Nem tartják túlságosan nehéznek a próbaérettségit
Utoljára módositva: 2014-03-04 09:41:12

Nem tartották túlságosan nehéznek a magyar tagozatos diákok a tegnap kezdődött próbaérettségi első vizsgáját, a román írásbelit.

Amint arról már írtunk, idén első alkalommal nem csak a végzős évfolyam tagjai tesznek próba-záróvizsgát, hanem a tizenegyedikesek is barátkoznak a vizsgastresszel. Amint a diákok lapunk érdeklődésére elmondták, nem tartják haszontalannak a megmérettetést, mivel otthonosabban mozoghatnak ezt követően a bizottság előtt, amikor élesben megy majd a vizsga. A tizenegyedikesek egyébként az irodalmi tételt Ion Luca Caragiale Egy elveszett levél című szatírájából kapták — a reál tagozatosaknak egy szereplő jellemzése volt a feladatuk, míg a humánosoknak két szereplő egymáshoz fűződő viszonyáról kellett rövid esszét írniuk. A tizenkettedikes évfolyam Liviu Rebreanu Ion című regényéből kapott irodalmi tételt — a reálosoknak szintén jellemezniük kellett egy szereplőt, a humánosoknak pedig — a tizenegyedikesekhez hasonlóan — ugyancsak a szereplők közötti viszonyokról kellett írniuk. Ma a magyar írásbeli vizsga következik, holnap pedig matematikából próbaérettségizik a két évfolyam. A tizenegyediknek ezzel be is fejeződik a záróvizsga-szimuláció, szóbelizniük ugyanis csak a végzősöknek kell. Mint megtudtuk, a diákok eldönthetik, hogy beíratják-e a vizsgán szerzett osztályzatot a naplóba, vagy sem, így a jobban teljesítők számára elképzelhető, hogy nem tűnik majd hiábavaló időtöltésnek a próbaérettségi.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...