Nő a minimálbér és közlekedési bírság is
Utoljára módositva: 2014-06-30 19:53:48

Július elsejétől 50 lejjel nő a minimálbér, ez pedig maga után vonja a közlekedési bírságok növelését is, a büntetőpontok értékét ugyanis a bruttó minimálbér alapján határozzák meg, egy pont egyenlő annak 10 százalékával.

Egy év alatt már kétszer nőtt a büntetőpont értéke

Mivel júliustól 850 lejről 900 lejre növelik a minimálbért, a büntetőpont értéke 85 lejről 90 lejre nő, ez pedig azt jelenti, hogy a közlekedési szabálysértések miatt kiszabható legalacsonyabb összeg 180, míg a legmagasabb büntetés 1800 lej lesz. Az elmúlt egy évben már kétszer nőttek a közlekedési bírságok, mindkét alkalommal büntetőpontonként 5-5 lejjel. Szintén mától a lakosság két százalékkal fizet többet a földgázért, ez októbertől újabb 3 százalékkal drágul. Az elektromos áram ára mától 1,89 százalékkal nő, de az Országos Energia Ügynökség (ANRE) közleménye szerint több adó együttes csökkentése miatt átlagosan 2,6 százalékkal kisebb villanyszámlát fizetnek a háztartások.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...