Nőtt az import és az export értéke
Utoljára módositva: 2019-07-22 15:07:22

Az idei év januárja és áprilisa között 4,9%-kal nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest a Románia által az Európai Unió 27 országába exportált áruk értéke, az uniós import értéke pedig 7,5%-kal emelkedett, derül ki az Országos Statisztikai Hivatal (INS) adatsorából.

A Románia által a többi uniós országba exportált javak az összexport 77,6%-át teszik ki.

A legtöbb árut Németországba exportálta Románia (az export 23,3%-át), majd Olaszország következik az exportált áru 11,1%-ával és Franciaország 7,4%-kal.

Az INS szerint január és április között a FOB (free on board – költségmentesen a hajó fedélzetén) típusú export értéke 23,066 milliárd euróra rúgott, ami 3,8%-os növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Az import értéke 28,108 milliárd euróra rúgott az említett időszakban, azaz 8,3%-kal volt magasabb, mint az előző év első négy hónapjában. Az unión belüli import értéke az összes lebonyolított import 75,2%-át tette ki.

A legtöbb árut Németországból importálta Románia (az import 19,9%-át), majd Olaszország következik az import 9,2%-ával és Magyarország 7,2%-kal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...