Népszerű középiskolai börze
Utoljára módositva: 2019-05-10 20:58:41

Középiskolai börzét rendeztek pénteken megyeszékhelyünkön, a rendezvény a pályaválasztás előtt álló diákok döntését segíti; fontos, hogy megfontoltan válasszanak maguknak középiskolát.

Diákok százai vettek részt tegnap Szatmárnémetiben a már hagyományossá vált középiskolai börzén. Az Iparosotthonban a megyeközponti és környékbeli középiskolák állították fel standjaikat, amelyeknél minden érdeklődő információkat kaphatott a líceumokról, továbbtanulási lehetőségekről. Rengetegen fordultak meg a börzén, ez a rendezvény ugyanis kiváló alkalom a nyolcadikosok számára, hogy megismerkedjenek a líceumainkkal, beszélgessenek a tanárokkal, diákokkal, kóstolót kapjanak a tanintézmények tevékenységeiből. Az, hogy találkozhatnak is az iskolák képviselőivel, valós segítséget nyújthat a döntésben, hogy megfontoltan, körültekintően válasszanak középiskolát a nyári vizsgákat követően.

Az iskola kiválasztása ideális esetben a diák, nem pedig a szülő döntése, ehhez viszont az kell, hogy a diák tisztában legyen saját képességeivel, határaival, bőven kapjon információkat szakmákról, iskolatípusokról, tantárgyakról, továbbtanulási lehetőségekről. A legnehezebb döntés előtt pedig nem az elméleti, hanem a szakiskolákba jelentkezők állnak: nekik 14–15 évesen kell határozniuk arról, milyen szakmában szeretnének dolgozni, ezért érdemes minél több információval ellátni őket a különböző foglalkozásokról. Ebben szintén nagy segítséget nyújthatnak a középiskolák ezekben a napokban megrendezendő nyílt napjai, melyek keretében órákat látogathatnak, megnézhetik a tantermeket, a tornatermet, és tájékoztató előadásokat hallgathatnak meg. Nem szabad kihagyni ezt a lehetőséget, és minél több pedagógussal és tanulóval kell beszélgetni — magyarázta érdeklődésünkre Sînziana Cristea, az Oktatásfelügyeleti Forrásközpont vezetője.

A tegnap megrendezett börze a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a forrásközpont már hagyományossá vált eseménye, mely az „Építem a jövőm” egész hónapos kampány egy része. Ez volt az idei tanév első, de nem utolsó líceumi börzéje: május 16-án 10 órától ugyanis az Avasfelsőfalui Polgármesteri Hivatal előtt állítják fel bemutató standjaikat a város líceumai, míg a nagykárolyi és környékbeli középiskolák képviselőivel május 17-én a városi amfiteátrumban ismerkedhetnek, beszélgethetnek a nyolcadikosok és hozzátartozóik.

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...