Női szerepek és megélésük
Utoljára módositva: 2017-09-26 08:58:49

Nőnek lenni jó — úgy általában jó, de hogy hogyan is éljük meg női szerepeinket (s ugyan biza melyek ezek a szerepek manapság), és hogyan teljesedünk ki nőiességünkben, arról sokat lehet beszélni.

És beszél is a női titkok és érzések egyik legjobb ismerője, Spitzer Gyöngyi — művésznevén: „Soma Mamagésa” — énekes, előadóművész, műsorvezető, újságíró, életszemléleti tanácsadó és spirituális tanító; október 4-én a Dinu Lipatti Filharmóniában 18 órától a maga egyedi, somás stílusában kendőzetlenül firtatja: mit is jelent nőnek lenni a XXI. században, s hogy tényleg megváltoztak-e a századok alatt a viszonyok, és a nő valóban az lehet-e, ami lenni szeretne. „Ha a női szerepekről beszélünk, alapvetően a klasszikus szerepek jutnak eszünkbe: anya, feleség vagy társ — ezek a szerepek természetesen egymásra hatnak, és sokszor egymásba is folynak, ahogyan egy alma szelete az egész alma tulajdonságait magában hordozza. Ám napjainkban szépen lassan felszínre kerül mindaz, amit és ahogy a XXI. századi nő megél — ő ugyanis már telve van mindazzal, amit az elmúlt századok alatt élő elődei nem élhettek meg, nem teljesíthettek ki. Hiszen csak akkor élünk teljes életet, ha a bennünk lakozó szerepeket felismerjük, s kibontjuk őket, utat engedünk nekik” — vallja Soma, aki meghívói, az RMDSZ Szatmár megyei nőszervezetének kérésére az idei mellrák elleni világnap fő fővédnöke is lesz Szatmárnémetiben. „Soma előadása nőknek szól nőkről, rólad, rólam, rólunk. Gyere el te is, és dobj be egy gyöngyszemet minden harcot elvesztett beteg nőtársunkért! Rózsaszín szalag viselésével és egy közös estével tesszük az idei október 4-ét felejthetetlenné” — fogalmaz a szervezetet vezető Major Melinda. Jegyek az RMDSZ szatmárnémeti székházában (Mihai Viteazul utca 10., telefon: 0746547470 és 0751840869), illetve a biletmaster.ro oldalon vásárolhatók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...