Nemzetközi zenei fesztivál
Utoljára módositva: 2012-06-15 10:34:17

Idén immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Samfest fesztiválok sorozatát. Június 21. és 23. között a Samfest Jazz fesztivált a filharmóniában, július 6–7–én a Samfest Rockot az Aeroclub területén tartják.

Matei Maria Magdalena referens és Gehorghe Molnar igazgató

A Samfest fesztiválok programját Gheorghe Molnar, a szatmárnémeti G. M. Zamfirescu Művelődési Központ igazgatója. Az idei évben immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Samfeszt Jazz, valamint a Samfest Rock fesztivált. A két rendezvény megszervezésére a művelődési központ az elmúlt évhez hasonlóan idén is fesztiválonként 150 000 lejes támogatást kapott a városi önkormányzattól. Amint azt Molnar beszámolójában elmondta, június 21. és 23. között a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia ad helyet a már hagyományosnak számító dzsessz fesztiválnak, melyre igyekeztek minél népszerűbb előadókat meghívni. A Samfest Jazz fesztivál ideje alatt a filharmónia előcsarnokában Robert Costea fotóiból nyílik tárlat, itt az elmúlt években megtartott dzsessz fesztiválokon készült képeket állítják ki. A Samfest Jazz keretében minden nap 19 órai kezdettel kezdődnek a koncertek, amikor is fellépnek: Jazzapela, FusionCore, June Trip, Meadow (Norvégia – Nagy–Britannia), Portico Quartet (Nagy–Britannia), Djabe (Magyarország), Adam Baldych Quintet (Lengyelország).

A Samfest Rock fesztiválnak az idei évben is a szatmárnémeti Aeroclub ad helyet július 6–7–én, a koncertek minden nap 17 órai kezdettel kezdődnek majd. A fesztivál keretében fellép majd Rage (Németország), Korpiklaani (Finnország), Ossian (Magyarország), Decapitated (Lengyelország), Kalapács (Magyarország), Altar, Psychosymphony, Bucovina, White Walls, Gothic, The Unknown Scar, Warchant, Hungry for Heaven. A rockfesztiválon a koncertek mellett a résztvevők más, érdekes programokon is részt vehetnek. Ugyanitt folk és blues zenét is hallgathatnak majd az érdeklődők a Focul Viu és Black River Blues Band előadásában. A rock fesztivál keretében az idei évben első alkalommal tartanak majd szépségversenyt, mely keretében megválasztják majd a legszebb rocker lányt.

Jegyárak

A Samfest Jazz fesztiválra egynapos jegyet 20 lejért, 3 napra pedig 45 lejért lehet jegyet váltani. A Samfest Rock fesztiválra egynapos jegyet 25 lejért, míg két napra 45 lejért lehet jegyet váltani.

 Csuka Tímea

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...