Nemzetközi veterán vívóverseny Szatmáron
Utoljára módositva: 2013-11-07 18:59:34

A magyar férfi tőrvívó–válogatottal világbajnok és egyéni Európa–bajnoki ezüstérmes dr. Szentkirályi István is jelen lesz az I. Szatmárnémeti Kupa veterán vívóversenyen, illetve a párbajtőrvívóknál pástra lép majd Cristian Ungureanu, a szakági szövetség elnöke is.

A szatmárnémeti Szereday Judit (jobbra) Romániából elsőként vett részt veterán vívó–világbajnokságon

Először rendeznek szombaton Szatmárnémetiben veterán korosztályos nemzetközi vívótornát, amelyre már több tucat egykori aktív sportoló jelezte jelenléti szándékát, köztük a magyar férfi válogatottal október elején világbajnok dr. Szentkirályi István, egyéni Európa–bajnoki ezüstérmes 71 éves tőrvívó. A Debrecenben szívorvosként dolgozó veterán vívó egykor, aktív sportolóként, a szatmárnémeti egyesület színeiben „forgatta a pengét”.

A várnai világbajnokságon egyébként pástra lépett a szatmárnémeti Szereday Judit is, és az ottani légkör hatására szervezte meg az I. Szatmárnémeti Kupa veterán vívóversenyt, amely szombaton zajlik majd a Csipler Sándor Vívóteremben. A Sportklub egykori tőrvívója egyébként Romániából elsőként vett rész veterán vb–n és az egyenes kieséses szakaszig jutott el. „Nagy élmény volt részt venni azon a tornán. Ötszáznegyven, negyven év feletti vívó nevezett” – magyarázat lapunknak Szereday Judit. Elmondta, az ehhez hasonló tornáknak jelzés értéke is van a fiatalok felé, hiszen a veteránként versenybe szálló sportolók példaként szolgálhatnak. „Ezeknek a versenyeknek az üzenete a fiatalok felé az, hogy az egykori aktív, teljesítményversenyzőknek egy bizonyos koron túl is űznie kell a sportot, ezt pozitív életfilozófiával és egészséges életvitellel lehet továbbvinni.” – folytatta Szereday Judit. Hozzátette, a szatmárnémeti torna hagyományteremtő lesz, hiszen az eddigi pozitív visszajelzések, illetve a Sportklub hozzáállása arra ösztönzi, hogy a következő években is megszervezzék a versenyt.

A tornán pástra lép majd a párbajtőrvívók versenyében a Román Veterán Vívók Szövetségének az elnöke, Cristian Ungureanu is, míg a szatmárnémetiek közül „fegyvert ragad” többek között Csordás Zsolt, Reich Ferenc és az SK edzője, Simona Surducan is.

Szereday Judit

A versenyzőket már pénteken Szatmárnémetibe várják, délután – lazítás képen – egy Body and Mind programmal fogadja őket Szereday Judit, egy termálfürdő után pedig közös vacsorán vesznek részt. Szombaton 10–12 óra között zajlanak a női és férfi tőrvívók és párbajtőrvívók (ha lesznek jelentkezők a kardvívók is) csoportselejtezői, 14.30 órakor kezdődnek a döntők, és 16.30 órától várható a díjkiosztó ünnepség. 12 órától a budapesti meghívott vendég dr. Palkovics György az egykori szatmári vívóról, Bay Béláról írott könyvét mutatják be a vívóteremben.

Vasárnap, zárásként Érdmindszentre utaznak a versenyzők és szervezők, ahol meglátogatják Ady Endre szülőházát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Hangya és a Darázs
Ma, 16:55
A Marvel Studios új filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként egyaránt. Próbál egyensúlyozni a magánéletében és a Hangyaként reá nehezedő felelősséggel, ám mikor Hope van Dyne és Dr. Hank Pym felkeresi, újabb küldetésre indul. A Darázs személyében társat is kap, így csapatban derítenek fel súlyos titkokat a múltból.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 16.
Ne mondj igent arra, amit nem akarsz. Igen, tudom, hogy ez nem az a nagy életbölcsesség, amire egy horoszkóptól vársz. Ugyanakkor ma sokan akarják rád tukmálni az akaratukat, és az érzelmi zsarolás igen sokféle formájával találkozhatsz. Ragaszkodj a saját akaratodhoz, és szelíden mondj nemet minden manipulációra.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...