Nem szabad csüggedni, hisz Jézus megváltott
Utoljára módositva: 2014-04-14 10:25:27

A virágvasárnapi istentisztelet keretében az igehirdető kihangsúlyozta, nem szabad csüggedni, amikor már nem vélünk felfedezni igaz embereket, hiszen Jézus mindenkit megváltott halálával.

 

A gyülekezet kórusa szolgált a virágvasárnapi istentiszteleten

Virágvasárnap a Szatmár-Szamos-negyedi református templomban az ünnepi istentiszteleten a gyülekezet lelkipásztora, Bogya-Kis Mária hirdette az igét, aki János apostol jelenésekről írt könyvének 5. rész 9-10. verseit olvasta fel. Az igemagyarázat során elhangzott, virágvasárnap ünnepén visszagondolunk azon eseményekre, melyek Jeruzsálem utcáin történtek, amikor jelentős tömeg magasztalta, dicsőítette a bevonuló Jézust. Pálmaágakat, virágokat szaggattak, s azokat az Úr útjára helyezték, mások pedig kabátjaikat terítették le, hogy az embertől telő megfelelő tisztességet megadják neki. Jézus tanítványai és hatalmas tömeg kíséretében vonult be Jeruzsálembe, nem lóháton, hanem az egyszerűség, szegénység szimbólumán, szamárháton, olyan győztes királyként, aki megkezdte küldetését, melyet hamarosan be is fejezett. Pár nap után a nagy tömeg szétröppent, tanítványai is elhagyták Jézust, akit a kereszten függve mindössze édesanyja, János apostol s néhány asszony siratott. Jó dolog látni, hogy nem fejeződik be minden nagypénteken, hanem Jézus feltámad az első húsvét vasárnapján. Az igeszakasz a jelenések könyvéből hangzott el, mely már előrevetíti az elkövetkező mennyországbeli eseményeket. Az apostol látja, amint Isten jobb kezében egy hétpecsétes „könyvet” tart, melynek felnyitására sem ember, se angyal, se démon nem jogosult. Egyetlen személy, az Isten báránya, azaz Jézus az, aki felderítheti a hétpecsétes irat tartalmát, amely a szentek öröksége a világosságban. Az ige üzenete: nem szabad csüggedni, amikor már nem vélünk felfedezni igaz embereket, hiszen Jézus mindenkit megváltott halálával a Golgotán. Az ünnepi istentisztelet keretében a gyülekezet kórusa és az ifjúsági csoport mutatott be műsort, majd a délutáni istentisztelet végén megszervezték a hagyományos szeretetvendégséget.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...