×
2020. 04 08.
Szerda
Dénes
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

Nem volt fennakadás az útlezáráskor

2020.02.18 - 10:32
Megosztas :
  • Nem volt fennakadás az útlezáráskor

    Tegnap kora délelőtt — szinte az utolsó pillanatban — rövid közleményben tudatta a rendőrség, hogy 10–15 óra között síncserék miatt teljes egészében lezárja a forgalom elől a 19-es országút Batiz Szatmárnémeti felőli bejáratánál lévő szakaszát, s a közlekedők masszív forgalomelterelésre számítsanak.

    A hír hallatán majd' mindenki fejében megfordult a gondolat: ajajj, micsoda káosz lesz. És nem is teljesen alaptalanul, hiszen ez az útszakasz vezeti be, illetve ki a városból nemcsak a környék településeinek, de a Szatmárnémetin áthaladó országos szintű forgalmat is. Ám a félelmek, aggodalmak szerencsére nem igazolódtak be, kisebb-nagyobb torlódások voltak ugyan, de komoly dugók vagy incidensek nem történtek, köszönhetően annak is, hogy a közlekedésrendészek minden kulcsponton kint álltak és irányítottak.

    Hogy „valami van”, azt már az ócskapiacnál lehetett érzékelni, hiszen a Gheorghe Bariţiu utca mindkét sávjában (azaz a városba be- és az onnan kivezető vonalon is) egymást érték az autók, akárcsak a folytatását jelentő Gorunului utcában, s bár a kocsifolyam zöme letért a Tetvesnél (hogy aztán már Batiz belterületén érjen ki a 19-es országútra), elég sok, alaposabb helyismerettel rendelkező és zsúfoltságot, rossz utat elkerülni akaró sofőr tartott Mikola irányába is, és Egri érintésével Batizgombásnál kanyarodott ki az országútra. A városból kivezető másik vonalon, azaz a Batizi úton is a megszokottnál sűrűbb volt a forgalom, az Udvari úti kereszteződésnél lévő körforgalomnál azonban két közlekedésrendészeti egység is kint állt, minden egyes sofőrtől megkérdezték az úti célját, s a válasz függvényében irányították tovább.

    Cookie