Női szerepek és megélésük
Utoljára módositva: 2017-09-26 08:58:49

Nőnek lenni jó — úgy általában jó, de hogy hogyan is éljük meg női szerepeinket (s ugyan biza melyek ezek a szerepek manapság), és hogyan teljesedünk ki nőiességünkben, arról sokat lehet beszélni.

És beszél is a női titkok és érzések egyik legjobb ismerője, Spitzer Gyöngyi — művésznevén: „Soma Mamagésa” — énekes, előadóművész, műsorvezető, újságíró, életszemléleti tanácsadó és spirituális tanító; október 4-én a Dinu Lipatti Filharmóniában 18 órától a maga egyedi, somás stílusában kendőzetlenül firtatja: mit is jelent nőnek lenni a XXI. században, s hogy tényleg megváltoztak-e a századok alatt a viszonyok, és a nő valóban az lehet-e, ami lenni szeretne. „Ha a női szerepekről beszélünk, alapvetően a klasszikus szerepek jutnak eszünkbe: anya, feleség vagy társ — ezek a szerepek természetesen egymásra hatnak, és sokszor egymásba is folynak, ahogyan egy alma szelete az egész alma tulajdonságait magában hordozza. Ám napjainkban szépen lassan felszínre kerül mindaz, amit és ahogy a XXI. századi nő megél — ő ugyanis már telve van mindazzal, amit az elmúlt századok alatt élő elődei nem élhettek meg, nem teljesíthettek ki. Hiszen csak akkor élünk teljes életet, ha a bennünk lakozó szerepeket felismerjük, s kibontjuk őket, utat engedünk nekik” — vallja Soma, aki meghívói, az RMDSZ Szatmár megyei nőszervezetének kérésére az idei mellrák elleni világnap fő fővédnöke is lesz Szatmárnémetiben. „Soma előadása nőknek szól nőkről, rólad, rólam, rólunk. Gyere el te is, és dobj be egy gyöngyszemet minden harcot elvesztett beteg nőtársunkért! Rózsaszín szalag viselésével és egy közös estével tesszük az idei október 4-ét felejthetetlenné” — fogalmaz a szervezetet vezető Major Melinda. Jegyek az RMDSZ szatmárnémeti székházában (Mihai Viteazul utca 10., telefon: 0746547470 és 0751840869), illetve a biletmaster.ro oldalon vásárolhatók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 19.
Most tisztázhatja azokat a problémákat barátaival vagy ismerőseivel, amelyek érzése szerint a mostani félreértéseket generálták.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...