Nőtt az infláció, drágult a megélhetés
Utoljára módositva: 2017-11-11 09:56:41

A fogyasztói árak tovább növekedtek októberben, ugyanakkor az éves infláció 2,6 százalékra nőtt a szeptemberi 1,8 százalékhoz képest, annak hatására, hogy az élelmiszerek ára 3,52, míg a nem élelmiszeripari termékek árai 3,26 százalékkal emelkedtek, derül ki az Országos Statisztikai Intézet által közzétett adatokból.

Eszerint szeptemberhez képest 6,67 százalékkal, 2016 decemberéhez képest pedig 2,09 százalékkal drágult a friss, illetve konzervzöldségek ára, a burgonya szeptemberhez képest 5,41 százalékkal kerül többe, míg tavaly decemberhez képest 10,78 százalékkal lett olcsóbb. A friss zöldségek szeptemberhez és decemberhez képest is több mint 6 százalékos drágulást regisztráltak, a citrusfélék pedig szeptemberhez képest 1,16 százalékkal olcsóbbak, ám a tavalyi év végi árakhoz képest 21 százalékkal kerülnek többe. A vaj szeptemberhez képest 4,8 százalékkal kerül többe, decemberhez viszonyítva pedig 11,86%-kal drágult. A tojás egy hónap alatt 6,63 százalékkal drágult, míg tavaly decemberhez képest 3,84 százalékkal kerül többe. Az üzemanyagok szeptemberhez képest 3,47%-kal nőttek, míg 2016 decemberéhez képest 1,94%-kal, ugyanakkor a gáz és az elektromos áram szeptemberhez képest 4,15 százalékkal, míg az előző év decemberéhez képest 7,7 százalékkal drágult.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...