Német Kulturális Napok Szatmáron
Utoljára módositva: 2014-06-02 09:42:35

Ma zárulnak a május 30-án kezdődött Szatmári Német Kulturális Napok, a rendezvény szervezője a A Német Demokrata Fórum (NDF) Szatmár megyei szervezete, mottója: A kultúra színesít.

 

A Szatmári Német Kulturális Napok rendezvénysorozat a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniában szervezett hivatalos megnyitóval kezdődött pénteken. A szervezők második nap a gyermekeket és fiatalokat várták különböző programokkal a szatmárnémeti Sváb Házban. Voltak, akik rajzoltak, mások a bohóckuckóban nevettették meg a résztvevőket, a rádiózással foglalkozó csoport munkájába is sokan kapcsolódtak be. Ugyanúgy az a foglalkozás is népszerű volt, ahol dobolni tanultak, de néptánc-lépésekkel, konyhaművészettel s a kerámiakészítés fortélyaival is meg lehetett ismerkedni. Az előző évekhez hasonlóan a színjátszók csoportjába is várták a diákokat. Mint Gabriela Rist tanítónőtől megtudtuk, ebben az évben a színjátszó csoport tagjait egy Szatmárnémetiből elszármazott színművésznő, Török Szilvia tanította be. A művésznő gyermekkora Szatmárnémetihez kötődik, annak idején a Johann Ettinger Német Líceumban érettségizett, majd az egyetem elvégzése után a Temesvári Német Színházhoz szerződött. A Sváb Házban tartott programokat a Gemeinsam Német Ifjúsági Szervezet tagjai szervezték.

 

Kiállítás is

 

A többnapos rendezvénysorozat ünnepi szentmisével folytatódott vasárnap a szatmárnémeti Kálvária-templomban. Innen a Szatmári Német Kulturális Napok iránt érdeklődők a Kossuth-kertbe siettek, ahol a gyermeknapot és a virágkarnevált tartó tömeghez csatlakoztak, és vonultak a Kossuth-kerttől a régi főtérig, a fúvósok diktálta ütemre. Ugyancsak a Sváb Ház volt a helyszíne a „Szabad emberek akarunk lenni!” elnevezést viselő kiállításnak. Ennek témája az NDK-ban, 1953. június 17-én történt népfelkelés volt.

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:35
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...