Nemzetközi veterán vívóverseny Szatmáron
Utoljára módositva: 2013-11-07 18:59:34

A magyar férfi tőrvívó–válogatottal világbajnok és egyéni Európa–bajnoki ezüstérmes dr. Szentkirályi István is jelen lesz az I. Szatmárnémeti Kupa veterán vívóversenyen, illetve a párbajtőrvívóknál pástra lép majd Cristian Ungureanu, a szakági szövetség elnöke is.

A szatmárnémeti Szereday Judit (jobbra) Romániából elsőként vett részt veterán vívó–világbajnokságon

Először rendeznek szombaton Szatmárnémetiben veterán korosztályos nemzetközi vívótornát, amelyre már több tucat egykori aktív sportoló jelezte jelenléti szándékát, köztük a magyar férfi válogatottal október elején világbajnok dr. Szentkirályi István, egyéni Európa–bajnoki ezüstérmes 71 éves tőrvívó. A Debrecenben szívorvosként dolgozó veterán vívó egykor, aktív sportolóként, a szatmárnémeti egyesület színeiben „forgatta a pengét”.

A várnai világbajnokságon egyébként pástra lépett a szatmárnémeti Szereday Judit is, és az ottani légkör hatására szervezte meg az I. Szatmárnémeti Kupa veterán vívóversenyt, amely szombaton zajlik majd a Csipler Sándor Vívóteremben. A Sportklub egykori tőrvívója egyébként Romániából elsőként vett rész veterán vb–n és az egyenes kieséses szakaszig jutott el. „Nagy élmény volt részt venni azon a tornán. Ötszáznegyven, negyven év feletti vívó nevezett” – magyarázat lapunknak Szereday Judit. Elmondta, az ehhez hasonló tornáknak jelzés értéke is van a fiatalok felé, hiszen a veteránként versenybe szálló sportolók példaként szolgálhatnak. „Ezeknek a versenyeknek az üzenete a fiatalok felé az, hogy az egykori aktív, teljesítményversenyzőknek egy bizonyos koron túl is űznie kell a sportot, ezt pozitív életfilozófiával és egészséges életvitellel lehet továbbvinni.” – folytatta Szereday Judit. Hozzátette, a szatmárnémeti torna hagyományteremtő lesz, hiszen az eddigi pozitív visszajelzések, illetve a Sportklub hozzáállása arra ösztönzi, hogy a következő években is megszervezzék a versenyt.

A tornán pástra lép majd a párbajtőrvívók versenyében a Román Veterán Vívók Szövetségének az elnöke, Cristian Ungureanu is, míg a szatmárnémetiek közül „fegyvert ragad” többek között Csordás Zsolt, Reich Ferenc és az SK edzője, Simona Surducan is.

Szereday Judit

A versenyzőket már pénteken Szatmárnémetibe várják, délután – lazítás képen – egy Body and Mind programmal fogadja őket Szereday Judit, egy termálfürdő után pedig közös vacsorán vesznek részt. Szombaton 10–12 óra között zajlanak a női és férfi tőrvívók és párbajtőrvívók (ha lesznek jelentkezők a kardvívók is) csoportselejtezői, 14.30 órakor kezdődnek a döntők, és 16.30 órától várható a díjkiosztó ünnepség. 12 órától a budapesti meghívott vendég dr. Palkovics György az egykori szatmári vívóról, Bay Béláról írott könyvét mutatják be a vívóteremben.

Vasárnap, zárásként Érdmindszentre utaznak a versenyzők és szervezők, ahol meglátogatják Ady Endre szülőházát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...