Növekvő parkolási bevételek
Utoljára módositva: 2018-05-23 10:13:24

Az idei évtől bevezetett új szabályok és a kiterjesztett fizetős övezet következtében nagymértékben nőttek a szatmárnémeti parkolási felügyelet bevételei a tavalyi első negyedévhez képest.

A városközponti fizetős körzet B-övezetekre kiváltott félórás parkolójegyei kivételével minden más típusú termékéből többet adott el idén a szatmárnémeti parkolási felügyelet, mint tavaly. A legnagyobb bevételnövekedést az év első négy hónapjában — a tavalyi év azonos időszakához képest — a fizetős övezetben élők bérletei generálták, ez esetben közel 150 százalékos az idei többlet.

A-övezetben nincs bérlet

Mint ismert, ettől az évtől több helyen kell fizetni a parkolásért Szatmárnémetiben, mint a tavalyi év végéig kellett, illetve most már alkalmazzák a főtérhez közelebb lévő A- és az attól távolabbi utcákra érvényes B-övezetek közötti különbséget, azaz többet kell fizetni az A jelű parkolóhelyek elfoglalásáért. A drágábbik övezet helyeire nincs érvényes bérlet kiadva ettől az évtől, ilyet csak az övezetben lévő lakásokban élők kapnak az adott címre bejelentett autójuk után.

Bevételek cégektől

B-övezeti, magánszemélyeknek kiadott parkolóbérletek árából idén április végéig közel 275 ezer lejt bevételezett a parkolási felügyelet, tavaly ugyanezért a termékért csak közel 165 ezer lej folyt be az év első négy hónapjában. A céges, B-övezeti parkolóbérletek idén már 235 ezer lejt termeltek a városi testületnek, tavaly ez a kategória 189 ezer lejt fizetett a bérletekért. Az átruházható B-övezeti parkolóbérletek termelte bevétel 8 ezer lej volt idén a tavalyi 3 ezer lejhez viszonyítva.

Az automata a favorit

A csak áprilistól forgalmazott A-övezeti, előrenyomtatott parkolójegyek több mint hétezer lejt hoztak egy hónap alatt a parkolási felügyelet konyhájára, tavalyig ebből semmi bevétele nem volt a megállóhelyek kezelőjének, addig a drágább helyeken is parkolhattak az autósok az olcsóbb övezeti jeggyel. Jellemzően egy órát parkolnak az autósok a szatmárnémeti városközpontban, A- és B-övezeti jegyekből egyaránt ezek hozták a legnagyobb bevételt, a parkolási felügyelet aranytojást tojó tyúkjai mégis a parkolójegy-automaták, messze ezek generálják a legnagyobb bevételt. Tavaly januártól áprilisig 178 ezer lej bevételt hoztak az automatákból eladott parkolójegyek, az idei első négy hónapban pedig már több mint 262 ezer lejt. Nőtt az SMS-ben és a T-park alkalmazáson keresztül kiváltott parkolójegyek általi bevétel is, a tavalyi 129 ezer lej helyett idén már 212 ezer lejt „pötyögtettek el” telefonjukon a városközponti fizetős övezeteket használó autósok.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...