Nem volt szemetes az újév
Utoljára módositva: 2018-01-02 16:09:29

Ürítették a kukákat szombaton és hétfőn is Szatmárnémetiben, nem szemetesen búcsúzott a város az óévtől. Kevesebb volt a szemét a tűzijáték helyszínén is, törött üvegekből volt a legtöbb.

Üresek voltak a lakótelepi szemetesek Szatmárnémetiben a szilveszteri ünneplés idején, a szamosdobi szeméttelep vasárnapi zárva tartása ellenére sem gyűlt fel sok szemét a kukák közül. A 16-os lakótelep két utcájában is üres volt a kuka szombat és hétfő délután is, vagy nem dobott ki senki szemetet az ünnepi hétvégén, vagy sikerült összedolgoznia a városvezetésnek, a Florisalnak és a szemétlerakatnak. Maskulik Csaba szatmárnémeti városmenedzser szerint a jól megszervezett szeméthordásnak köszönhető, hogy túlzott hulladékmennyiségtől mentesen zajlott az óév búcsúztatás és az újév köszöntése, a városi szemétszállító szombaton és hétfőn is dolgozott, az összegyűjtött szemetet a megbeszélteknek megfelelően fogadta a szeméttelep. A 16-os lakótelepen megkérdeztünk egy ott lakót is, hogy nem gyűlt-e túl sok szemét vasárnap estére a szemetesek körül, a férfi szerint egyik nap sem volt annyi szemét az általuk használt kukákban, ami zavaró lett volna.

Fokozott odafigyelést kért a városvezetés a Florisaltól a városközponti szemét iránt is, számítani lehetett arra, hogy szemetes marad az új központ az éjféli tűzijátékot megnézni érkezettek után, sok lesz a petárdamaradvány és a törött üveg is. A megbeszéltek arról szóltak, mondta el lapunknak ezzel kapcsolatban a városmenedzser, hogy ha a tűzijáték után azonnal nem is, de újév napjának reggelén eltakarítják a főtéri hulladékot, átseprik az egész főteret. Maskulik Csaba szerint nem volt sok a szemét a földön a tűzijáték után, üvegtörmelék viszont akadt bőven, főleg pezsgős palackokat kellett eltakarítaniuk a Florisal alkalmazottainak.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:25
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. április 19.
Ön igazán hosszan képes küzdeni vágyai megvalósulásáért. Amikor meg akar hódítani valakit, akkor is bőven hagy időt önmagának és a másik félnek is.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. április 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...