Növekvő parkolási bevételek
Utoljára módositva: 2018-05-23 10:13:24

Az idei évtől bevezetett új szabályok és a kiterjesztett fizetős övezet következtében nagymértékben nőttek a szatmárnémeti parkolási felügyelet bevételei a tavalyi első negyedévhez képest.

A városközponti fizetős körzet B-övezetekre kiváltott félórás parkolójegyei kivételével minden más típusú termékéből többet adott el idén a szatmárnémeti parkolási felügyelet, mint tavaly. A legnagyobb bevételnövekedést az év első négy hónapjában — a tavalyi év azonos időszakához képest — a fizetős övezetben élők bérletei generálták, ez esetben közel 150 százalékos az idei többlet.

A-övezetben nincs bérlet

Mint ismert, ettől az évtől több helyen kell fizetni a parkolásért Szatmárnémetiben, mint a tavalyi év végéig kellett, illetve most már alkalmazzák a főtérhez közelebb lévő A- és az attól távolabbi utcákra érvényes B-övezetek közötti különbséget, azaz többet kell fizetni az A jelű parkolóhelyek elfoglalásáért. A drágábbik övezet helyeire nincs érvényes bérlet kiadva ettől az évtől, ilyet csak az övezetben lévő lakásokban élők kapnak az adott címre bejelentett autójuk után.

Bevételek cégektől

B-övezeti, magánszemélyeknek kiadott parkolóbérletek árából idén április végéig közel 275 ezer lejt bevételezett a parkolási felügyelet, tavaly ugyanezért a termékért csak közel 165 ezer lej folyt be az év első négy hónapjában. A céges, B-övezeti parkolóbérletek idén már 235 ezer lejt termeltek a városi testületnek, tavaly ez a kategória 189 ezer lejt fizetett a bérletekért. Az átruházható B-övezeti parkolóbérletek termelte bevétel 8 ezer lej volt idén a tavalyi 3 ezer lejhez viszonyítva.

Az automata a favorit

A csak áprilistól forgalmazott A-övezeti, előrenyomtatott parkolójegyek több mint hétezer lejt hoztak egy hónap alatt a parkolási felügyelet konyhájára, tavalyig ebből semmi bevétele nem volt a megállóhelyek kezelőjének, addig a drágább helyeken is parkolhattak az autósok az olcsóbb övezeti jeggyel. Jellemzően egy órát parkolnak az autósok a szatmárnémeti városközpontban, A- és B-övezeti jegyekből egyaránt ezek hozták a legnagyobb bevételt, a parkolási felügyelet aranytojást tojó tyúkjai mégis a parkolójegy-automaták, messze ezek generálják a legnagyobb bevételt. Tavaly januártól áprilisig 178 ezer lej bevételt hoztak az automatákból eladott parkolójegyek, az idei első négy hónapban pedig már több mint 262 ezer lejt. Nőtt az SMS-ben és a T-park alkalmazáson keresztül kiváltott parkolójegyek általi bevétel is, a tavalyi 129 ezer lej helyett idén már 212 ezer lejt „pötyögtettek el” telefonjukon a városközponti fizetős övezeteket használó autósok.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 20:45
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...