Nincs akadálya a közreműködésnek, készülhet a pályázat
Utoljára módositva: 2012-03-29 08:26:50

Közvitát tartottak tegnap Börvelyben az Ecsedi-láp újjáélesztésével kapcsolatban. A község vezetése egy 30 hektáros területet bocsát a környezetvédelmi ügynökség rendelkezésére.

 

Júniusban nyújtanák be a határon átnyúló pályázatot

 

Az Ecsedi-láp újjáélesztése több szempontból is hasznos fejlődési lehetőséget kínál Börvely községnek. Elsősorban a turizmus tekintetében, hiszen a láp visszaállításával egy igencsak gazdag biodiverzitást lehetne kialakítani az őshonos növény- és állatfajokkal, amely minden bizonnyal nemcsak a szakavatott turisták érdeklődését keltené fel. Mindemellett a lápvidék kialakítása, annak fenntartása és a régi foglalkozások felelevenítése új munkahelyeket teremtene.

Ezzel kapcsolatban tartott tegnap közvitát a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség a Börvelyi Általános Iskolában. Az eseményen Kis Hajnalka polgármester üdvözölte a jelenlévőket, majd átadta a szót Békéssy Erzsébetnek, az ügynökség igazgatójának, aki elmondta, hogy az Ecsedi-láp rehabilitációjának érdekében egy pályázatot készítenek, amelyet júniusban nyújthatnak be a Hu-Ro-s projektkiírások következő szakaszában. A pályázat előtanulmányait Ioan Man, az ügynökség munkatársa vázolta fel egy power pointos vetítés keretében.

A projekt kapcsán múlt héten Nagyecseden járt az ügynökség vezetősége, ahol a helyi önkormányzat biztosította őket a projektben való részvételről, a városvezetőség egy tíz hektáros területet tud rendelkezésükre bocsátani. Ugyanitt megemlíthetjük, hogy Börvely esetében egy 30 hektáros területről van szó, a két földterületet egy csatornával fogják összekötni.

A közvitán elhangzottak alapján úgy tűnik, hogy a börvelyi önkormányzat részvételének sincs semmi akadálya, így – amennyiben az ügynökség sikeresen pályázik – legkésőbb jövőre elkezdődhet az Ecsedi-láp visszaállításának folyamata.

ifj. Deák Endre

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...