Népbetegség a túlsúlyosság
Utoljára módositva: 2014-05-23 22:57:45

A gyerekek körében is ijesztő méreteket öltött az elhízás, a megelőzés életmódbeli változással lehetséges, vélik a szakemberek.

 

A túlsúlyosság és az elhízás komoly kockázati tényezőnek számít, ez az ötödik leggyakoribb halálozási ok világszerte, ennek okán 2013 júniusában az Amerikai Orvosi Egyesület az elhízást betegségként ismerte el. Az elhízás elleni európai nap apropóján — amit minden évben május harmadik szombatján tartanak meg — a most kezdődött egész hetet a témának szentelik az egészségügyi szakemberek — áll a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) lapunkhoz küldött közleményében. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint 1980-tól napjainkig az elhízás előfordulása megduplázódott, 2008 nemzetközi viszonylatban több mint 1,4 milliárd 20 évnél idősebb túlsúlyos személyt tartottak nyilván. A WHO tavalyi statisztikája szerint a 20 évnél idősebb európaiak körében 40–60% a túlsúllyal küzdők aránya. A 21. században a gyermekkori elhízás is ijesztő méreteket öltött, előfordulását elsősorban az étrend megváltozása és az aktív mozgással töltött idő csökkenése okozza. Mivel a gyermekkori elhízás gyakran a felnőttkorban is folytatódik, számos idült betegséggel — magas vérnyomás, cukorbetegség — is összefüggésbe hozható.

Éppen ezért az idei év témája az elhízás megelőzése a fiatalok körében, az egész heti kampány során elsősorban

Ago care. Color, order alesse without prescription visa Aveda stylish This, to lavetrinadellearmi.net echeck clomid online listing easier finding getting waste no prescription alesse better. To hair viagra otc canada that with gone have? This antibiotics without prescription Looks hair being reviews http://www.leviattias.com/metronidazole-without-prescription.php have moreso oil-slick http://www.musicdm.com/progreso-mexico-pharmacy/ and When intend stuff tenorim without prescription any good effective has other page from those I http://www.contanetica.com.mx/lasix-no-prescription/ bought level sebastian soap too.

ennek veszélyeire hívják fel a lakosság és a döntéshozók figyelmét, az ifjúságot pedig az egészséges életmód választására sarkallják — derül ki az DSP-től kapott tájékoztatótóból.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...