Nincs magyar–magyar összefogás
Utoljára módositva: 2012-04-11 06:41:41

Az RMDSZ, az EMNP és a MPP között nem jött létre a megállapodás, hogy közös polgármesterjelöltet állítsanak Szatmárnémetiben.

 

 

Gnandt Zoltán, Zatykó Gyula és Tivadar Dénes a sajtótájékoztatón

A három párt képviselői pénteken több mint két és fél órát tárgyaltak arról, hogy miként lenne lehetséges, hogy közös polgármesterjelöltet állítsanak Szatmárnémetiben, elkerülve így annak a veszélyét, hogy külön–külön indulva, megosztva a magyar szavazókat, egy román párt jelöltje kerüljön a polgármesteri székbe. Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt partiumi elnöke, országos alelnök elmondta, hogy pártja előbb egy eddig nem kompromittált, pártfunkciót be nem töltött, fiatal személyben gondolkodik, de koalíciós megállapodás esetén azon is elgondolkodna, hogy a három logó alatt Ilyés Gyulát támogassa.

 

Tegnap — mivel éjfélig lehetett bejegyeztetni a hármas logót — Zatykóék újra várták az RMDSZ képviselőit, hogy ismertessék álláspontjukat. Az RMDSZ képviselőivel nem tudtak tárgyalni, amiből arra következtettek, hogy az RMDSZ nem hajlandó folytatni a tárgyalásokat. Kérdésünkre Kereskényi Gábor, az RMDSZ Szatmárnémeti szervezetének elnöke elmondta: „Amint azt már többször elmondtuk, az RMDSZ–nek megvan a maga jelöltje, akit nem politikai, hanem szakmai alapon választottak ki. Az EMNP nem jött olyan javaslatokkal, amelyek a tárgyalás tárgyát képezhették volna. Konkrét személyről sem beszéltek. Egy–két hét alatt nem lehet olyan jelöltet találni, akinek van elegendő tapasztalata a közigazgatásban, aki képes ellátni a polgármesteri teendőket és azt meg is választják, fogalmazott kereskényi, majd hozzátette: az RMDSZ a Néppárt súlyának megfelelően tanácsosi helyeket ajánlhatott volna fel az EMNP-nek.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...