Nem szűnik meg a vívó katedra
Utoljára módositva: 2018-04-22 15:48:12

Egy sajnálatos félreértés okozhatta azt, hogy Magyar Lóránd, a RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselője kérdőre vonta Valentin Popát a Szatmárnémeti Sportlíceumnál (LPS) megszűnő vívókatedrával kapcsolatosan.

Ezt mondta lapunknak Dorel Ziman, a LPS igazgatója (képünkön), aki hangsúlyozta, csökkentik a katedrák számát, de nem szűnik meg a vívás a Sportlíceumnál.

Az utóbbi években két vívóedző oktatta ezt a nemes sportágat a LPS-nél: Szabó Rudolf és az 1984-ben, Los Angelesben olimpiai ezüstérmes tőrvívó, Zsák-Moldovan Marcella. Utóbbi viszont nyugdíjba vonult, ebben a tanévben pedig egy évre szóló szerződéssel vette át a helyét Adrian Szilagyi. A LPS vezetősége viszont úgy döntött, hogy a kettőből csak egy vívóedzőt foglalkoztat majd szeptember 1-től. „Az elmúlt tíz év eredménytelenségét vettük alapul. Szó sincs róla, hogy a vívást megszüntessük a LPS-nél. Csak a két helyből egyet fogunk megtartani, amire vélhetően versenyvizsga lesz kiírva” — szögezte le Ziman. Az igazgató hozzátette, hogy a megszűnt posztot a LPS legsikeresebb katedrája, a sakk kapja meg.

Mint arról szombati lapszámunkban beszámoltunk, Magyar Lóránd levélbe fordult a tanügyminiszterhez, mert – mint írta: „Szatmárnémetiben mindenkit meglepett, hogy a tanügyminisztérium és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a 2018/2019-es tanévtől kezdődően megszüntette a vívás katedrát a Sportiskolában.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Deadpool 2
Ma, 21:00
Miután túlél egy csaknem halálos kimenetelű találkozást egy tehénnel, az eltorzult ábrázatú büfés szakács (Wade Wilson) azon fáradozik, hogy beteljesítve álmát ő legyen varázslatos városának legszexibb pultosa, s közben azzal is kénytelen megbarátkozni, hogy elveszítette ízl(el)ését. Hogy ismét megfűszerezze életét, no meg hogy szert tegyen egy fluxuskondenzátorra, Wade nindzsákkal, a jakuzával és pár szexuálisan túlfűtött kutyával is megbirkózik. Beutazza a világot, s közben felfedezi a család,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 22.
A Merkúr az ön második sorsterületéről a Bika jegyéből, aki mindig realitásokban gondolkodik és folyamatosan gyarapodik, most egy szembenállást alkot az ön nyolcadik sorsterületén álló Jupiterrel. Fogja vissza fennhéjázó hajlamát másokkal szemben, készséggel hallgassa meg a többieket, és maradjon rugalmas, őrizze meg humorérzékét.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. május 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...