Nem szűnik meg a vívó katedra
Utoljára módositva: 2018-04-22 15:48:12

Egy sajnálatos félreértés okozhatta azt, hogy Magyar Lóránd, a RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselője kérdőre vonta Valentin Popát a Szatmárnémeti Sportlíceumnál (LPS) megszűnő vívókatedrával kapcsolatosan.

Ezt mondta lapunknak Dorel Ziman, a LPS igazgatója (képünkön), aki hangsúlyozta, csökkentik a katedrák számát, de nem szűnik meg a vívás a Sportlíceumnál.

Az utóbbi években két vívóedző oktatta ezt a nemes sportágat a LPS-nél: Szabó Rudolf és az 1984-ben, Los Angelesben olimpiai ezüstérmes tőrvívó, Zsák-Moldovan Marcella. Utóbbi viszont nyugdíjba vonult, ebben a tanévben pedig egy évre szóló szerződéssel vette át a helyét Adrian Szilagyi. A LPS vezetősége viszont úgy döntött, hogy a kettőből csak egy vívóedzőt foglalkoztat majd szeptember 1-től. „Az elmúlt tíz év eredménytelenségét vettük alapul. Szó sincs róla, hogy a vívást megszüntessük a LPS-nél. Csak a két helyből egyet fogunk megtartani, amire vélhetően versenyvizsga lesz kiírva” — szögezte le Ziman. Az igazgató hozzátette, hogy a megszűnt posztot a LPS legsikeresebb katedrája, a sakk kapja meg.

Mint arról szombati lapszámunkban beszámoltunk, Magyar Lóránd levélbe fordult a tanügyminiszterhez, mert – mint írta: „Szatmárnémetiben mindenkit meglepett, hogy a tanügyminisztérium és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a 2018/2019-es tanévtől kezdődően megszüntette a vívás katedrát a Sportiskolában.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...