Nem tudta végrehajtani a rendőrség a Monica Melencu nevére kiállított elővezetési parancsot
Utoljára módositva: 2019-09-28 10:52:42

Nem tudta végrehajtani a rendőrség a Luiza Melencu édesanyja nevére kiállított elővezetési parancsot, miután ugyanis mind Monica Melencu, mind annak édesapja rosszul lett, amikor a rendőrök be akarták kísérni a nőt az ügyészségre, kórházba vitték őket, ahol az orvosok péntek este úgy döntöttek, hogy megfigyelés alatt kell maradniuk.

A Monica Georgeta Melencu nevére kiállított elővezetési parancsot a bukaresti első kerületi törvényszék adta ki, így rendőrökből és csendőrökből álló alakulat jelent meg lakásánál pénteken, hogy bekísérje a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) craiovai székhelyére, ahol biológiai mintát kellett volna venni tőle egy új DNS-vizsgálat elvégzése érdekében. Monica Georgeta Melencu annak a Luiza Melencunak az édesanyja, aki áprilisban tűnt el otthonról, és akiről a caracali gyilkosság fő gyanúsítottja, Gheorghe Dincă azt állítja, hogy őt is megölte.

Monica Georgeta Melencu nem volt hajlandó együttműködni a hatóságokkal, és ő is, valamint apja is rosszul lett, így mentőt kellett hívni az ellátásukra, majd a sürgősségre szállították őket. Pénteken késő este a craiovai kórház sajtószóvivője közölte, hogy mindketten mellkasi fájdalmakra panaszkodtak, az idős férfinek pedig a stressz miatt felment a vérnyomása. Vérmintát vettek tőlük, és az eredmények alapján döntenek majd arról, hogy szükségük van-e kórházi ellátásra vagy kiengedik őket – mondta a szóvivő.

Közben a román rendőrség közölte, “az előzetes orvosi következtetések alapján” a Dolj megyei rendőrök jegyzőkönyvbe vették, hogy az elővezetési parancs egészségügyi problémák miatt nem végrehajtható.

Ezt megelőzően a DIICOT főügyésze, Felix Bănilă az Antena 3 televíziónak adott nyilatkozatában rámutatott, a bukaresti törvényszék azt követően állította ki az elővezetési parancsot, hogy Monica Melencu két ízben is megtagadta a biológiaiminta-adást. Emlékeztetett, a DIICOT a Szövetségi Nyomozó Irodához (FBI) fordult egy mitokondriális genetikai vizsgálat elvégzése érdekében, erre ugyanis nincs lehetőség egyik engedélyezett romániai szaklaboratóriumban sem.

“Ez a DNS anyai ágon öröklődik, így csak az anyától lehet mintát venni. Az áldozat édesanyját azért idézték be, hogy közöljék vele, miért van szükség erre, és győzzék meg a mintaadás fontosságáról. Erre a mintára elengedhetetlenül szükség van a bűnvádi eljárás folytatásához” – magyarázta Licu. Hozzátette miután a nő korábban kétszer is megtagadta a mintaadást, csütörtökön megbírságolták, majd pénteken elővezetési paranccsal mentek érte a rendőrök, akik – nyomatékosította – nem alkalmaztak túlzott erőszakot a nővel szemben.

Az Alexandra Măceşanu meggyilkolásával gyanúsított Gheorghe Dincă a kihallgatások során azt mondta, hogy ő ölte meg Luiza Melencut is. A DIICOT Caracal közelében talált is emberi csontmaradványokat, amelyekről kimutatták, hogy egy 15-19 év közötti nőtől származnak, de nem Alexandra Măceşanutól. A DNS-vizsgálattal most azt szeretnék kideríteni a hatóságok, hogy a csontok Luiza Melencutól származnak-e.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 31.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...