Nem tartják túlságosan nehéznek a próbaérettségit
Utoljára módositva: 2014-03-04 09:41:12

Nem tartották túlságosan nehéznek a magyar tagozatos diákok a tegnap kezdődött próbaérettségi első vizsgáját, a román írásbelit.

Amint arról már írtunk, idén első alkalommal nem csak a végzős évfolyam tagjai tesznek próba-záróvizsgát, hanem a tizenegyedikesek is barátkoznak a vizsgastresszel. Amint a diákok lapunk érdeklődésére elmondták, nem tartják haszontalannak a megmérettetést, mivel otthonosabban mozoghatnak ezt követően a bizottság előtt, amikor élesben megy majd a vizsga. A tizenegyedikesek egyébként az irodalmi tételt Ion Luca Caragiale Egy elveszett levél című szatírájából kapták — a reál tagozatosaknak egy szereplő jellemzése volt a feladatuk, míg a humánosoknak két szereplő egymáshoz fűződő viszonyáról kellett rövid esszét írniuk. A tizenkettedikes évfolyam Liviu Rebreanu Ion című regényéből kapott irodalmi tételt — a reálosoknak szintén jellemezniük kellett egy szereplőt, a humánosoknak pedig — a tizenegyedikesekhez hasonlóan — ugyancsak a szereplők közötti viszonyokról kellett írniuk. Ma a magyar írásbeli vizsga következik, holnap pedig matematikából próbaérettségizik a két évfolyam. A tizenegyediknek ezzel be is fejeződik a záróvizsga-szimuláció, szóbelizniük ugyanis csak a végzősöknek kell. Mint megtudtuk, a diákok eldönthetik, hogy beíratják-e a vizsgán szerzett osztályzatot a naplóba, vagy sem, így a jobban teljesítők számára elképzelhető, hogy nem tűnik majd hiábavaló időtöltésnek a próbaérettségi.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...