Nem volt szemetes az újév
Utoljára módositva: 2018-01-02 16:09:29

Ürítették a kukákat szombaton és hétfőn is Szatmárnémetiben, nem szemetesen búcsúzott a város az óévtől. Kevesebb volt a szemét a tűzijáték helyszínén is, törött üvegekből volt a legtöbb.

Üresek voltak a lakótelepi szemetesek Szatmárnémetiben a szilveszteri ünneplés idején, a szamosdobi szeméttelep vasárnapi zárva tartása ellenére sem gyűlt fel sok szemét a kukák közül. A 16-os lakótelep két utcájában is üres volt a kuka szombat és hétfő délután is, vagy nem dobott ki senki szemetet az ünnepi hétvégén, vagy sikerült összedolgoznia a városvezetésnek, a Florisalnak és a szemétlerakatnak. Maskulik Csaba szatmárnémeti városmenedzser szerint a jól megszervezett szeméthordásnak köszönhető, hogy túlzott hulladékmennyiségtől mentesen zajlott az óév búcsúztatás és az újév köszöntése, a városi szemétszállító szombaton és hétfőn is dolgozott, az összegyűjtött szemetet a megbeszélteknek megfelelően fogadta a szeméttelep. A 16-os lakótelepen megkérdeztünk egy ott lakót is, hogy nem gyűlt-e túl sok szemét vasárnap estére a szemetesek körül, a férfi szerint egyik nap sem volt annyi szemét az általuk használt kukákban, ami zavaró lett volna.

Fokozott odafigyelést kért a városvezetés a Florisaltól a városközponti szemét iránt is, számítani lehetett arra, hogy szemetes marad az új központ az éjféli tűzijátékot megnézni érkezettek után, sok lesz a petárdamaradvány és a törött üveg is. A megbeszéltek arról szóltak, mondta el lapunknak ezzel kapcsolatban a városmenedzser, hogy ha a tűzijáték után azonnal nem is, de újév napjának reggelén eltakarítják a főtéri hulladékot, átseprik az egész főteret. Maskulik Csaba szerint nem volt sok a szemét a földön a tűzijáték után, üvegtörmelék viszont akadt bőven, főleg pezsgős palackokat kellett eltakarítaniuk a Florisal alkalmazottainak.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 22.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...