Nincs, ki virágot ültessen
Utoljára módositva: 2014-04-02 08:56:29

Beköszöntött az április, de még mindig nem tudni, ki fog virágokat ültetni a szatmárnémeti parkokban. Sőt, azt sem tudni még, milyen növények kerülnek a közterületekre.

 

Már készítik a palántákat a Florisal kertészetének üvegházában

Egy elrontott közbeszerzési pályázat miatt nem lehetett eredményt hirdetni, így nem is találhattak gazdára a szatmárnémeti zöldövezetek. Ebben az évben is úgy kezelte volna ezeket a városvezetés, ahogyan ezt korábban is tette, a zöldövezetek szempontjából öt részre osztva a megyeszékhelyet, külön a Kossuth-kerttel. Tavaly év végén csak annyit lehetett tudni, hogy ez utóbbit a városi piacokkal és a fizetéses parkolókkal is foglalkozó Közterület-fenntartó (ADP) vette volna kezelésbe, ám a város többi zöldövezetét magáncégek tartották volna karban, átalánydíjas rendszerben. Jelenleg viszont úgy áll a helyzet, hogy nincs ki a füvet nyírja, a fákat gondozza és a virágokat ültesse a szabálytalannak nyilvánított közbeszerzési pályázat miatt, egyelőre gazdátlanok a szatmárnémeti zöldövezetek.

 

Egyedül, tíz helyett

 

Szénási Angéla, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Közterület-fenntartó és Közszolgáltatói Osztályának tanácsosa lapunknak elmondta, szó sincs arról, hogy „parlagon” maradnának a szatmárnémeti parkok, úgy szervezik a dolgot, hogy ha eljön az ideje, az ADP képes legyen kezelni azt a helyzetet, amellyel eddig tíz kertészcég — köztük a nagy kapacitásokkal rendelkező Florisal — foglalkozott. Eddig úgy néz ki, hogy a Florisalnak, a város köztisztaságának fenntartásával is megbízott cégnek idén talán csak annyi dolga marad, hogy a kiültetni szándékozott palántákat biztosítja, hiszen a piacról ugyanilyen árban nem lesz lehetőség beszerezni azt az óriási mennyiséget, amelyre szükség van.

 

Sok lesz a tennivaló

 

Nagyon fel kell készülnie az ADP-nek arra, hogy el tudja látni ezt a feladatát — a többi már meglévő mellett —, hiszen a szatmárnémeti virágágyásokba több ezer egynyári virágnak kell kikerülnie két hónap alatt, a villanyoszlopokra mályvát kell rakniuk a közterület-fenntartó embereinek, fákat, díszcserjéket kell ültetniük, és a meglévőket pedig nyesniük.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 17.
Ha mostanában új vállalkozásba kezdett, itt az ideje, hogy levonja a tanulságot és kijavítsa a nyilvánvaló hibákat, hogy hamarosan elérhesse, amit tervezett.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 17.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...