Nőnapon minden rendben
Utoljára módositva: 2018-03-08 12:22:08

Nőnapon, amikor annyi szép virággal és ajándékkal halmozzák el a férfiak a nőket, úgy tűnik, minden rendben van. A hétköznapok mégis arról vallanak, hogy a huszonegyedik században élő férfiak és nők olyan érzelmi problémákkal küzdenek, amelyekre a szakemberek sem találják a megoldást. Mind a férfiak, mind a nők próbálják elmaszkolni ezeket a problémákat, de a látszatot éppen amiatt nem lehet sokáig fenntartani, mert mások is hasonló problémákkal küzdenek, a sok hasonlóság pedig egy idő után egyenruhának tűnik. Arra törekednek, hogy a külsőségek legyenek rendben, mintha igaz lenne, hogy ami belül dúl, az belül marad. A külsőségek ma már könnyen megváltoztathatók. Vannak eszközök a fiatalság látszatának a megtartására. A lányok igyekeznek korán felnőttekké válni, az anyukák mindent megtesznek a lányos kinézetért. A lányok önállóságra való törekvése a függetlenség megszerzését célozza, az anyukák fiatalkor utáni vágyakozása — bár felülírja a valóságot — látszatmegnyugvást jelent.

Az élet mindennapi élményét a rohanás és a verseny jellemzi, s ebből nem maradnak ki a nők sem. A nők is arra törekednek, hogy kialakuljon a pénzhez való érzelmi viszony, és irányításuk alá kerüljön a jólét érzelmi kezelése. A társasági beszélgetések már a nők körében is legtöbbször a pénz körül forognak: hova jár a gyerek iskolába, hol sportol, hány nyelvet beszél, hova megy majd főiskolára… Senki nem beszél arról, hogy az élete örömtelen, túlhajszolt, hogy hiányzik az érzelmi kapcsolat, a közelség, az érintés…

Ma már a nők igyekeznek függetlenül növelni az életszínvonalukat, kiépíteni életútjukat. Mivel ez nem egyszerű, egyre nagyobb feszültség alakul ki közvetlen környezetükkel, egy idealizált, tudattalan és érzelmekben hiányos kép alakul ki bennük.

Érti-e egymást a férfi és a nő?

Az látszik, hogy egyre kevesebbet figyelnek egymásra. Mind a férfinak, mind a nőnek felelőssége van az egyre aggasztóbb helyzet kialakulásában (kihűlnek a vágyak, az érzések). Ezen a téren a múltban kell keresni a hibát. Vissza kell pörgetni az időt addig, amikor elkezdődött az érzelmi kifáradás, amikor a férfi és a nő egyre ritkábban ölelte meg egymást, amikor a nők megalkották a saját működési szabályaikat úgy, hogy azok nem mindig párosultak a férfiak szabályaival, emiatt ritkultak a találkozási pontok.

Meg akarja-e érteni egymást a férfi és a nő? Elegendő-e a virág és az ajándék? Nőnapon divatossá váltak a munkahelyi bulik. Férj és feleség sokszor külön ünnepel. Amikor hazamennek, van virág és ajándék — ha van —, aztán minden megy tovább. Nagyon nincs rendben valami ott, ahol a nőnap évente egy napra korlátozódik, ahol egy csokor virág és egy ajándék jelzi azt, hogy minden rendben van.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Peppermint: A bosszú angyala
Ma, 18:40
Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Az apáca
Ma, 20:40
A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba. Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek bizton
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...