Nyaralás: nem fér a büdzsébe
Utoljára módositva: 2019-08-05 10:48:42

A romániaiak a legszegényebbek az Európai Unió lakosai közül, ha nyaralásról van szó: még egy hét üdülésre sem futja a lakosságnak — derül ki az Eurostat számadataiból.

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerint 2013-ban a romániai lakosság 73 százaléka nem engedhetett meg magának egy egyhetes nyaralást évente, és bár azóta csökkent ez az arány, még mindig a legrosszabb: tavaly ugyanis a romániaiak közel 60 százaléka vallotta ugyanezt. A 28 uniós tagállam közül a romániaiak 58,9 százalékának nem futja egy rövid, mindössze hétnapos üdülésre évente, majd a horvátok következnek 51,3 százalékkal, a görögök és a ciprusiak egyaránt 51 százalékkal. Az ellenkező pólusban Luxemburgot és Svédországot találjuk, a luxemburgi lakosoknak ugyanis mindössze a 10,9 százaléka nem jut el évente legalább egy nyaralásra, míg a svédeknek a 9,7 százaléka.

Arányaiban egyébként öt év alatt Bulgáriában javult a leginkább a helyzet, 2013-hoz képest 35,8 százalékkal nőtt azoknak a bolgároknak a száma, akiknek a költségvetésébe belefér egy egyhetes nyaralás, de Lengyelországban is 26 százalékkal javult az arány. Egyetlen olyan uniós tagállam van, ahol rosszabb lett a helyzet, ez pedig Görögország, ahol 2013-hoz képest 2 százalékkal emelkedett azoknak a száma, akiknek nem futja évi egy üdülésre.

Az Eurostat becslései szerint uniós szinten a lakosok átlagosan 28,3 százaléka nem engedheti meg magának, hogy évente egyszer nyaraljon.

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...