Nincs alpolgármester Pálfalván
Utoljára módositva: 2012-06-29 19:34:26

Paprikás volt a hangulat a Szatmárpálfalván, a helyi tanács június 29–én megtartott alakuló ülésén. A feszültség a prefektúra azon ügyes húzásának köszönhető, amivel megakadályozta az alpolgármester megválasztását.

A tanácsülésen semmissé kellett nyilvánítani az alpolgármester megválasztását

A tanácsülésen semmissé kellett nyilvánítani az alpolgármester megválasztását

A június 10–én megtartott önkormányzati választások után a hónap utolsó napjáig a törvény értelmében meg kell alakulniuk a helyi tanácsoknak. Ennek megfelelően június 29–én Szatmárpálfalván is alakuló ülésre hívták a tanácsosokat, a kormánybiztosi hivatalt Ramona Antonescu képviselte.

Lemaradt a napirendről

A kormánybiztosi hivatal képviselője fel is olvasta a napirendi pontokat, amit ellenvetés nélkül minden beiktatás előtt álló tanácsos megszavazott. Tették ezt azért, mert senki sem vette észre, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően az alpolgármester megválasztása nem szerepelt a felsorolt napirendi pontok között. Ezt követően pattant ki a botrány, mert az RMDSZ és a PD-L tanácsosai a község alpolgármesterét is meg akarták választani egy kalap alatt, míg a prefektúra képviselője figyelmeztette a jelenlévőket arra, hogy a kormánybiztos által kiadott napirendi pontok között ez nem szerepel. Erre az ülés megválasztott vezetője, Bontea Zenoviu (PD-L) elmondta, a törvény lehetőséget ad arra, hogy a tanács alakuló ülésén szavazzák meg az alpolgármesteri tisztséget betöltő személyt is. Mikor elkezdődött a szavazásra való készülődés, Antonescu ki is vonult a teremből – akit azonnal követtett az USL-frakció is.

Nem érvényes

A teremben maradt 6 RMDSZ-es és 3 PD-L-s tanácsos az USL-sek kivonulása ellenére is határozatképes maradt, megválasztotta az alpolgármestert, Bontea Zenoviu (PD-L) személyében. A közben elinduló telefonálgatásoknak is meglett az eredménye, mert a prefektúra jogtanácsosaival is felvette Nagy József a kapcsolatot, akivel azt közölték, hogy abban az esetben, ha nem nyilvánítják semmisnek az alpolgármesteri választást, bírósági úton támadják meg a kinevezést. Értesüléseink szerint az USL mindenáron az elég erőszakosan kampányoló Valeriu Şuta, eddigi alpolgármesterhez ragaszkodik – a község lakosai és a tanácsosok viszont nem. Egyesek szerint a háttérben zajló, és még el nem csitult politikai egyezkedésekben keresendő annak az oka, hogy késleltetni kell Pálfalván az alpolgármester megválasztását. Egyelőre nem tudják mikor választanak a községben alpolgármestert, de amíg ez megtörténik, a polgármester látja el az előbbi teendőit is.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...