Népes szatmári csapat készülhet az Eb-re
Utoljára módositva: 2019-01-23 17:05:38

Hat szatmári vívónak, és egy edzőnek van részvételi joga a jövő hónapi kadett és junior korosztályos Európa-bajnokságon, de a szövetség csak Mácska Ádám, Kató Zsófia, és a válogatott edző Nagy Lehel költségeit vállalta fel. Bíznak a szatmáriak segítségében.

A kadett korosztályos párbajtőrvívó fiúcsapatok versenyével szerdán véget ért Bukarestben a korosztályos bajnokság, aminek a végén kialakultak a rangsorok is, amelynek függvényében a román szövetség nevezheti majd sportolóit a közelgő kadett és junior korosztályos Európa-bajnokságra.

A fiúk kadett korosztályos bajnokságán a Szatmárnémeti Sportklub öt vívója lépett pástra. Egyéniben a 17 éves Tudor Surducannak nem sikerült a címvédés, az 5. helyen zárt, de a tavalyi pontszámok, illetve a nemzetközi versenyeken szerzett pontjai a rangsor legjobbjai között tartja a szatmári srácot, így mehet ő is az Eb-re.

Az SZSK színeiben debütáló Mézinger Márton is jó teljesítményt nyújtott, de elvesztette negyeddöntős asszóját, míg Emilian Feher a nyolcaddöntőben, Szabó Szabolcs pedig a 2. forduló után búcsúzott a küzdelmektől.

Szerdán a csapatversenyt rendezték, ahol a Csiszár Ferenc, Nagy Lehel, Adrian Pop, Simona Surducan edzőnégyes tanítványai már az első körben szembe kerültek nagy riválisukkal, a LPS Craiovával. A szatmári legények kikaptak, így nem jutottak be a legjobb négy közé, de az ezt követő két helyosztó meccset megnyerték, így az 5. helyen zártak.

„Fiatal a csapat, Tudoron kívül a többi három srác még néhány évet eltölthet majd a kadettek versenyein. Így számoltunk azzal, hogy nem lesz majd átütő eredményünk ebben az évben, de azért egy bíztunk abban, hogy egy érmet sikerült elcsípni. Sajnos ez nem jött össze” — ismerte be a SZSK érdemes edzője, Csiszár Ferenc.

Az Európa-bajnokságot idén az olaszországi Foggiában rendezik február 22. – március 11. között. Három fegyvernemben, férfi és női egyéni és csapatversenyeket rendeznek kadett (U17), majd junior (U20) korosztályos vívóknak.

A romániai rangsor szerint a kadett korosztályban Tudor Surducan, Kató Zsófia párbajtőrvívók, illetve Teodora Șofran tőrvívó utazhat a dél-olaszországi városba. Sajnos, a román föderáció sajátos utánpótlás-nevelő elképzelései miatt a Tudor és Teodora akkor tud részt venni, ha kap erre támogatást a klubtól, magánvállalkozóktól vagy esetleg az önkormányzattól. Zsófi bekerült a női válogatottba, amelynek Eb-részvételét támogatja a szövetség, így ő nyugodtan készülhet a versenyre.

A junior korosztályos férfi párbajtőrvívó csapatot majdnem teljes egészében a VSK legényei alkotják: Mácska Ádám, Szilágyi Balázs és Alex Oroian. Azonban csak a rangsorvezető Ádám, illetve a csapat edzője, Nagy Lehel utazhat a szövetség költségén, a többiek utaztatását, és részvételét más forrásból kell biztosítani.

„Bosszantó a szövetség politikája: támogat bizonyos világkupákon, vagy európai körversenyeken való részvételt, de amikor a legfontosabb versenyekről van szó, az Európa- és világbajnokságról, akkor már meghúzza a nadrágszíjat. Nem próbálnak folyamatosságot nevelni” — panaszolta Csiszár, aki hozzátette, hogy számítanak a klub, a helyi vagy megyei önkormányzat támogatására, hogy valamennyi szatmári ifjú tehetség részt vehessen az első nagy vívó-versenyén, az Eb-n.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...