Nem tudta végrehajtani a rendőrség a Monica Melencu nevére kiállított elővezetési parancsot
Utoljára módositva: 2019-09-28 10:52:42

Nem tudta végrehajtani a rendőrség a Luiza Melencu édesanyja nevére kiállított elővezetési parancsot, miután ugyanis mind Monica Melencu, mind annak édesapja rosszul lett, amikor a rendőrök be akarták kísérni a nőt az ügyészségre, kórházba vitték őket, ahol az orvosok péntek este úgy döntöttek, hogy megfigyelés alatt kell maradniuk.

A Monica Georgeta Melencu nevére kiállított elővezetési parancsot a bukaresti első kerületi törvényszék adta ki, így rendőrökből és csendőrökből álló alakulat jelent meg lakásánál pénteken, hogy bekísérje a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) craiovai székhelyére, ahol biológiai mintát kellett volna venni tőle egy új DNS-vizsgálat elvégzése érdekében. Monica Georgeta Melencu annak a Luiza Melencunak az édesanyja, aki áprilisban tűnt el otthonról, és akiről a caracali gyilkosság fő gyanúsítottja, Gheorghe Dincă azt állítja, hogy őt is megölte.

Monica Georgeta Melencu nem volt hajlandó együttműködni a hatóságokkal, és ő is, valamint apja is rosszul lett, így mentőt kellett hívni az ellátásukra, majd a sürgősségre szállították őket. Pénteken késő este a craiovai kórház sajtószóvivője közölte, hogy mindketten mellkasi fájdalmakra panaszkodtak, az idős férfinek pedig a stressz miatt felment a vérnyomása. Vérmintát vettek tőlük, és az eredmények alapján döntenek majd arról, hogy szükségük van-e kórházi ellátásra vagy kiengedik őket – mondta a szóvivő.

Közben a román rendőrség közölte, “az előzetes orvosi következtetések alapján” a Dolj megyei rendőrök jegyzőkönyvbe vették, hogy az elővezetési parancs egészségügyi problémák miatt nem végrehajtható.

Ezt megelőzően a DIICOT főügyésze, Felix Bănilă az Antena 3 televíziónak adott nyilatkozatában rámutatott, a bukaresti törvényszék azt követően állította ki az elővezetési parancsot, hogy Monica Melencu két ízben is megtagadta a biológiaiminta-adást. Emlékeztetett, a DIICOT a Szövetségi Nyomozó Irodához (FBI) fordult egy mitokondriális genetikai vizsgálat elvégzése érdekében, erre ugyanis nincs lehetőség egyik engedélyezett romániai szaklaboratóriumban sem.

“Ez a DNS anyai ágon öröklődik, így csak az anyától lehet mintát venni. Az áldozat édesanyját azért idézték be, hogy közöljék vele, miért van szükség erre, és győzzék meg a mintaadás fontosságáról. Erre a mintára elengedhetetlenül szükség van a bűnvádi eljárás folytatásához” – magyarázta Licu. Hozzátette miután a nő korábban kétszer is megtagadta a mintaadást, csütörtökön megbírságolták, majd pénteken elővezetési paranccsal mentek érte a rendőrök, akik – nyomatékosította – nem alkalmaztak túlzott erőszakot a nővel szemben.

Az Alexandra Măceşanu meggyilkolásával gyanúsított Gheorghe Dincă a kihallgatások során azt mondta, hogy ő ölte meg Luiza Melencut is. A DIICOT Caracal közelében talált is emberi csontmaradványokat, amelyekről kimutatták, hogy egy 15-19 év közötti nőtől származnak, de nem Alexandra Măceşanutól. A DNS-vizsgálattal most azt szeretnék kideríteni a hatóságok, hogy a csontok Luiza Melencutól származnak-e.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...