Nem vállalják a pluszmunkát
Utoljára módositva: 2012-04-11 06:37:41

A Szatmár megyében tevékenykedő bírák a túl sok ügyirat miatti túlterheltségre hivatkozva nem jelentkeznek a Szatmár Megyei Választási Iroda vezetői tisztségének betöltésére.

 

Választás

 

Radu Berca belügyminiszter tegnap reggel távértekezletet tartott a megyék prefektusaival és a belügyi intézmények vezetőivel. Az értekezleten érdekes probléma vetődött fel, több kormánybiztos is jelezte, hogy a törvényszékeken tevékenykedő bírók nem vállalják el Megyei Választási Irodák elnöki, illetve alelnöki funkcióit. Radu Giurcă, Szatmár megye prefektusa jelezte, hogy ez a probléma megyénk esetében is fennáll, hiszen eddig egyetlen bíró sem jelentkezett a Szatmár Megyei Választási Iroda elnöki, illetve alelnöki tisztségének betöltésére. Giurcă elmondta, hogy Rodica Grosoş–Maximmal, a Szatmárnémeti Törvényszék elnökével folytatott megbeszéléseiből kiderült, hogy a bírák túlterheltségükre hivatkozva nem jelentkeznek a választási iroda vezetőségi tisztségébe. „Ma még egyeztetek az elnöknővel, és amennyiben nem tudunk közös nevezőre jutni a választási iroda elnökének megnevezését illetően, jelezni fogom a belügyminiszternek és a Legfelső Bírói Tanács, illetve a belügyminisztérium közösen fog megoldást találni erre e problémára” – hangsúlyozta tegnap a kormánybiztos, aki azt is elmondta, hogy a választásokra való felkészülés az előre meghatározott ütemterv szerint zajlik, a Szatmár Megyei Választási Iroda elnökét, illetve alelnökét remélhetőleg az április 12-i sorsoláson határozzák meg.

Sógor Beáta

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...