Nemzetközi véradó kampány kezdődik
Utoljára módositva: 2019-09-17 08:56:39

Román-ukrán összefogással az európai együttműködés napja alkalmából a két ország kilenc városában véradó kampány indul. Minden városban nyereményjátékokkal készülnek a résztevőknek.

Immár 7 éve, azaz 2012 óta minden esztendőben ugyanazon a napon tartják meg az európai együttműködés napját, nem csupán az uniós tagállamokban, de szinte minden európai országban. A nap célja, hogy az európai országok megünnepelhessék azt a számos határon átívelő együttműködési projektet, amelyet évről évre lebonyolítanak egymás között.

Idén az európai együttműködés napja alkalmából számos akciót szerveznek a kontinensen, ezek egyike az a véradó kampány, amelyet a Románia–Ukrajna Közös Operatív Program 2014–2020 részeként rendez meg a két ország kilenc városa.

Az „Európa érted! Te az életért! Légy véradó!” jeligével megvalósuló megmozdulás szeptember 18-tól 20-ig igyekszik minél több személyt bevonni a kezdeményezésbe, rámutatni a véradás fontosságára. A romániai városok közül Tulcea, Botoşani, Suceava, Nagybánya, valamint Szatmárnémeti vesz részt a kampányban, amelynek keretében a felsorolt városok véradó központjai tárt kapukkal várják a 18 évnél idősebb donorokat.

Doina Crişan, a szatmári vérközpont vezetője ennek kapcsán szerkesztőségünknek elmondta: bízik benne, hogy szerdától péntekig igazi véradó dömping lesz a Károlyi út 26. szám alatt levő vérközpontban, reményei szerint minél több intézmény és vállalat bekapcsolódik a kampányba, és sikerül felhalmozni egy kis plusz készletet, amire egyébként is szükség lenne, hiszen éppen múlt héten volt szó róla, hogy szinte minden vércsoportból komoly hiány van. Ezeken a napokon 8 órától délig várják a véradókat, a véradás menete nem különbözik majd az általában vett standardoktól.

A háromnapos véradó akció során számos meglepetéssel készülnek a véradók számára, áll a megyei tanács honlapján közzétett közleményben. A kampányt követően egy sorsoláson is részt vesznek mindazok, akik elmentek vért adni. A legszerencsésebb véradó minden részt vevő városban egy-egy mountain bike-nak örülhet majd. A sorsolást szeptember 26-án élőben fogják közvetíteni a Románia–Ukrajna Közös Operatív Program hivatalos Facebook-oldalán.

A szervezők mindenkit hívnak és várnak a véradó akcióra.

 

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...