Nemzetközi veterán vívóverseny Szatmáron
Utoljára módositva: 2013-11-07 18:59:34

A magyar férfi tőrvívó–válogatottal világbajnok és egyéni Európa–bajnoki ezüstérmes dr. Szentkirályi István is jelen lesz az I. Szatmárnémeti Kupa veterán vívóversenyen, illetve a párbajtőrvívóknál pástra lép majd Cristian Ungureanu, a szakági szövetség elnöke is.

A szatmárnémeti Szereday Judit (jobbra) Romániából elsőként vett részt veterán vívó–világbajnokságon

Először rendeznek szombaton Szatmárnémetiben veterán korosztályos nemzetközi vívótornát, amelyre már több tucat egykori aktív sportoló jelezte jelenléti szándékát, köztük a magyar férfi válogatottal október elején világbajnok dr. Szentkirályi István, egyéni Európa–bajnoki ezüstérmes 71 éves tőrvívó. A Debrecenben szívorvosként dolgozó veterán vívó egykor, aktív sportolóként, a szatmárnémeti egyesület színeiben „forgatta a pengét”.

A várnai világbajnokságon egyébként pástra lépett a szatmárnémeti Szereday Judit is, és az ottani légkör hatására szervezte meg az I. Szatmárnémeti Kupa veterán vívóversenyt, amely szombaton zajlik majd a Csipler Sándor Vívóteremben. A Sportklub egykori tőrvívója egyébként Romániából elsőként vett rész veterán vb–n és az egyenes kieséses szakaszig jutott el. „Nagy élmény volt részt venni azon a tornán. Ötszáznegyven, negyven év feletti vívó nevezett” – magyarázat lapunknak Szereday Judit. Elmondta, az ehhez hasonló tornáknak jelzés értéke is van a fiatalok felé, hiszen a veteránként versenybe szálló sportolók példaként szolgálhatnak. „Ezeknek a versenyeknek az üzenete a fiatalok felé az, hogy az egykori aktív, teljesítményversenyzőknek egy bizonyos koron túl is űznie kell a sportot, ezt pozitív életfilozófiával és egészséges életvitellel lehet továbbvinni.” – folytatta Szereday Judit. Hozzátette, a szatmárnémeti torna hagyományteremtő lesz, hiszen az eddigi pozitív visszajelzések, illetve a Sportklub hozzáállása arra ösztönzi, hogy a következő években is megszervezzék a versenyt.

A tornán pástra lép majd a párbajtőrvívók versenyében a Román Veterán Vívók Szövetségének az elnöke, Cristian Ungureanu is, míg a szatmárnémetiek közül „fegyvert ragad” többek között Csordás Zsolt, Reich Ferenc és az SK edzője, Simona Surducan is.

Szereday Judit

A versenyzőket már pénteken Szatmárnémetibe várják, délután – lazítás képen – egy Body and Mind programmal fogadja őket Szereday Judit, egy termálfürdő után pedig közös vacsorán vesznek részt. Szombaton 10–12 óra között zajlanak a női és férfi tőrvívók és párbajtőrvívók (ha lesznek jelentkezők a kardvívók is) csoportselejtezői, 14.30 órakor kezdődnek a döntők, és 16.30 órától várható a díjkiosztó ünnepség. 12 órától a budapesti meghívott vendég dr. Palkovics György az egykori szatmári vívóról, Bay Béláról írott könyvét mutatják be a vívóteremben.

Vasárnap, zárásként Érdmindszentre utaznak a versenyzők és szervezők, ahol meglátogatják Ady Endre szülőházát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...