Nőtt a parajdi sóbánya látogatóinak száma
Utoljára módositva: 2019-09-03 08:52:48

Az év kezdete óta több mint félmillióan fordultak meg a parajdi sóbányában. A látogatók száma nőtt a tavalyihoz képest – derül ki Seprődi Zoltán bányaigazgató hétfői beszámolójából.

Seprődi arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy január elejétől augusztus végéig 523.129-en léptek be a sóbányába. A tavalyi esztendőhöz képest minden hónapban nőtt a látogatók száma, kivételt csak március képezett ez alól: tavaly februárban például 19.875, míg idén februárban 26.100 személy fordult meg a létesítményben.

A legnagyobb turistaszámot augusztusban regisztrálták: ekkor 160.645-en látogatták meg a bányát (2018 augusztusában ez a szám 151.210 volt).

Seprődi Zoltán szerint idén a látogatók év végi létszáma is meg fogja haladni a tavalyi értéket (2018-ban összesen 656.697-en fordultak meg a parajdi sóbányában).

A növekvő tendencia egyik oka az üdülési jegyek használata lehet, de az is, hogy a 120 méteres mélységben található turisztikai és gyógykezelési létesítmény ország- és világszerte egyre ismertebb. A legtöbb látogató Romániából, Magyarországról és a Moldovai Köztársaságból érkezik.

A jó időnek köszönhetően ezen a nyáron sokan keresték fel a parajdi sósvizű strandot is: 80.353 belépőt regisztráltak, ez 5000-rel több, mint a tavaly nyári látogatók száma.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...