Nemzetközi tábor a megyeközpontban
Utoljára módositva: 2014-06-25 10:47:29

Többnapos nemzetközi tábor helyszíne Szatmárnémeti. Három ország civil szervezeteinek képviselői találkoznak s vesznek részt érdekesebbnél érdekesebb programokban.

 

Kézműves-foglalkozások, csapatépítő játékok tarkítják a programot

Június 23. és 27. között Szatmárnémeti nemzetközi tábornak ad helyet, tájékoztatta szerkesztőségünket a Stea Egyesület részéről Bogdan Pintea szervező. A rendezvény helyszíne a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum Szent Alajos Konviktusa. A táborozók — 80 személy, gyermekek, fiatalok, önkéntesek, szervezők — olyan nonprofit szervezeteket képviselnek, amelyek szociálisan hátrányos gyermekekkel és ifjakkal foglalkoznak. Szám szerint öt — Romániában, Magyarországon és Ukrajnában tevékenykedő — civil szervezetről van szó. A Határon Átívelő Kulturális Híd a Társadalmi Felzárkózásért című projektben partnerek a Nevelés, Fejlesztés és Társadalmi Felzárkózás Forrásközpont (CREDDIS), a Stea Egyesület, a nagykárolyi Down Alapítvány (Románia), a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ÉFOÉSZ Egyesület (Magyarország) és az In the Transcarpathian Valleys and Mountains Faluturizmus és Agroturizmus Fejlesztése Civil Szervezet (Ukrajna). Az európai uniós pénzekből megvalósított projekt célja a határ menti kulturális hagyományok népszerűsítése, a romániai, magyarországi és ukrajnai határhoz közeli településeken élő hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok társadalomba való beilleszkedésének érdekében.

 

Érdekes program

 

A táborban zajló tevékenységek témájukat tekintve főleg a művészetekhez kapcsolódnak: ének, festészet, színház, kézműves-foglalkozások. De természetesen a csapatépítő játékok, szabadtéri játékok s a sport sem hiányozhat a napi programból. Szatmárnémeti városa rendkívül sok látnivalót tartogat az ideérkezők számára, érdemes tehát együtt felfedezni a megyeközpont szépségeit, ezért városlátogatás is szerepel a heti programban. A programok sorában mintegy csemegeként a hányatott sorsú fiatalokból alakult műkedvelő társulatnak köszönhetően színdarabot is láthatnak majd az érdeklődők. A darab első részét június 26–án, 17 órai kezdéssel láthatják a táborozók a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében, s a rá következő nap, június 27-én 16 órától kerül sor a színdarab második felének a bemutatására, ugyanazon a helyszínen. A darab keretében a román, magyar, ukrán, cigány hagyományokat, szokásokat mutatják be a fellépők, s az előadás — melyben a Stea Egyesület s a nagykárolyi Down Alapítvány kedvezményezettjei működnek közre — egyik fő célja, hogy szót emeljen a társadalom perifériájára sodródott személyek/csoportok megkülönböztetése ellen.

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 20.
Ha jogi ügyekben kell döntenie, most is bátran hagyatkozhat csalhatatlan belső megérzésére. A megfelelő pillanatban tudni fogja, mi a helyes.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...