangzott, virágvasárnap ünnepén visszagondolunk azon eseményekre, melyek Jeruzsálem utcáin történtek, amikor jelentős tömeg magasztalta, dicsőítette a bevonuló Jézust. Pálmaágakat, virágokat szaggattak, s azokat az Úr útjára helyezték, mások pedig kabátjaikat terítették le, hogy az embertől telő megfelelő tisztességet megadják neki. Jézus tanítványai és hatalmas tömeg kíséretében vonult be Jeruzsálembe, nem lóháton, hanem az egyszerűség, szegénység szimbólumán, szamárháton, olyan győztes királyként, aki megkezdte küldetését, melyet hamarosan be is fejezett. Pár nap után a nagy tömeg szétröppent, tanítványai is elhagyták Jézust, akit a kereszten függve mindössze édesanyja, János apostol s néhány asszony siratott. Jó dolog látni, hogy nem fejeződik be minden nagypénteken, hanem Jézus feltámad az első húsvét vasárnapján. Az igeszakasz a jelenések könyvéből hangzott el, mely már előrevetíti az elkövetkező mennyországbeli eseményeket. Az apostol látja, amint Isten jobb kezében egy hétpecsétes „könyvet” tart, melynek felnyitására sem ember, se angyal, se démon nem jogosult. Egyetlen személy, az Isten báránya, azaz Jézus az, aki felderítheti a hétpecsétes irat tartalmát, amely a szentek öröksége a világosságban. Az ige üzenete: nem szabad csüggedni, amikor már nem vélünk felfedezni igaz embereket, hiszen Jézus mindenkit megváltott halálával a Golgotán. Az ünnepi istentisztelet keretében a gyülekezet kórusa és az ifjúsági csoport mutatott be műsort, majd a délutáni istentisztelet végén megszervezték a hagyományos szeretetvendégséget.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hogyan védekezel a megfázás ellen?
Különféle vitaminokat szedek
Rengeteg gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor
Mindig figyelek arra, hogy kellően fel legyek öltözve
Nem szoktam megfázni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 23.
Irigylésre méltóan sok energiája van, senki és semmi nem tartóztathatja fel, ha valamit a fejébe vesz, márpedig ma tele van jobbnál jobb ötletekkel.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...