Nő a minimálbér és közlekedési bírság is
Utoljára módositva: 2014-06-30 19:53:48

Július elsejétől 50 lejjel nő a minimálbér, ez pedig maga után vonja a közlekedési bírságok növelését is, a büntetőpontok értékét ugyanis a bruttó minimálbér alapján határozzák meg, egy pont egyenlő annak 10 százalékával.

Egy év alatt már kétszer nőtt a büntetőpont értéke

Mivel júliustól 850 lejről 900 lejre növelik a minimálbért, a büntetőpont értéke 85 lejről 90 lejre nő, ez pedig azt jelenti, hogy a közlekedési szabálysértések miatt kiszabható legalacsonyabb összeg 180, míg a legmagasabb büntetés 1800 lej lesz. Az elmúlt egy évben már kétszer nőttek a közlekedési bírságok, mindkét alkalommal büntetőpontonként 5-5 lejjel. Szintén mától a lakosság két százalékkal fizet többet a földgázért, ez októbertől újabb 3 százalékkal drágul. Az elektromos áram ára mától 1,89 százalékkal nő, de az Országos Energia Ügynökség (ANRE) közleménye szerint több adó együttes csökkentése miatt átlagosan 2,6 százalékkal kisebb villanyszámlát fizetnek a háztartások.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...