Nevesítette a három jelöltet az igazságügyi minisztérium
Utoljára módositva: 2019-07-25 12:29:37

Daniel Horodniceanut, Cătălin-Laurenţiu Borcomant és Claudiu Dumitrescut javasolja az európai ügyészi tisztségre az igazságügyi minisztérium.

Az igazságügyi tárca szerdai közleménye értelmében kedden zárult le az európai ügyészi tisztségre pályázó jelöltek kiválasztásának utolsó szakasza, miután az utolsó jelölt is átesett az interjún.

 

‘A meghallgatásokat követően a bizottság három jelöltet választott ki, (…), akik névsor szerint a következők: Cătălin-Laurenţiu Borcoman, Constantin-Claudiu Dumitrescu és Daniel-Constantin Horodniceanu’ – mutat rá a tárca.

 

A közlemény szerint a megmérettetésre eredetileg feliratkozott nyolc jelentkező közül öten vettek részt az interjúkon, mivel két jelentkező visszalépett, egyet pedig, aki nem tett eleget a kiírt követelményeknek, a felvételi bizottság utasított el. A versenyben maradt jelentkezők közül négyen július 9-én estek át a meghallgatáson, az ötödik pedig július 23-án.

 

A tárca hangsúlyozza, hogy a jelöltek kiválasztása a törvényes előírásoknak megfelelően történt. A felvételi bizottság figyelembe vette a meghallgatás eredményeit, valamint a jelentkezők eddigi tevékenységét és szakmai eredményeit.

 

*** Cătălin-Laurenţiu Borcoman a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) brassói területi ügyosztályának vezetője volt.

 

*** Constantin-Claudiu Dumitrescu az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) keretében műküdő, az EU pénzügyi érdekei ellen elkövetett korrupciós bűncselekményekkel foglalkozó ügyosztály vezetője.

 

*** Daniel Horodniceanu 2015 és 2018 között vezette a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészséget. Második mandátumra is jelentkezett, azonban Tudorel Toader volt igazságügyi miniszter elutasította jelölését, akárcsak a legfőbb ügyészi tisztségre benyújtott jelentkezését is.

AGERPRES/( RO – szerző: Andreea ROTARU, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU, HU – szerkesztő: VALKAI Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:35
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...