Népszerűek voltak a gyaloglást népszerűsítő szabadtéri programok
Utoljára módositva: 2018-10-17 15:34:34

Jól sikerültek a Cutezătorii Munţilor ifjúsági, turisztikai és környezetvédelmi egyesület által október 13-án, 14-én és 15-én megszervezett, mozgást és gyaloglást népszerűsítő akciói, legtöbben a hétfői sportgyaloglási rendezvényen vettek részt Szatmárnémetiben.

Jól sikerültek a Cutezătorii Munţilor ifjúsági, turisztikai és környezetvédelmi egyesület szervezésében szombaton kétnapos kalandgyalogláson, túrázáson vettek részt a jó fizikai kondícióban lévők a Cibles hegységben (Munţii Ţibleş). A nehezebb fokozatú túrán 14-en vettek részt, a legfiatalabb túrázó 12 éves volt, aki elmondása szerint nagyon élvezte a túrázást, és azt, hogy az 1800 méter fölötti három csúcsot is sikerült meghódítania. Vasárnap Büdössáron szerveztek kirándulást az egyesület tagjai, melyen már a kevésbé tapasztalt és jó kondícióban levők is bátran részt vehettek. A jó idő hatására negyven szatmári csatlakozott az egyesület felhívásához, és vetek részt a hat órás kiránduláson. A büdössári kirándulás legfiatalabb résztvevője két és fél éves volt, aki szüleivel és nagyszüleivel érkezett, ezzel is alátámasztva, hogy a természet szeretete, a kirándulás nem korhoz kötött. A negyven fős csapat legidősebb tagja pedig egy 73 éves hölgy volt, aki szintén probléma nélkül teljesítette a hatórás útvonalat. Az egyesület vezetői örömmel tapasztalták, hogy ilyen népszerűek voltak a kirándulások a szatmáriak körében, s azt ígérik, a jövőben is szerveznek még hasonló, nagyszabású akciókat.

A gyaloglást népszerűsítő napok utolsó mozzanata a hétfő délután megszervezett sportgyaloglás volt, melyen mintegy száz szatmári vett részt, minden korosztályt képviselve. A sportolás iránt érdeklődők Szatmárnémetiben a 25 Octombrie téren találkoztak, és egy hat kilométeres távot tettek meg közösen résztvevők. A gyerekkel érkező szülők, illetve az idősebb korosztály számára egy két kilométeres távot jelöltek ki a szervezők, hogy azt mindenki teljesíteni tudja. Volt olyan anyuka, aki hordozókendőben hozta gyermekét a gyaloglásra, a hat kilométeres távot a gyaloglók egy óra alatt teljesítették. A bemelegítést Melinda Donca irányításával végezték el, hogy mindennemű sérülést megelőzzenek. A sportgyaloglás egy olyan szabadtéri mozgásforma, melyet minden résztvevő nagyon élvez, és igencsak motiváló mindenkinek, főleg azok számára, akik nincsenek hozzászokva a rendszeres mozgáshoz. A programok szervezői ígérik, hogy a jövőben is megszervezik majd azokat a rendezvényeket, amelyek a gyaloglást népszerűsítik.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 7.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...