Nő a minimálbér és közlekedési bírság is
Utoljára módositva: 2014-06-30 19:53:48

Július elsejétől 50 lejjel nő a minimálbér, ez pedig maga után vonja a közlekedési bírságok növelését is, a büntetőpontok értékét ugyanis a bruttó minimálbér alapján határozzák meg, egy pont egyenlő annak 10 százalékával.

Egy év alatt már kétszer nőtt a büntetőpont értéke

Mivel júliustól 850 lejről 900 lejre növelik a minimálbért, a büntetőpont értéke 85 lejről 90 lejre nő, ez pedig azt jelenti, hogy a közlekedési szabálysértések miatt kiszabható legalacsonyabb összeg 180, míg a legmagasabb büntetés 1800 lej lesz. Az elmúlt egy évben már kétszer nőttek a közlekedési bírságok, mindkét alkalommal büntetőpontonként 5-5 lejjel. Szintén mától a lakosság két százalékkal fizet többet a földgázért, ez októbertől újabb 3 százalékkal drágul. Az elektromos áram ára mától 1,89 százalékkal nő, de az Országos Energia Ügynökség (ANRE) közleménye szerint több adó együttes csökkentése miatt átlagosan 2,6 százalékkal kisebb villanyszámlát fizetnek a háztartások.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 24.
Találkozik valakivel, akinek úgy érzi, bármit el tudna mesélni saját belső érzéseiről. Az ilyen kitárulkozások rendkívül fontosak mindenki számára!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...