Néptáncest Avasújvárosban
Utoljára módositva: 2014-09-14 18:41:42

Az avasújvárosi MADISZ-szervezet néptánc- és népdaléneklési estet szervezett szeptember 13-án estére a községközponti falumúzeum udvarára.

Kicsinek bizonyult a tájház udvara, széles volt a jókedv szombat este

Szatmári, Nyárád-menti, mezőségi, sóvidéki táncokat és a helyiek által különösen kedvelt csárdást táncoltak a szombat esti táncház résztvevői az avasújvárosi tájház udvarán, de a népdal-repertoár még ennél is színesebb volt, tulajdonképpen minden olyan nótát elénekeltek, amihez épp kedvük támadt. Együtt daloltak borászok, nőszövetségi tagok, idősek és fiatalok egyaránt, a kíséretet és a talpalávalót a Désről érkezett Rezeda zenekar húzta, a hangulat csak éjfél után hagyott alább. Táncban a prímet a tizenkét fős avasújvárosi Bokréta néptánccsoport tagjai vitték. „Sorozatban már harmadjára szerveztük meg ezt a népi estet — mondta elportálunknak Kocsis Tünde, a MADISZ helyi szervezetének elnöke —, minden évben, szeptember második szombatján azért tartjuk ezt meg, hogy a helyi táncokat, avasi magyar népdalokat népszerűsítsük és a köztudatban megtartsuk.”

A tizenkét fős avasújvárosi Bokréta néptánccsoport

A rendezvény alkalmából a helyi Bakator Hegyközség borai is az asztalokra kerültek, száraztól édesig, fehértől vörösig mindenféle bort, mindenki találhatott ízlésének megfelelő szőlőlevet az este folyamán. A Tebécs Piroska által kemencében megsütött, házi zsírral megkent kenyérrel csillapíthatta éhét a közönség és a táncosok, az édesszájúak a Szabó Ida Nőszövetség tagjai által sütött fánkot kóstolgathatták. Ecettel savanyított borvíz várta a nem borra szomjazókat, de aki erősebb élményre vágyott, helyi főzésű gyümölcspálinkákból is válogathatott. Az idei avasújvárosi népi estet a helyi tanács, a Bakator Hegyközség, a Szabó Ida Nőszövetség, a Cereale Kft., Tatár Katalin, Bodnár Erzsébet, Majláth Enikő, Tebécs Piroska, Nyáguli Hajdú Szilvia, Kocsis Ferenc és Büte Pál támogatta.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 20.
Ha jogi ügyekben kell döntenie, most is bátran hagyatkozhat csalhatatlan belső megérzésére. A megfelelő pillanatban tudni fogja, mi a helyes.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...