Németországi vendégeket fogadtak az egriek
Utoljára módositva: 2018-07-28 11:19:31

Négy napon át Egriben tartózkodott a Németország északnyugati részén fekvő alsó-szászországi tartományban lévő Syke küldöttsége. Hamarosan testvértelepülési szerződést kötnek.

A németországi Syke település küldöttsége múlt hétvégén ismerkedett Egri község lakóival, az ottani életkörülményekkel, Márton Zsuzsanna polgármester irányításával felmérték, melyek azok a lehetőségek, amelyeket a két település közösen tudna kihasználni. A Németország északnyugati részén fekvő alsó-szászországi tartományban lévő Syke küldöttsége azzal a céllal érkezett Egribe, hogy megalapozza a testvértelepülési megállapodás feltételeit, és a vendégek felmérjék, hogy milyen jellegű befektetéseket hozhatnának létre Egriben. Konstruktív beszélgetés alakult ki Egri község helyi tanácsosaival és a polgármesteri hivatal dolgozóival. Meglátogatták az egri óvodát és az iskolát, megnézték a középkori templomot, meglátogatták a helyi vállalkozókat, a málna- és zöldségültetvényeket, az asztalosműhelyeket, a gabonatároló és értékesítő céget, valamint az állattartókat. Lovas szekérrel mentek ki a Túrig, ahol a természetvédelmi övezettel ismerkedtek. A beszélgetések során szó esett a nők szerepéről a politikában és a közigazgatásban. Mindkét fél elmondta, hogy mit jelent egy nő számára, ha politizál vagy ha közéleti szerepet vállal. Arra a következtetésre jutottak, hogy egy nőnek sokkal többet kell küzdenie azért, hogy megbízzanak benne, és sokkal többet kell dolgoznia, hogy elismerjék a munkáját. Egri és Syke ősztől egy közös projektben vesz részt a Europe for Citizens (Európa a polgárokért) program keretén belül, amihez Németország, Franciaország, Lengyelország és Románia csatlakozik. Egri és Syke lakosai a jövőben rendszeresen fognak találkozni, megkötik a testvértelepülési szerződést, az egriek Sykében megismerkednek a biogáztermelés folyamatával, ugyanis Sykében két biogáztermelő is van. A vendégeknek sikerült több erdélyi/partiumi várost meglátogatniuk: Kolozsvár belvárosát, Nagybánya belvárosát, Máramarosszigetet, Szatmárnémetit és Nagykárolyt. A vendégeket lenyűgözte a városok sokszínűsége, multikulturalitása, többnyelvűsége és gasztronómiája. Sajnálják, hogy Szatmár és Máramaros vidékén nincsenek német/román turisztikai irodák által népszerűsítve, erre is nagyobb hangsúlyt kellene fektetni.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...