Nem tartják túlságosan nehéznek a próbaérettségit
Utoljára módositva: 2014-03-04 09:41:12

Nem tartották túlságosan nehéznek a magyar tagozatos diákok a tegnap kezdődött próbaérettségi első vizsgáját, a román írásbelit.

Amint arról már írtunk, idén első alkalommal nem csak a végzős évfolyam tagjai tesznek próba-záróvizsgát, hanem a tizenegyedikesek is barátkoznak a vizsgastresszel. Amint a diákok lapunk érdeklődésére elmondták, nem tartják haszontalannak a megmérettetést, mivel otthonosabban mozoghatnak ezt követően a bizottság előtt, amikor élesben megy majd a vizsga. A tizenegyedikesek egyébként az irodalmi tételt Ion Luca Caragiale Egy elveszett levél című szatírájából kapták — a reál tagozatosaknak egy szereplő jellemzése volt a feladatuk, míg a humánosoknak két szereplő egymáshoz fűződő viszonyáról kellett rövid esszét írniuk. A tizenkettedikes évfolyam Liviu Rebreanu Ion című regényéből kapott irodalmi tételt — a reálosoknak szintén jellemezniük kellett egy szereplőt, a humánosoknak pedig — a tizenegyedikesekhez hasonlóan — ugyancsak a szereplők közötti viszonyokról kellett írniuk. Ma a magyar írásbeli vizsga következik, holnap pedig matematikából próbaérettségizik a két évfolyam. A tizenegyediknek ezzel be is fejeződik a záróvizsga-szimuláció, szóbelizniük ugyanis csak a végzősöknek kell. Mint megtudtuk, a diákok eldönthetik, hogy beíratják-e a vizsgán szerzett osztályzatot a naplóba, vagy sem, így a jobban teljesítők számára elképzelhető, hogy nem tűnik majd hiábavaló időtöltésnek a próbaérettségi.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...