Néptáncest Avasújvárosban
Utoljára módositva: 2014-09-14 18:41:42

Az avasújvárosi MADISZ-szervezet néptánc- és népdaléneklési estet szervezett szeptember 13-án estére a községközponti falumúzeum udvarára.

Kicsinek bizonyult a tájház udvara, széles volt a jókedv szombat este

Szatmári, Nyárád-menti, mezőségi, sóvidéki táncokat és a helyiek által különösen kedvelt csárdást táncoltak a szombat esti táncház résztvevői az avasújvárosi tájház udvarán, de a népdal-repertoár még ennél is színesebb volt, tulajdonképpen minden olyan nótát elénekeltek, amihez épp kedvük támadt. Együtt daloltak borászok, nőszövetségi tagok, idősek és fiatalok egyaránt, a kíséretet és a talpalávalót a Désről érkezett Rezeda zenekar húzta, a hangulat csak éjfél után hagyott alább. Táncban a prímet a tizenkét fős avasújvárosi Bokréta néptánccsoport tagjai vitték. „Sorozatban már harmadjára szerveztük meg ezt a népi estet — mondta elportálunknak Kocsis Tünde, a MADISZ helyi szervezetének elnöke —, minden évben, szeptember második szombatján azért tartjuk ezt meg, hogy a helyi táncokat, avasi magyar népdalokat népszerűsítsük és a köztudatban megtartsuk.”

A tizenkét fős avasújvárosi Bokréta néptánccsoport

A rendezvény alkalmából a helyi Bakator Hegyközség borai is az asztalokra kerültek, száraztól édesig, fehértől vörösig mindenféle bort, mindenki találhatott ízlésének megfelelő szőlőlevet az este folyamán. A Tebécs Piroska által kemencében megsütött, házi zsírral megkent kenyérrel csillapíthatta éhét a közönség és a táncosok, az édesszájúak a Szabó Ida Nőszövetség tagjai által sütött fánkot kóstolgathatták. Ecettel savanyított borvíz várta a nem borra szomjazókat, de aki erősebb élményre vágyott, helyi főzésű gyümölcspálinkákból is válogathatott. Az idei avasújvárosi népi estet a helyi tanács, a Bakator Hegyközség, a Szabó Ida Nőszövetség, a Cereale Kft., Tatár Katalin, Bodnár Erzsébet, Majláth Enikő, Tebécs Piroska, Nyáguli Hajdú Szilvia, Kocsis Ferenc és Büte Pál támogatta.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...