Nincs, ki virágot ültessen
Utoljára módositva: 2014-04-02 08:56:29

Beköszöntött az április, de még mindig nem tudni, ki fog virágokat ültetni a szatmárnémeti parkokban. Sőt, azt sem tudni még, milyen növények kerülnek a közterületekre.

 

Már készítik a palántákat a Florisal kertészetének üvegházában

Egy elrontott közbeszerzési pályázat miatt nem lehetett eredményt hirdetni, így nem is találhattak gazdára a szatmárnémeti zöldövezetek. Ebben az évben is úgy kezelte volna ezeket a városvezetés, ahogyan ezt korábban is tette, a zöldövezetek szempontjából öt részre osztva a megyeszékhelyet, külön a Kossuth-kerttel. Tavaly év végén csak annyit lehetett tudni, hogy ez utóbbit a városi piacokkal és a fizetéses parkolókkal is foglalkozó Közterület-fenntartó (ADP) vette volna kezelésbe, ám a város többi zöldövezetét magáncégek tartották volna karban, átalánydíjas rendszerben. Jelenleg viszont úgy áll a helyzet, hogy nincs ki a füvet nyírja, a fákat gondozza és a virágokat ültesse a szabálytalannak nyilvánított közbeszerzési pályázat miatt, egyelőre gazdátlanok a szatmárnémeti zöldövezetek.

 

Egyedül, tíz helyett

 

Szénási Angéla, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Közterület-fenntartó és Közszolgáltatói Osztályának tanácsosa lapunknak elmondta, szó sincs arról, hogy „parlagon” maradnának a szatmárnémeti parkok, úgy szervezik a dolgot, hogy ha eljön az ideje, az ADP képes legyen kezelni azt a helyzetet, amellyel eddig tíz kertészcég — köztük a nagy kapacitásokkal rendelkező Florisal — foglalkozott. Eddig úgy néz ki, hogy a Florisalnak, a város köztisztaságának fenntartásával is megbízott cégnek idén talán csak annyi dolga marad, hogy a kiültetni szándékozott palántákat biztosítja, hiszen a piacról ugyanilyen árban nem lesz lehetőség beszerezni azt az óriási mennyiséget, amelyre szükség van.

 

Sok lesz a tennivaló

 

Nagyon fel kell készülnie az ADP-nek arra, hogy el tudja látni ezt a feladatát — a többi már meglévő mellett —, hiszen a szatmárnémeti virágágyásokba több ezer egynyári virágnak kell kikerülnie két hónap alatt, a villanyoszlopokra mályvát kell rakniuk a közterület-fenntartó embereinek, fákat, díszcserjéket kell ültetniük, és a meglévőket pedig nyesniük.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 20:55
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...