Nyaralás: nem fér a büdzsébe
Utoljára módositva: 2019-08-05 10:48:42

A romániaiak a legszegényebbek az Európai Unió lakosai közül, ha nyaralásról van szó: még egy hét üdülésre sem futja a lakosságnak — derül ki az Eurostat számadataiból.

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerint 2013-ban a romániai lakosság 73 százaléka nem engedhetett meg magának egy egyhetes nyaralást évente, és bár azóta csökkent ez az arány, még mindig a legrosszabb: tavaly ugyanis a romániaiak közel 60 százaléka vallotta ugyanezt. A 28 uniós tagállam közül a romániaiak 58,9 százalékának nem futja egy rövid, mindössze hétnapos üdülésre évente, majd a horvátok következnek 51,3 százalékkal, a görögök és a ciprusiak egyaránt 51 százalékkal. Az ellenkező pólusban Luxemburgot és Svédországot találjuk, a luxemburgi lakosoknak ugyanis mindössze a 10,9 százaléka nem jut el évente legalább egy nyaralásra, míg a svédeknek a 9,7 százaléka.

Arányaiban egyébként öt év alatt Bulgáriában javult a leginkább a helyzet, 2013-hoz képest 35,8 százalékkal nőtt azoknak a bolgároknak a száma, akiknek a költségvetésébe belefér egy egyhetes nyaralás, de Lengyelországban is 26 százalékkal javult az arány. Egyetlen olyan uniós tagállam van, ahol rosszabb lett a helyzet, ez pedig Görögország, ahol 2013-hoz képest 2 százalékkal emelkedett azoknak a száma, akiknek nem futja évi egy üdülésre.

Az Eurostat becslései szerint uniós szinten a lakosok átlagosan 28,3 százaléka nem engedheti meg magának, hogy évente egyszer nyaraljon.

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...