Nőtt a románok száma Nagy-Britanniában
Utoljára módositva: 2018-05-25 16:48:07

A legtöbben Nagy-Britanniában – a britek után – a lengyelek vannak, a második legnépesebb közösség pedig a románoké.

Kiadta friss statisztikáit a Nagy-Britanniában élő külföldiekről a brit nemzeti statisztikai hivatal, amelyből az derül ki, hogy a lengyelek után a románok a legnépesebb nem brit népcsoport a szigetországban – írja a BBC. Az adatok szerint 2016-ról 2017-re 25 százalékkal nőtt a Nagy-Britanniában élő románok száma, elérve a 411 ezret, míg a legtöbb bevándorlót még mindig a lengyelek adják, ők több mint egy millióan élnek az országban. A harmadik legtöbben Írországból érkeznek Nagy-Britanniába, ők 350 ezren vannak, de nem sokkal lemaradva követik őket az indiaiak, 346 ezerrel. A brit statisztikai hivatal szerint a magyar közösség a 16. legnépesebb a szigetországban, összesen 98 ezer fővel. Az Egyesült Királyság összesen 65 millió 176 ezer lakója közül egyébként 6,2 millióan nem helyi állampolgárok. Ez a szám évről évre növekszik. A brit kormány célja, hogy minden évben százezer alatt tartsa a betelepülők éves számának növekedését. Az adatok azt mutatják, hogy a Brexit ellenére Nagy-Britannia továbbra is népszerű bevándorlási célpont. Míg korábban olyan becslések láttak napvilágot, amelyek szerint az EU-s polgárok kezdenek elfordulni az EU-ból távozó Nagy-Britanniától, a most közzétett adatok azt mutatják, hogy az utóbbi 12 hónapban kétszer annyi – negyven ezer – EU-s polgár kért brit állampolgárságot, mint egy évvel korábban. Ez arra utal, hogy a szigetországban élő EU-s polgárok jó része biztos akar lenni abban, hogy a kilépés után sem kell elhagynia az országot.illetve, hogy a hatóságok nem korlátozzák a nekik járó juttatásokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...