Nem tartják túlságosan nehéznek a próbaérettségit
Utoljára módositva: 2014-03-04 09:41:12

Nem tartották túlságosan nehéznek a magyar tagozatos diákok a tegnap kezdődött próbaérettségi első vizsgáját, a román írásbelit.

Amint arról már írtunk, idén első alkalommal nem csak a végzős évfolyam tagjai tesznek próba-záróvizsgát, hanem a tizenegyedikesek is barátkoznak a vizsgastresszel. Amint a diákok lapunk érdeklődésére elmondták, nem tartják haszontalannak a megmérettetést, mivel otthonosabban mozoghatnak ezt követően a bizottság előtt, amikor élesben megy majd a vizsga. A tizenegyedikesek egyébként az irodalmi tételt Ion Luca Caragiale Egy elveszett levél című szatírájából kapták — a reál tagozatosaknak egy szereplő jellemzése volt a feladatuk, míg a humánosoknak két szereplő egymáshoz fűződő viszonyáról kellett rövid esszét írniuk. A tizenkettedikes évfolyam Liviu Rebreanu Ion című regényéből kapott irodalmi tételt — a reálosoknak szintén jellemezniük kellett egy szereplőt, a humánosoknak pedig — a tizenegyedikesekhez hasonlóan — ugyancsak a szereplők közötti viszonyokról kellett írniuk. Ma a magyar írásbeli vizsga következik, holnap pedig matematikából próbaérettségizik a két évfolyam. A tizenegyediknek ezzel be is fejeződik a záróvizsga-szimuláció, szóbelizniük ugyanis csak a végzősöknek kell. Mint megtudtuk, a diákok eldönthetik, hogy beíratják-e a vizsgán szerzett osztályzatot a naplóba, vagy sem, így a jobban teljesítők számára elképzelhető, hogy nem tűnik majd hiábavaló időtöltésnek a próbaérettségi.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 15:00
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...