Nem szűnik meg a vívó katedra
Utoljára módositva: 2018-04-22 15:48:12

Egy sajnálatos félreértés okozhatta azt, hogy Magyar Lóránd, a RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselője kérdőre vonta Valentin Popát a Szatmárnémeti Sportlíceumnál (LPS) megszűnő vívókatedrával kapcsolatosan.

Ezt mondta lapunknak Dorel Ziman, a LPS igazgatója (képünkön), aki hangsúlyozta, csökkentik a katedrák számát, de nem szűnik meg a vívás a Sportlíceumnál.

Az utóbbi években két vívóedző oktatta ezt a nemes sportágat a LPS-nél: Szabó Rudolf és az 1984-ben, Los Angelesben olimpiai ezüstérmes tőrvívó, Zsák-Moldovan Marcella. Utóbbi viszont nyugdíjba vonult, ebben a tanévben pedig egy évre szóló szerződéssel vette át a helyét Adrian Szilagyi. A LPS vezetősége viszont úgy döntött, hogy a kettőből csak egy vívóedzőt foglalkoztat majd szeptember 1-től. „Az elmúlt tíz év eredménytelenségét vettük alapul. Szó sincs róla, hogy a vívást megszüntessük a LPS-nél. Csak a két helyből egyet fogunk megtartani, amire vélhetően versenyvizsga lesz kiírva” — szögezte le Ziman. Az igazgató hozzátette, hogy a megszűnt posztot a LPS legsikeresebb katedrája, a sakk kapja meg.

Mint arról szombati lapszámunkban beszámoltunk, Magyar Lóránd levélbe fordult a tanügyminiszterhez, mert – mint írta: „Szatmárnémetiben mindenkit meglepett, hogy a tanügyminisztérium és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a 2018/2019-es tanévtől kezdődően megszüntette a vívás katedrát a Sportiskolában.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 20:45
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...