Növekszik a tűzesetek száma
Utoljára módositva: 2014-02-12 10:35:24

A kémények nem megfelelő tisztítása miatt növekvőben van megyénkben a tűzesetek száma. A prefektus hatékony fellépést vár a hatóságoktól.

 

Eugeniu Avram prefektust egy munkamegbeszélés során arról tájékoztatták, hogy az elmúlt időszakban megnőtt a lakosok otthonaiban a tűzesetek száma, elsősorban a nem megfelelően karbantartott kémények miatt. Annak érdekében, hogy a hasonló tűzeseteket megelőzzék, a prefektus kihangsúlyozta a fűtőtestek és a kémények ellenőrzésének fontosságát. A kormánybiztos azt kérte a polgármesterektől, hogy szervezzenek ellenőrzési akciót a lakosok otthonaiban, ugyanakkor ahol nincs kéményseprő a településen, igyekezzenek a lehető legrövidebb időn belül megoldást találni erre a problémára, kössenek szerződést erre a tevékenységre szakosodott cégekkel, s adjanak anyagi támogatást a rászoruló családoknak.

Fontos a kéményseprés

A Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének közleményéből kiderül, hogy fontos a kémények ventilációjának biztosítása, a szén-monoxid távozását szolgáló nyílások karbantartása, tisztítása. Lényeges dolog az, hogy a kéményeket évente legalább 1 alkalommal ki kell tisztíttatni kéményseprővel vagy az erre a munkára szakosodott cég munkatársaival. Erre a tűzeseteket és gázfulladásos baleseteket megelőző beavatkozásra a polgárok személyi biztonsága miatt van szükség. A tűzoltók figyelmeztetnek arra, hogy a tetőszerkezet esetén 10 centiméteres távolságot kell hagyni a tető külső része és a gyúlékony alkotóelemek között; ezen kívül nem szabad a kéménybe semmilyen gyúlékony elemet beépíteni. Javasolt, hogy a padlásokon meszeljék le a kéményeket, így hamarabb szembetűnik, ha füstölni kezd. A szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy a kéményeknek 50-80 centiméter magasaknak kell lenniük a háztetőn, s kötelező módon le kell vakolni őket. A fémkéményeket a faszerkezettől legkevesebb 70 centiméterre kell elhelyezni. Tűzeset észlelése esetén a 112-es sürgősségi telefonszámot kel hívni, hogy a tűzoltók a lehető legrövidebb időn belül közbe tudjanak avatkozni. A tűzvédelmi előírásokról bővebben a www.igsu.ro, www.isusatumare.ro/informarepreventivă! honlapokon lehet olvasni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...