Nem volt szemetes az újév
Utoljára módositva: 2018-01-02 16:09:29

Ürítették a kukákat szombaton és hétfőn is Szatmárnémetiben, nem szemetesen búcsúzott a város az óévtől. Kevesebb volt a szemét a tűzijáték helyszínén is, törött üvegekből volt a legtöbb.

Üresek voltak a lakótelepi szemetesek Szatmárnémetiben a szilveszteri ünneplés idején, a szamosdobi szeméttelep vasárnapi zárva tartása ellenére sem gyűlt fel sok szemét a kukák közül. A 16-os lakótelep két utcájában is üres volt a kuka szombat és hétfő délután is, vagy nem dobott ki senki szemetet az ünnepi hétvégén, vagy sikerült összedolgoznia a városvezetésnek, a Florisalnak és a szemétlerakatnak. Maskulik Csaba szatmárnémeti városmenedzser szerint a jól megszervezett szeméthordásnak köszönhető, hogy túlzott hulladékmennyiségtől mentesen zajlott az óév búcsúztatás és az újév köszöntése, a városi szemétszállító szombaton és hétfőn is dolgozott, az összegyűjtött szemetet a megbeszélteknek megfelelően fogadta a szeméttelep. A 16-os lakótelepen megkérdeztünk egy ott lakót is, hogy nem gyűlt-e túl sok szemét vasárnap estére a szemetesek körül, a férfi szerint egyik nap sem volt annyi szemét az általuk használt kukákban, ami zavaró lett volna.

Fokozott odafigyelést kért a városvezetés a Florisaltól a városközponti szemét iránt is, számítani lehetett arra, hogy szemetes marad az új központ az éjféli tűzijátékot megnézni érkezettek után, sok lesz a petárdamaradvány és a törött üveg is. A megbeszéltek arról szóltak, mondta el lapunknak ezzel kapcsolatban a városmenedzser, hogy ha a tűzijáték után azonnal nem is, de újév napjának reggelén eltakarítják a főtéri hulladékot, átseprik az egész főteret. Maskulik Csaba szerint nem volt sok a szemét a földön a tűzijáték után, üvegtörmelék viszont akadt bőven, főleg pezsgős palackokat kellett eltakarítaniuk a Florisal alkalmazottainak.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 18:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Megiseli-e szervezetedet az óraátállítás?
Szerencsére nem, nagyon hasznosnak tartom
Nem, de nem látom értelmét
Egy-két nap kell, míg hozzászokok
Teljesen felborítja a ritmusom, napokig szenvedek miatta
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...