Népszerű középiskolai börze
Utoljára módositva: 2019-05-10 20:58:41

Középiskolai börzét rendeztek pénteken megyeszékhelyünkön, a rendezvény a pályaválasztás előtt álló diákok döntését segíti; fontos, hogy megfontoltan válasszanak maguknak középiskolát.

Diákok százai vettek részt tegnap Szatmárnémetiben a már hagyományossá vált középiskolai börzén. Az Iparosotthonban a megyeközponti és környékbeli középiskolák állították fel standjaikat, amelyeknél minden érdeklődő információkat kaphatott a líceumokról, továbbtanulási lehetőségekről. Rengetegen fordultak meg a börzén, ez a rendezvény ugyanis kiváló alkalom a nyolcadikosok számára, hogy megismerkedjenek a líceumainkkal, beszélgessenek a tanárokkal, diákokkal, kóstolót kapjanak a tanintézmények tevékenységeiből. Az, hogy találkozhatnak is az iskolák képviselőivel, valós segítséget nyújthat a döntésben, hogy megfontoltan, körültekintően válasszanak középiskolát a nyári vizsgákat követően.

Az iskola kiválasztása ideális esetben a diák, nem pedig a szülő döntése, ehhez viszont az kell, hogy a diák tisztában legyen saját képességeivel, határaival, bőven kapjon információkat szakmákról, iskolatípusokról, tantárgyakról, továbbtanulási lehetőségekről. A legnehezebb döntés előtt pedig nem az elméleti, hanem a szakiskolákba jelentkezők állnak: nekik 14–15 évesen kell határozniuk arról, milyen szakmában szeretnének dolgozni, ezért érdemes minél több információval ellátni őket a különböző foglalkozásokról. Ebben szintén nagy segítséget nyújthatnak a középiskolák ezekben a napokban megrendezendő nyílt napjai, melyek keretében órákat látogathatnak, megnézhetik a tantermeket, a tornatermet, és tájékoztató előadásokat hallgathatnak meg. Nem szabad kihagyni ezt a lehetőséget, és minél több pedagógussal és tanulóval kell beszélgetni — magyarázta érdeklődésünkre Sînziana Cristea, az Oktatásfelügyeleti Forrásközpont vezetője.

A tegnap megrendezett börze a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a forrásközpont már hagyományossá vált eseménye, mely az „Építem a jövőm” egész hónapos kampány egy része. Ez volt az idei tanév első, de nem utolsó líceumi börzéje: május 16-án 10 órától ugyanis az Avasfelsőfalui Polgármesteri Hivatal előtt állítják fel bemutató standjaikat a város líceumai, míg a nagykárolyi és környékbeli középiskolák képviselőivel május 17-én a városi amfiteátrumban ismerkedhetnek, beszélgethetnek a nyolcadikosok és hozzátartozóik.

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...