Néptáncest Avasújvárosban
Utoljára módositva: 2014-09-14 18:41:42

Az avasújvárosi MADISZ-szervezet néptánc- és népdaléneklési estet szervezett szeptember 13-án estére a községközponti falumúzeum udvarára.

Kicsinek bizonyult a tájház udvara, széles volt a jókedv szombat este

Szatmári, Nyárád-menti, mezőségi, sóvidéki táncokat és a helyiek által különösen kedvelt csárdást táncoltak a szombat esti táncház résztvevői az avasújvárosi tájház udvarán, de a népdal-repertoár még ennél is színesebb volt, tulajdonképpen minden olyan nótát elénekeltek, amihez épp kedvük támadt. Együtt daloltak borászok, nőszövetségi tagok, idősek és fiatalok egyaránt, a kíséretet és a talpalávalót a Désről érkezett Rezeda zenekar húzta, a hangulat csak éjfél után hagyott alább. Táncban a prímet a tizenkét fős avasújvárosi Bokréta néptánccsoport tagjai vitték. „Sorozatban már harmadjára szerveztük meg ezt a népi estet — mondta elportálunknak Kocsis Tünde, a MADISZ helyi szervezetének elnöke —, minden évben, szeptember második szombatján azért tartjuk ezt meg, hogy a helyi táncokat, avasi magyar népdalokat népszerűsítsük és a köztudatban megtartsuk.”

A tizenkét fős avasújvárosi Bokréta néptánccsoport

A rendezvény alkalmából a helyi Bakator Hegyközség borai is az asztalokra kerültek, száraztól édesig, fehértől vörösig mindenféle bort, mindenki találhatott ízlésének megfelelő szőlőlevet az este folyamán. A Tebécs Piroska által kemencében megsütött, házi zsírral megkent kenyérrel csillapíthatta éhét a közönség és a táncosok, az édesszájúak a Szabó Ida Nőszövetség tagjai által sütött fánkot kóstolgathatták. Ecettel savanyított borvíz várta a nem borra szomjazókat, de aki erősebb élményre vágyott, helyi főzésű gyümölcspálinkákból is válogathatott. Az idei avasújvárosi népi estet a helyi tanács, a Bakator Hegyközség, a Szabó Ida Nőszövetség, a Cereale Kft., Tatár Katalin, Bodnár Erzsébet, Majláth Enikő, Tebécs Piroska, Nyáguli Hajdú Szilvia, Kocsis Ferenc és Büte Pál támogatta.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...