Nőnapon minden rendben
Utoljára módositva: 2018-03-08 12:22:08

Nőnapon, amikor annyi szép virággal és ajándékkal halmozzák el a férfiak a nőket, úgy tűnik, minden rendben van. A hétköznapok mégis arról vallanak, hogy a huszonegyedik században élő férfiak és nők olyan érzelmi problémákkal küzdenek, amelyekre a szakemberek sem találják a megoldást. Mind a férfiak, mind a nők próbálják elmaszkolni ezeket a problémákat, de a látszatot éppen amiatt nem lehet sokáig fenntartani, mert mások is hasonló problémákkal küzdenek, a sok hasonlóság pedig egy idő után egyenruhának tűnik. Arra törekednek, hogy a külsőségek legyenek rendben, mintha igaz lenne, hogy ami belül dúl, az belül marad. A külsőségek ma már könnyen megváltoztathatók. Vannak eszközök a fiatalság látszatának a megtartására. A lányok igyekeznek korán felnőttekké válni, az anyukák mindent megtesznek a lányos kinézetért. A lányok önállóságra való törekvése a függetlenség megszerzését célozza, az anyukák fiatalkor utáni vágyakozása — bár felülírja a valóságot — látszatmegnyugvást jelent.

Az élet mindennapi élményét a rohanás és a verseny jellemzi, s ebből nem maradnak ki a nők sem. A nők is arra törekednek, hogy kialakuljon a pénzhez való érzelmi viszony, és irányításuk alá kerüljön a jólét érzelmi kezelése. A társasági beszélgetések már a nők körében is legtöbbször a pénz körül forognak: hova jár a gyerek iskolába, hol sportol, hány nyelvet beszél, hova megy majd főiskolára… Senki nem beszél arról, hogy az élete örömtelen, túlhajszolt, hogy hiányzik az érzelmi kapcsolat, a közelség, az érintés…

Ma már a nők igyekeznek függetlenül növelni az életszínvonalukat, kiépíteni életútjukat. Mivel ez nem egyszerű, egyre nagyobb feszültség alakul ki közvetlen környezetükkel, egy idealizált, tudattalan és érzelmekben hiányos kép alakul ki bennük.

Érti-e egymást a férfi és a nő?

Az látszik, hogy egyre kevesebbet figyelnek egymásra. Mind a férfinak, mind a nőnek felelőssége van az egyre aggasztóbb helyzet kialakulásában (kihűlnek a vágyak, az érzések). Ezen a téren a múltban kell keresni a hibát. Vissza kell pörgetni az időt addig, amikor elkezdődött az érzelmi kifáradás, amikor a férfi és a nő egyre ritkábban ölelte meg egymást, amikor a nők megalkották a saját működési szabályaikat úgy, hogy azok nem mindig párosultak a férfiak szabályaival, emiatt ritkultak a találkozási pontok.

Meg akarja-e érteni egymást a férfi és a nő? Elegendő-e a virág és az ajándék? Nőnapon divatossá váltak a munkahelyi bulik. Férj és feleség sokszor külön ünnepel. Amikor hazamennek, van virág és ajándék — ha van —, aztán minden megy tovább. Nagyon nincs rendben valami ott, ahol a nőnap évente egy napra korlátozódik, ahol egy csokor virág és egy ajándék jelzi azt, hogy minden rendben van.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...