Német Kulturális Napok Szatmáron
Utoljára módositva: 2014-06-02 09:42:35

Ma zárulnak a május 30-án kezdődött Szatmári Német Kulturális Napok, a rendezvény szervezője a A Német Demokrata Fórum (NDF) Szatmár megyei szervezete, mottója: A kultúra színesít.

 

A Szatmári Német Kulturális Napok rendezvénysorozat a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniában szervezett hivatalos megnyitóval kezdődött pénteken. A szervezők második nap a gyermekeket és fiatalokat várták különböző programokkal a szatmárnémeti Sváb Házban. Voltak, akik rajzoltak, mások a bohóckuckóban nevettették meg a résztvevőket, a rádiózással foglalkozó csoport munkájába is sokan kapcsolódtak be. Ugyanúgy az a foglalkozás is népszerű volt, ahol dobolni tanultak, de néptánc-lépésekkel, konyhaművészettel s a kerámiakészítés fortélyaival is meg lehetett ismerkedni. Az előző évekhez hasonlóan a színjátszók csoportjába is várták a diákokat. Mint Gabriela Rist tanítónőtől megtudtuk, ebben az évben a színjátszó csoport tagjait egy Szatmárnémetiből elszármazott színművésznő, Török Szilvia tanította be. A művésznő gyermekkora Szatmárnémetihez kötődik, annak idején a Johann Ettinger Német Líceumban érettségizett, majd az egyetem elvégzése után a Temesvári Német Színházhoz szerződött. A Sváb Házban tartott programokat a Gemeinsam Német Ifjúsági Szervezet tagjai szervezték.

 

Kiállítás is

 

A többnapos rendezvénysorozat ünnepi szentmisével folytatódott vasárnap a szatmárnémeti Kálvária-templomban. Innen a Szatmári Német Kulturális Napok iránt érdeklődők a Kossuth-kertbe siettek, ahol a gyermeknapot és a virágkarnevált tartó tömeghez csatlakoztak, és vonultak a Kossuth-kerttől a régi főtérig, a fúvósok diktálta ütemre. Ugyancsak a Sváb Ház volt a helyszíne a „Szabad emberek akarunk lenni!” elnevezést viselő kiállításnak. Ennek témája az NDK-ban, 1953. június 17-én történt népfelkelés volt.

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 19.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...