Nem volt szemetes az újév
Utoljára módositva: 2018-01-02 16:09:29

Ürítették a kukákat szombaton és hétfőn is Szatmárnémetiben, nem szemetesen búcsúzott a város az óévtől. Kevesebb volt a szemét a tűzijáték helyszínén is, törött üvegekből volt a legtöbb.

Üresek voltak a lakótelepi szemetesek Szatmárnémetiben a szilveszteri ünneplés idején, a szamosdobi szeméttelep vasárnapi zárva tartása ellenére sem gyűlt fel sok szemét a kukák közül. A 16-os lakótelep két utcájában is üres volt a kuka szombat és hétfő délután is, vagy nem dobott ki senki szemetet az ünnepi hétvégén, vagy sikerült összedolgoznia a városvezetésnek, a Florisalnak és a szemétlerakatnak. Maskulik Csaba szatmárnémeti városmenedzser szerint a jól megszervezett szeméthordásnak köszönhető, hogy túlzott hulladékmennyiségtől mentesen zajlott az óév búcsúztatás és az újév köszöntése, a városi szemétszállító szombaton és hétfőn is dolgozott, az összegyűjtött szemetet a megbeszélteknek megfelelően fogadta a szeméttelep. A 16-os lakótelepen megkérdeztünk egy ott lakót is, hogy nem gyűlt-e túl sok szemét vasárnap estére a szemetesek körül, a férfi szerint egyik nap sem volt annyi szemét az általuk használt kukákban, ami zavaró lett volna.

Fokozott odafigyelést kért a városvezetés a Florisaltól a városközponti szemét iránt is, számítani lehetett arra, hogy szemetes marad az új központ az éjféli tűzijátékot megnézni érkezettek után, sok lesz a petárdamaradvány és a törött üveg is. A megbeszéltek arról szóltak, mondta el lapunknak ezzel kapcsolatban a városmenedzser, hogy ha a tűzijáték után azonnal nem is, de újév napjának reggelén eltakarítják a főtéri hulladékot, átseprik az egész főteret. Maskulik Csaba szerint nem volt sok a szemét a földön a tűzijáték után, üvegtörmelék viszont akadt bőven, főleg pezsgős palackokat kellett eltakarítaniuk a Florisal alkalmazottainak.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...