Nem volt nehéz a matekvizsga
Utoljára módositva: 2018-06-14 09:34:33

Szerdán tovább folytatódott az országos képességfelmérő vizsga a 8. osztályosok számára. Miután hétfőn román nyelv és irodalomból vizsgáztak a diákok, egy nap szünetet követően szerdán matematikából írásbeliztek.

Koczinger Éva, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum matematikatanára lapunknak elmondta, hogy a diákok állítása szerint nem volt túlságosan nehéz az idei felmérő. Az első részét kifejezetten könnyűnek ítélték diákjai, a második részt sem találták túlságosan nehéznek, míg a harmadik részben foglalt feladatokat a tanulók többsége szintén ügyesen oldotta meg. A tanárnő szerint a diákok java része inkább a feladatok megfogalmazását érezte körülményesnek, ez volt, ami fejtörést okozott számukra, viszont miután teljesen világossá vált, mi is a feladat, többé-kevésbé gyorsan oldották meg.

„A kérdések ismertek voltak, az órákon gyakoroltuk a hasonló feladatok megoldását, várhatóan nem lesznek rosszak a diákok eredményei” — nyilatkozta lapunknak Koczinger Éva.

Szatmár megyében összesen 2613 diák iratkozott be a matematikapróbára, s közülük 2277-en jelentek meg a felmérőn.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...