Nincs, ki virágot ültessen
Utoljára módositva: 2014-04-02 08:56:29

Beköszöntött az április, de még mindig nem tudni, ki fog virágokat ültetni a szatmárnémeti parkokban. Sőt, azt sem tudni még, milyen növények kerülnek a közterületekre.

 

Már készítik a palántákat a Florisal kertészetének üvegházában

Egy elrontott közbeszerzési pályázat miatt nem lehetett eredményt hirdetni, így nem is találhattak gazdára a szatmárnémeti zöldövezetek. Ebben az évben is úgy kezelte volna ezeket a városvezetés, ahogyan ezt korábban is tette, a zöldövezetek szempontjából öt részre osztva a megyeszékhelyet, külön a Kossuth-kerttel. Tavaly év végén csak annyit lehetett tudni, hogy ez utóbbit a városi piacokkal és a fizetéses parkolókkal is foglalkozó Közterület-fenntartó (ADP) vette volna kezelésbe, ám a város többi zöldövezetét magáncégek tartották volna karban, átalánydíjas rendszerben. Jelenleg viszont úgy áll a helyzet, hogy nincs ki a füvet nyírja, a fákat gondozza és a virágokat ültesse a szabálytalannak nyilvánított közbeszerzési pályázat miatt, egyelőre gazdátlanok a szatmárnémeti zöldövezetek.

 

Egyedül, tíz helyett

 

Szénási Angéla, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Közterület-fenntartó és Közszolgáltatói Osztályának tanácsosa lapunknak elmondta, szó sincs arról, hogy „parlagon” maradnának a szatmárnémeti parkok, úgy szervezik a dolgot, hogy ha eljön az ideje, az ADP képes legyen kezelni azt a helyzetet, amellyel eddig tíz kertészcég — köztük a nagy kapacitásokkal rendelkező Florisal — foglalkozott. Eddig úgy néz ki, hogy a Florisalnak, a város köztisztaságának fenntartásával is megbízott cégnek idén talán csak annyi dolga marad, hogy a kiültetni szándékozott palántákat biztosítja, hiszen a piacról ugyanilyen árban nem lesz lehetőség beszerezni azt az óriási mennyiséget, amelyre szükség van.

 

Sok lesz a tennivaló

 

Nagyon fel kell készülnie az ADP-nek arra, hogy el tudja látni ezt a feladatát — a többi már meglévő mellett —, hiszen a szatmárnémeti virágágyásokba több ezer egynyári virágnak kell kikerülnie két hónap alatt, a villanyoszlopokra mályvát kell rakniuk a közterület-fenntartó embereinek, fákat, díszcserjéket kell ültetniük, és a meglévőket pedig nyesniük.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...