Nemzetközi tábor a megyeközpontban
Utoljára módositva: 2014-06-25 10:47:29

Többnapos nemzetközi tábor helyszíne Szatmárnémeti. Három ország civil szervezeteinek képviselői találkoznak s vesznek részt érdekesebbnél érdekesebb programokban.

 

Kézműves-foglalkozások, csapatépítő játékok tarkítják a programot

Június 23. és 27. között Szatmárnémeti nemzetközi tábornak ad helyet, tájékoztatta szerkesztőségünket a Stea Egyesület részéről Bogdan Pintea szervező. A rendezvény helyszíne a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum Szent Alajos Konviktusa. A táborozók — 80 személy, gyermekek, fiatalok, önkéntesek, szervezők — olyan nonprofit szervezeteket képviselnek, amelyek szociálisan hátrányos gyermekekkel és ifjakkal foglalkoznak. Szám szerint öt — Romániában, Magyarországon és Ukrajnában tevékenykedő — civil szervezetről van szó. A Határon Átívelő Kulturális Híd a Társadalmi Felzárkózásért című projektben partnerek a Nevelés, Fejlesztés és Társadalmi Felzárkózás Forrásközpont (CREDDIS), a Stea Egyesület, a nagykárolyi Down Alapítvány (Románia), a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ÉFOÉSZ Egyesület (Magyarország) és az In the Transcarpathian Valleys and Mountains Faluturizmus és Agroturizmus Fejlesztése Civil Szervezet (Ukrajna). Az európai uniós pénzekből megvalósított projekt célja a határ menti kulturális hagyományok népszerűsítése, a romániai, magyarországi és ukrajnai határhoz közeli településeken élő hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok társadalomba való beilleszkedésének érdekében.

 

Érdekes program

 

A táborban zajló tevékenységek témájukat tekintve főleg a művészetekhez kapcsolódnak: ének, festészet, színház, kézműves-foglalkozások. De természetesen a csapatépítő játékok, szabadtéri játékok s a sport sem hiányozhat a napi programból. Szatmárnémeti városa rendkívül sok látnivalót tartogat az ideérkezők számára, érdemes tehát együtt felfedezni a megyeközpont szépségeit, ezért városlátogatás is szerepel a heti programban. A programok sorában mintegy csemegeként a hányatott sorsú fiatalokból alakult műkedvelő társulatnak köszönhetően színdarabot is láthatnak majd az érdeklődők. A darab első részét június 26–án, 17 órai kezdéssel láthatják a táborozók a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében, s a rá következő nap, június 27-én 16 órától kerül sor a színdarab második felének a bemutatására, ugyanazon a helyszínen. A darab keretében a román, magyar, ukrán, cigány hagyományokat, szokásokat mutatják be a fellépők, s az előadás — melyben a Stea Egyesület s a nagykárolyi Down Alapítvány kedvezményezettjei működnek közre — egyik fő célja, hogy szót emeljen a társadalom perifériájára sodródott személyek/csoportok megkülönböztetése ellen.

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...